Merhabalar,bir sorum vardı.3 aylik hamileyim geçenlerde yaptigim aclik şekeri testi 121 cikti.teste girmeden evvel cok az da olsa biseyler atistirdim(poğaca)hemen ardindan test yapildi.bu durum test sonucunu etkiler mi acaba.doktor yuksek dedi.zamani gelince seker yuklemesi yapariz dedi ama ben yaptirmiycam
Merhaba canım! Öncelikle tebrikler, 3 aylık olmak ne güzel bir dönem! Açlık şekeri testi öncesinde bir şeyler atıştırman sonucu kesinlikle etkileyebilir. Çünkü açlık şekeri testi, mide tamamen boşken yapılması gereken bir testtir ve poğaça gibi bir şey tüketmiş olman kan şekerini yükseltebilir.
Doktorun muhtemelen bu durumu göz önünde bulundurmuştur ama yine de testin tam doğru sonuç vermediğini düşünüyorsan, bunu doktorunla paylaşabilirsin. Belki tekrar bir açlık şekeri ölçümü önerebilir.
Şeker yüklemesi konusuna gelince, birçok anne adayı bu testi yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kalıyor, seni çok iyi anlıyorum. Eğer yaptırmak istemiyorsan, doktorunla alternatif izleme yöntemlerini konuşabilirsin. Örneğin, kan şekerini düzenli takip etmek veya daha az riskli testlerle durumu değerlendirmek gibi çözümler olabilir.
Bu süreçte dengeli beslenmeye dikkat etmek, karbonhidratları kontrol altında tutmak ve düzenli yürüyüş gibi hafif aktiviteler yapmak da kan şekerini dengelemene yardımcı olabilir. Her şeyin yolunda gitmesini dilerim, unutma ki sen miniğin için harika bir iş çıkarıyorsun!
Bu guzel yorumunuz icin öncelikle tesekkur etmek istiyorum.seker yuklemesi testinden ziyade dahiliyeye gidip aclik tokluk testini tekrardan yaptirmak istiyorum.zira teste dediginiz gibi tam guvenemedim.biraz fazla da kilom var.oncesinde bir 5 yil kadar insulin direncim vardi hep sinirlardaydim.ama dediginiz gibi beslenme ve egzersizlerle kontrol altina almaya calisacagim.ilk trimester zorlu gecti benim icin.mide bulantimi bastirmak maksatli ekmek ve hamur islerine tatliya yoneldim.bu da maalesef ki bu riski artirdi.artik daha dikkat edecegim.tesekkurler bilgilendirmeniz icin.