Perinatoloji uzmanı takibinde olacaksınız sizi yonlendirirler buyuk ihtimalle
Evet benimde üç kaynım var pıhtılaşma çıktı ve erken doğum yaptım şuan hem iğne hem kan sulandırıcı hap yazdilar şuan kullaniyorum
Benimde iki kaybım var bir dış gebelik birde boş gebelik kan pıhtılaşmasi çıktı oksapar kullaniyorum şuan 20+2deyiz Rabbim isteyen herkese nasip etsin ![]()
Merhaba. Benimde 3 kimyasal gebelik geçirdim ve bende de kan pıhtılaşma sorunu çıktı. Bir süre corasprin kullandım sonra da hamileyim ve hem aspirin hem de oksapar kullanıyorum. Sen de dikkat et kan sulandırıcı doğal şeyler yemeye çalış ek olarakta ilacını kullandığında inşallah problem kalmaz.
Ben en sonki düştüğümü mayıs ayinda yaptım birde 2 düştükten sonra sebebini öğrnemek için gerekli olan herseyi ögrenmek açısından ne gerekiyosa yapmaya çalşyrm hematoloji bölümden öğendiğim kan pıhtılaşması kesinleşti ama som düşükten 2 gün sonra tam temizleme olmamış diye 2 3 dakikalık bir işlemle rahim kalınlaşmasını temizlerken doktor rahmimde sıkinti olduğunu rahim filmi çektirmemi söyledi ekim gibi Allah izin verirse onu yaptrdktan sonra kotu bisey çıkmazsa düşünüyorum hematoloji bölümünde bana bu kağıdı yazan doktor bebe aspirini kullanmam gerektiğini hamile kalırsamda bu yazdığı ilaç tedavisini uygulanacağıni söyledi ben kullanırsam bisey olur mu şimdiden dedigi bebe asprinini
Rabbim sağikla kucagina almayı nasip etsin amin söylermisiniz bu ilaç tedavisi nasıl bir süreç hangi doktor tarafindan yapılıyo neye göre ilacın milimini ayarlıyolar bu süreç nasil geçiyo anlatrmsnz öğrenir ögrenmez mi iğneye başlanıyo nasil olacak napacan hic bisey bilmiyorum
Hematoloji ye gidip bütün DNA sayimlarinizi yaptiriyorsunuz benimkinde hemozigot ve heterozigot faktör 3 faktör 5 bozuk çıkmıştı benim iki çocuğum vardı zaten ama bana sonradan gelişen kısırlık gibi bir hastalık dediler yani infertilite sonrasında hamile kaldım fakat sağlıklı gebelik değildi dış gebelik oluşmuştu sağ taraftaki tüpler alındı yinede hamile kalabilirsin demislerdi fakat regl bir gün bile gecikse test yapıyordum hiç vakit kaybetmeden iğneye başlamam gerekiyordu iğneyi normal zamanda vurulmuyorsunuz hamile olduğunuzu anladiginiz an vurulcaksiniz dediler bana iki sene her ay test yaptım çok kötü bir dönemdi özel doktorum bu iğneyi tavsiye etmişti en son Mart ayında testte iki çizgi görünce iğne almaya nasıl gittigimi bile hatırlamıyorum şuan 20 haftayı doldurduk hergun bı iğne vuruyorum kendime tabikide kontroller devam ediyor perinatoloji bölümünde doğuma belli hafta kala kesilcek iğneler dediler bu şekilde çok zor dönemler hep de herkese dua ederim Rabbim isteyen bakabilcek olan herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş birakmasin eli ayağı düzgün hayırlı evlat olsun hepsi inşallah
Merhaba benim 4 kaybimdan sonra araştırıldı bir gen faktorumde pihtilasma çıktı ben hamile kalmak istediğim ay kan sulandırıcı ya başladım bebe aspirini yani her gün bir tane aldım hamile kaldıktan sonra da oksapar iğne başladım her gün bir tane artı bebe aspirini de aliyordum sonra kanamam başladı aspirin kesildi oksapara devam ettim şimdi 13 haftalık oldum her gün bir tane oksapar vuruyorum sizin bir perinalatoji ye muayne olmanız gerekiyor bazılarını gebelik öncesinde de oksapara baslatabiliyorlar genetik testi istiycektir büyük ihtimalle ondan sonra size tedavi önerecektir
İgne ücretleri ne kadar peki
Canım eğer sigortan varsa ücret odemen rapor cikartabilirsin ben 3 aylık çıkarttım şimdi bı 3 aylık daha cikarticam normalde ktusu 1200 TL içinde 10 tane var
Çok sukur sigortam var ben şimdi hematoloji gittim bu paylaştiğım kağıdı verdi ben bunu direk kadın doğuma mı götürim daha biseyler yapmam gerekiyor mu bide hematoloji doktoru ekim kasım gibi korunmicam cocuk düşünüyorum dedim oda o zamana kadar bebe aspirini coraspirin kullan dedi napim ben ben napacamı bilmiyorm genetik testine gittim ben eşimde gitti ikimizinde temiz çikti
Canım şimdi senin tekrarlayan düşük öykün olduğu için riskli gruptasin sen normal kadın doğum doktoruna gidip öykünü anlatırsan sana diycekki perinalatoji takipli olman lazım o yüzden perinalatojiye gorunmen lazım tüm sonuçlarını testlerini göster hamile kalmak istiyorum de seni ne yapman gerektigi konusunda yönlendirecek mesela senin sonucunda heterozigot çıkmış yani genetigin temiz çıkmamış değerin mutasyonlu sana gebelik döneminde ve sonrasında kan sulandırıcı önermiş yani bunu gideceğin doktora yazmış değerleri mutasyonlu kanında pihtilasma var kan sulandırıcı kullansın gibisinden bunuda perinalotoji bölümünde cozebilirsin normal kadın dogumda yazar ama dozajini perinalatoji daha iyi ayarlar olası riskleri daha iyi bilir
Yani en kısa zamanda üniversite bölümünden perinalatoji doktoruna randevu alıp tüm testlerinde sonuclarinla git başında geçenleri anlat ve hamile kalmak istediğini gebelik düşündüğünü belirt doktorun seni ne yapman gerektigi konusunda yönlendirecektir
Cok teşekkür ederim bilgileri icin napacamı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum
Benim yeşil alanim var perinatoleji bölümünden randevu açilmasini bekliyorm