Kalpte parlaklik

Merhaba hanimlar detayli usgmiz vardi bugun kalpde parlaklik varmis haftaya fetal ekg ye giricem bi aciklama yapmadilar tecrubeli anneler beni aydinlatirsa sevinirim

Merhaba 22 haftalık hamileyim ilk gebeliğim bebeğimin her şeyi normaldi gayet sağlıklı bir şekilde gelişiyordu son doktor kontrolümde böbrekte küçük bi boşluk ve kalpte parlaklık olduğunu söyledi. Down sendromu belirtisiymiş ama ense kalınlığı burun kemiği her şeyi çok normal. İnternetten araştırdım çoğu kişiye öyle demişler ama bebekleri sağlıklı doğmuş başına gelen var mı daha önceki gebeliklerinde lütfen fikrinizi paylaşır mısınız?

Merhaba @Tuana.akca27 hoşgeldiniz :bouquet: hamilelik sonuna doğru geçenleri de duymuştum umarım sağlıkla kavuşursunuz

3 Beğeni

Bana da demişlerdi kalbinde parlaklık var diye ama geçti çok şükür o durum sonradan gecebiliyormuş düşünün ben test bile.yaptirmadim doktorum yapın demesine rağmen diğer doktoruma göründüğümde herşeyin gayet normal.oldugu bir sorun olmadığını söyledi insAAllah sizin bebeğinizin de düzelir hayırlı sağlıkla kucağınıza almayı Rabb’im nasip etsin :smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:t2:

3 Beğeni

Amin inşallah tek duam bu gerçekten çok teşekkür ederim

2 Beğeni

Banada nipt testi ve amniyosentez önerdi ama yaptırmak istemedim henüz çok kararsızım. İnşallah rabbim sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eder bebeklerimizi

2 Beğeni

Amin canım insAAllah ama eğer içinde en ufak bir şüphe dahi varsa rahatlamak adıma testlerini yaptır

2 Beğeni

Kalpte parlaklık ve böbrek problemleri genelde endişe edilecek rahatsızlıklar değildir çünkü ya anne karnında doğmadan ya da doğduktan sonra birkaç ay içerisinde kaybolur bu sıkıntılar. İçinize dert edinmeyin :blush::pray::heart:

Dualarım sizinle :pray:

2 Beğeni

İnşallah öyle olur stres yapmak istemiyorum hiç. Çok teşekkür ederim :face_holding_back_tears::smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Ne demek, rica ederim :blush:

Ne zaman üzülecek olursanız yazın buraya, beraber üzülelim :blush::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Çok güzel bir uygulamaymış burası çok güzel insanlarla dolu yeni indirdim kavramaya çalışıyorum ama çok sevdim bir sürü konu var çok güzel :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Merak ettiğiniz her konu için burdayız :smiling_face_with_three_hearts:

Uygulamamızın ara yüzü çok kolay kullanıma sahip, kullandıkça alışacaksınız :smiling_face_with_three_hearts:

İyi ki siz de katıldınız :pray::heart:

Merhaba, detaylı ultrasonda bize de parlaklık demişti. Kanamam olduğu için tarama testlerini yaptıramadım. Fetal DNA yaptırdık. Bir sorun yoktu.

Bebeğim doğduktan sonra EKO yapıldı. 2 tane delik olduğunu öğrendik. Kardiyoloğumuz 6.aya kadar geçebilir geçmezse ilaç tedavisi ya da ameliyat dedi. Çok büyük ihtimalle kapanır dedi. 3 ay sonrasına randevumuz var. Bakalım kısmet. Ama delikler bebeğin büyümesine, gelişimine engel değil.

2 Beğeni

İnşallah ameliyata ilaca gerek kalmadan kapanır kendiliğinden Rabbim şifa versin

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim :heart: İnşallah kapanır teyzesi :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Merhaba bize de 20+5 te detaylı ultrasonda kalpte parlaklık var demişlerdi. Ama doktor bu tek başına olduğu zaman herhangi bir soruna işaret etmiyor bununla birlikte başka anomaliler de olsaydı sorun olduğu düşünülebilirdi dedi. Ben 25. Haftamda kontrole gittiğimde kalpre parlaklık çıktığını söyledim onlar da bir doktor ismi verdiler. Kartal koşuyolu yüksek ihtisas eğitim araştırma hastanesinde dr. Fatih Alparslan genç adında doktora randevu alıp ayrıntılı kalp ultrasonuna baktırmamı söylediler. Bir şey yoksa bile için rahat etsin dediler, gittim ve hiç bir şey çıkmadı doktor ben parlaklık göremedim ber şey normal dedi. Zaten içim rahattı ama bu şekilde olunca iyice rahatladım.

Tesekkur ederim yorumunuz icin bende tanudik doktorumuz.var aradim.ayni seyleri soyledi korkma dedi gecici biseymis dediginiz gibi tek basina oldugunda sorun yok dedi bakalim haftaya bende kalp usgsine giricem insallah gecer ozamana kadar

1 Beğeni

Rica ederim ne demek, inşallah geçer de siz de rahatlarsınız. İnsan meraklanıyor her an iyi olduğunu bilmek istiyor. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom:

Bizim de bugün kontrolümüz vardı. 17+3 teyiz ikili test zamanında risk 10 binde bir düşük ihtimal demişti. Ama bugün kalpte parlaklık gördü, down sendromu belirtisi fakat tek başına kesinlik göstermez dedi. Fetal DNA testini önerdi. Daha önceki ultrasonlarda çok ense kalınlığı veya burun hakkında olumsuz bişey dememisti herşey yolunda oldugunu söyledi. Sonuc ne olursa olursa olsun önden bilgilenmek ve bilinçlenmek için testi yaptırmaya karar verdik

1 Beğeni

Kalpde parlaklik tek basina pek bisey ifaede etmiyo hemen hemen her bebekde olan biseymis ben kac doktorla gorustum fetal ekoya girdim 3 kere en son gittigimde cok az kalmis kapanmasina dogumdan 5 gun sonra gel bi bakalim dedi . Sizin sadece parlaklik cikdi diye niye hemen fetal dn istedi anlamadim