Merhaba kızlar ilk hamileligim. Son adet tarihime göre 9 haftalık hamileyim ama bebegim 6+3 gözüküyor kesemde 7 haftalık gözüküyor ultrason fotosunda oldugu gibi. Bundan 2 hafta önce kese var embriyo yok dediler 7 haftalıkken. Ben bos kese düşünürken bugün özele gittim ve oda bebek var kalp atısı yok dedi.Kürtaj yapalım dedi Bu nasıl bir iş anlamadım gercekten. Lütfen aydın bilgilerinize ihtiyacım var.
Hangi iliski esnasinda gebe kaldigin bilinmedigi icin son adet tarihinden hesaplaniyo. Sen belliki hic olmayacak zamanda yani yumurtlama dönemi sorasi tekrar adet olmaya yakin dönemde gebe kalmissin bence. Uzun sure adet olmamani buna baglayabilirim mantiken… ama yumurta döllendikten sora hcg nin artmaya baslamasi 1ay aliyo… asagi yukari 9haftadir adet gormemen normal bu baglamda ve gebeligin kucuk olmasida yine normal cunku gebelik yumurta dollendikten 2hafta sora rahme yerlesiyo… ilk olusan kese ertesi hafta bebek ertesi hafta kalp siralama bu kese bu yuzden 7 bebek 6 haftalik gozukmustur. Kalp icin 1,2hafta daha bekle derim.Ve kürtaj olcaksan devlete gorunmeden olma hatta bence hic olma 12hafta oncesindeki gebelik kayiplarini vucut kendiliginden atiyo rahimde tertemiz oluyo… özeller para kazanmak icin yapiyo bole seyleri unutma ki artik saglik sistemimizde kişi hasta olarak degil musteri olarak goruluyo… devlettekiler kürtaj yapsada ayni parayi aliyo yapmasada oyuzden gerekiyosa yapiyolar. Buarada aramiza hosgeldin
Doktorlar için ne kolay olmuş ya kürtaj yapmak sezeryana almak biraz daha bekle devlete gorün devletten şaşma devletteki doktorlarin cogu sağlıkli olan neyse ne gerekliyse onu uyguluyor son vakte kadar da bekliyorlar ayrıca kac haftalık oldugunuda net söylüyorlar ben inanıyorum kalbini duyacağına
Devletin makinalari elden gecmemis bence eski goruntu kalitesi cogunun kusura bakmayin ben boyle dusunuyorum buyuk ildeki hastaneler ayri tabi ki bana bos kese deyip hemen kurtaja almak istedi devlet kabul etmedim ciktim etseydim su an bebegim olmuycakti ozelde cok daha kycuk haftada olmasina ragmen goruldu mesele devlet ozel meselesi degil hangi makine iyiyse onda gorunmek gerek hamilelik durumlarini bir 2 doktorda degil 3 4 doktora hatta gorunmek daha dogru diye düşünüyorum hakkinda hayirlisi olsun kardesim tabi ki biraz beklemek de fayda var kese bebek büyümesi icin
Sağlıksız gebelikte vucut kendi atıyor zaten bekleyip görmek daha iyi en azından bir iki hafta nasılsa belli olur
Öncelik olarak tesekkür ederim Gercekten cok güzel analiz ettiniz Evet geç döllenme oldugundan süpheleniyoruz ama genede kendimi umutlandırmakta istemiyorum. Nasip 2 hafta daha bekleyecegim kanamam olunca kürtaj olacagım… Ama benim anlamadıgım sey bebek hala kücükse neden beklememi önermiyor. Ya da kalp atmiyorsa bebek ölmüştür o zaman onuda söylemiyor… anlamadım gercekten. Doktor bebegin ve kesenin kücük olduğunu görüp regl tarihinin yanlıs olabileceğine neden varsaymiyor.
Evet özel doktoru beklersen bekle ama kalp atsa bile saglıksız gebelik olur dedi…
İlk devlette gösterdim bebegi görmedi… 2 hafta bekledim özelde gösterdim smdi bebek var kalp atısı yok…
Bazen rahimde parcalar kaliyormus diyorlar kürtaj gene yapabilirlermiş dogru mudur bilmiyorum
Benimde geç döllenmeydi ben kan tahlilinde hamile olduğumu öğrendim sonra keseyi gördüm sonra bebeği kalp atışını biraz geç öğrenmiştim yani bebek vardı kalp atışı yoktu bence biraz daha bekle canım
Kac haftalıkken kalp atısı duydunuz acaba hatırlıyor musunuz
Regli tarihini sen net biliyosan bunun yanlis olabilecegini varsaymaz ama olması ihtimali cok dusuk zamanda gebe kaldıgını varsaymamis ve bukadar ufak gebelikte kurtaja yönlendirdiyse ben olsam bidaha oraya gitmezdim. Cunku benimde dusugum oldu kesin bebek ölü dendiginde 1hafta bekleyelim kanaman gerceklesip kendiliginden gitmezse kurtaj yapariz demisti 3gune kanadim zaten 7- 8haftalikti kanamaya ragmen icerde kalmamasi icin dua etmistim kurtaj olmiyim diye kanama bitince muayeneye gittim rahim tertemizdi parca bile kalsa temizlemek gerekecek demisti cunku.
Benimde sizin gibi adet tarihime göre 9 haftalıktı ama doktor ultrasondakine göre gidelim dedi adet tarihime göre 11 haftayken ama ultrasonda 9 haftalıktı dediğim gibi büyük ihtimalle sizinde geç döllenme olabilir beklemekten zarar gelmez
Bende ikizdi iki doktorda ikiz olduğunu gormedi. Biri küçük keseyi gördü geç döllenmiş dedi. İki gün sonra başka doktora gittim kanama yaşıyordum digeride bu altı haftalık ve kalp atışı var dedi. Büyük olan kese iki gün sonra düştü. Sonrasında küçük kese çıktı ortaya. Bir profesore gittim sonra bana geç dollenme diye bişey olmaz dedi.velhasıl iyice emin olacağın bir doktora git lütfen
Durumun nasıl oldu canım umarım iyi haber almışsındır
Canım Sabah randevum var gidip öğrenicem saat Gecenin 2bucugu ben hala arastırma yapiyorum Allahtan umut kesilmez hala umut ediyorum insallah sevincli haberle dönerim…
Bence bekle bi hafta daha benim 7haftayi geciyordu 8.haftada kalp atisi oldu bekle hemen acele etme kürtaj icin ilk haftalar oyle oluyor
Benim öyle olmuştu evet fazla deydirmemrk için kendi düşmesi icin zaman veriyorlar düşmezse yeniden kürtaj
Malesef kürtaj olucam yarın bebegimin gelişimi 6 haftalıkken durmuş cok üzgünüm… Hayırlısı Nasip
Geçmiş olsun hayırlısı buymuş demek Rabbim en kısa sürede bir mucize versin