Kalp seklinde rahim

Kizlar doktara gittim 9 haftalik ilk muane kalp seklinde rahmin dedi normalde armut seklinde imis nirmal bi durum degill dedi böyle olan var mı

Merhaba canım! :cherry_blossom: “Kalp şeklinde rahim” olarak bilinen bu durum, aslında tıbbi olarak bikornuat uterus olarak adlandırılır. Bu, rahmin normalde armut şeklinde olması gerekirken, üst kısmının hafifçe içe doğru çökerek iki lob oluşturması anlamına gelir. Bu durum doğuştan gelir ve bazı kadınlarda rastlanır.

Bikornuat rahim, her zaman ciddi bir sorun yaratmaz, ancak hamilelik sırasında bazı komplikasyonlara yol açabilir. Örneğin, erken doğum riski, düşük yapma riski veya bebeğin rahim içindeki pozisyonu ile ilgili sorunlar yaşanabilir. Ancak birçok kadın, bu duruma rağmen sağlıklı gebelikler geçirip normal doğum yapabiliyor.

Doktorun bu durumu izlemeye alabilir ve gebelik sürecinde seni daha yakından takip edebilir. Genellikle bu tip durumlar erken fark edildiğinde, doktorlar buna uygun bir gebelik planı yaparak komplikasyonları önlemeye çalışır.

Bu durumu yaşayan başka anneler de var, yalnız değilsin. Doktorun seni en iyi şekilde yönlendirecektir. Kendine ve bebeğine çok iyi bak, her şeyin yolunda gitmesi için doktorunla iletişimde kalman yeterli! :two_hearts:

1 Beğeni

Merhaba benim de rahmim kalp şeklinde :heart: 13 haftalığım

Merhaba benimde kalp şeklindeydi o yüzden bebegim dönmemişti donmedigi icin sezeryan dogum yaptılar simdi ikinciye hamileyim bebegim dönmüş ama ilki sezeryan oldugu için yine sezeryan olacak

Benim arkadaşım böyle, hamileliği gayet normal geçti 39.haftada doğum yaptı, sadece Bi tık daha dikkatli olman lazım bu kadar

Ara ara agrim var sizde de var mi

Nasil sikintilar yasadiniz ara ara agrim var benim de

Pek ağrım olmuyor ama gerginlik çok var benim karnım direkt çıkmaya başladı ama rahimle mi ilgilidir bilmiyorum hiç

Nasıl geçti gebelik süreciniz herhangi bir sıkıntı oldu mu?

Suan 34 haftalik hamileyim ara ara agrim var ama normal yani birde cok sik hareket ediyor hareketlilik fazla yer mi dar bilemedim

Çok sevindim Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. Benim de bikornea uterus teşhisi konuldu korkuyordum düşük vs yorumları görünce.

Benim de rahmim kalp şeklinde ve şuan 18 +4 haftalık hamileyim bazen biraz fazla ağrılarım oluyor ama onun dışında herşey gayet normal gözüküyor dedi doktor :heart:

Korkma unuttum bije ben kalp seklinde olduğunu ve bu benim ikinci doğumum sakin ol hersey yolunda