Kalpte beyaz leke nedir?

22 haftada bu durum ne demek iileri haftada kayp olurmu?

Bebeğin kalbinde ultrasonda görülen bir beyaz leke, genellikle kireçlenme veya kalsifikasyon olarak adlandırılır. Bu, genellikle doğal bir süreçtir ve bebek geliştikçe, vücutta çeşitli bölgelerde meydana gelebilir. Ancak, bazı durumlarda, bu tür lekeler anormal gelişim işaretleri olabilir.

Beyaz lekelerin 22. haftada fark edilmesi genellikle fetal gelişim sürecinde normal bir bulgu olarak kabul edilir. Ancak, bu tür bulguların dikkatlice izlenmesi ve doğum sonrası bir uzmana danışılması önemlidir.

İleri haftalarda kayıp olup olmayacağı, lekenin doğası, büyüklüğü ve bebeğin genel sağlık durumu gibi faktörlere bağlıdır. Bu tür durumlarda, anne adayının düzenli olarak doktor kontrollerine gitmesi, uzmanın önerdiği tıbbi görüntüleme testlerini yaptırması ve gerekirse uzman önerisiyle takip edilmesi önemlidir.

Geciyormu?

Genelde bu tür durumlar ileri haftalarda kayboluyor

Benim bebeğimde görüldü 20.haftalarda aynı zamanda böbrek büyümesiyle birlikte. 28. Haftada kontrole gittiğimde azalmıştı ama tamamen geçmemişti şu an 32 haftadayım doktor yakından takip ediyor her doktora gittiğimde hatırlatıyorum. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

Benim bebegimde de 23. Hafta da vardı doktorumuz 3.trimester de geciyor cogunlukla demişti.27 hft’yım

1 Beğeni

Baska hastalik olmasindan korkdum trizomi 13-18 gibi

Gectimi peki?

Gectimi?

Henüz 3. Trimestere girmedim

Şu an 32 haftalık hamileyim kontrole daha gitmedim geçip geçmediğini henüz bilmiyorum ama en son gittiğimde lekenin küçüldüğünü söylemişti

Maalesef trizomi 21 belirtisinden biri olduğunu söylemişti ama dediğim gibi geçebiliyormuş sadece bir bulguymuş kesin bir şey yok bende ilk duyduğumda çok üzülmüştüm ama şu an Allah’ın bir bildiği vardır diyorum inşallah sağlıkla doğarlar bu korkularımız yersiz olur

Bana boyut soylenmedi hic

İkili teste o cikiyormu? Ben vermisdim düşük cikmisdi

Gitdiyinde yazarmisin lutfen

Kadın doğum mu bakıyor bunlara sonradan acaba

Sadece kalpte leke varsa bu geçici bir şey olup tek başına olması çok bişey ifade etmiyor doğuma kadar küçülüp kayboluyormuş doktorumun dediğine göre. Trizomi 21 için ense kalınlığı burun kısalığı gibi şeylerinde anormal olması gerekiyormuş bende bu kadarını biliyorum içini ferah tut ikili testin normal çıkmış Allah’ın izniyle sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah.

1 Beğeni

Benim doktorum ultrasonda farketmişti böbrek büyümesi ve kalpte parlaklığı. Daha sonra emin olmak için perinatolojiye gönderdi orda da aynısı söylendi

İnşallah Allah razı olsun hepimizde :pray::pray: