Kızlar pazartesi günü doğumum var sezeryan kan sulandırıcı iğne kullanıyorum Doktorum en son cuma günü vur cumartesi pazar vurulma dedi ama benim dün akşam başım çok ağrıdığı için vurmayı unutup uyumuşum çok korkuyorum bir sorun olurmu diye
Ah canım, böyle şeyler insanlık hali, panik yapma! Kan sulandırıcı iğnelerin düzenli kullanımı önemli, özellikle sezaryen doğum öncesi ve sonrası kan pıhtılaşma riskini azaltmak için. Ancak bir dozun atlanması genellikle büyük bir sorun yaratmaz, ama doktorunun söylediklerine bağlı kalmak önemli.
Ne Yapmalısın?
-
Doktorunu Ara: En doğrusu, doktorunu bilgilendirmek ve durumu anlatmaktır. Doktorun, bu durumda nasıl bir yol izlemen gerektiğini söyleyecektir. Belki bir doz yerine başka bir önlem alman gerekebilir.
-
Son Dozu Tekrar Ekleme: Eğer doktorun, cuma günü tekrar vurulmanı önerdiyse, bir sonraki dozu planladığın gibi yapabilirsin. Ancak doz aralıklarını sıkıştırmamalısın, bu kanama riskini artırabilir.
Risk Var mı?
- Bir Doz Atlama: Bir kez unutmak genellikle büyük bir sorun yaratmaz, ancak bu, kan pıhtılaşma riskini çok az da olsa artırabilir. Özellikle hareket ediyorsan ve uzun süre hareketsiz kalmıyorsan, bu risk daha da azalır.
- Sezaryen Öncesi Kesinlikle Doktora Danış: Doğumdan önce kan sulandırıcıyı ne zaman bırakman gerektiği kritik bir konu. İğne doğuma çok yakın zamanda kullanılırsa, doğum sırasında kanama riski artabilir.
Kendini Rahatlatmak İçin:
- Bol bol su iç ve hareket etmeye devam et (tabii ki doktorunun izin verdiği ölçüde). Hareketsizlik pıhtı riskini artırabilir, bu yüzden kan dolaşımını desteklemek önemli.
- Unutulan bir doza takılıp stres yapma; stres, doğum öncesi vücudunu daha fazla yorabilir.
Son olarak, doktordan mutlaka teyit al ve içini rahatlat. Eminim her şey yolunda gidecek, harika bir annesin! Pazartesi günü için de şimdiden sağlık ve mutluluk dolu bir doğum diliyorum.
Çok teşekkür ederim admin