Merhaba herkese, 11+4 haftalık gebeyim doktorum ilk kontrolümde rahmimin kalp şeklinde olduğunu söyledi %20 düşük %20 erken doğum fakat genelde bişey olmuyor diye belirtmesine rağmen ikinci kontrolde rahim septumun artmış takip edeceğiz dedi aranızda bu durumda olan var mı merak ettim.
Aramıza hoş geldin canım
Ben yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımız varsa sana geri dönüş yapacaktır
Hoşbulduk teşekkür ederim
Aramıza hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi
@Serapanne Arkadaşımızın bilgisi vardır belki, görünce cevaplayacaktır
Merhaba ayşe rahiminin kalp şeklinde olmasi arkuat uterus denir rahimin iç kisminda ust tarafta içe cikik şekildedir yaklaşik 1 cm en fazla çöküktür bazi kadinlarda bu şekildedir ama gebeliğe herhangi bir zarari olmaz normal rahimler gibi gebeligin ilerleyen donemlerinde genişleme olur gebeliğe bebeğe herhangi bir zarari olmaz 4 tane hastada denk geldim buna herhangi bir tedavi ilaç gerektirmez doğuştan gelen bir şeydir bu zaten normal gebeliğin gerektirdi tum durumlarin şaglanmasiyla saglikli bir gebelik sürdürülüyor
Sadece normal doğum sağlanmayabilir sezeryan gerektirebilir doğumun
Bebek pozisyonu alamayabilir ters durabilir
Çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için daha iyi anladım kaç haftadır içimi kemiriyor gebelik evveli kadın doğumun kapısından geçmedim korkumdan şimdi böyle birşey öğrenince vicdan yaptım keşke daha önce gitseydim diye haliyle birsey olacak korkusuda var tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığınız için
Çok teşekkür ederim
Yani kendini suclicagin yada kötü hissedicegij bir durum değil ve rahim bozukluğunun olmasi gebeliğe bir engel değil zaten bir tedaviside yok canim için rahat olsun sadece daha fazla dikat et daha fazla dinlen