Kızlar merhaba kızımda kalça çıkığı var 58 58 çıktı pavlik bandaj verdiler nasıl geçer bu süreç ç bilmiyorum çok üzülüyorum lütfen bu konuda akıl verin
Yaa bak bilmiyordum teşekkür ederim canım
Bebekte kalça çıkığı nasıl oluyor bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın, belirtisi neler, doktor söyleyene kadar siz hiç anlamış miydiniz mesela?
45 günlük olduğunda röntgen istiyor Dr ,orda belli oluyr
Arkadaşımın kızının klaca çıkığı vardı endişelenecek bir durum değil iki bez takmıştı bir süre sadece
Onu sormuyorum, ebeveynler bunu anladı mı öncesinde diyorum, anladiysa eğer ne gibi belirtiler olmuştu bebeklerinde… Ultrason çekildiğinde zaten belli olmuş oluyor röntgen değil ayrıca.
Tülay hanım siz ve bir kaç kişi daha var uygulamada gercekten sosyal medya klavye artistliğine ceviriyorsunuz konu ne olursa olsun hep bı sataşma halindesiniz …yanlış kelime yazdım peki ayrıca anlamam bn rontgen veya ultrason 45. gün çekilecek bunh biliyorum sadece ve olduysa size soylenmediyse veya unuttuysaniz bilin istedim yardımcı olmak için di yoksa sizin yazdığınız birşeye asla tenezzül edip cevap yazmam
Kardeşim o zaman madem öyle niye sen yanıtlıyorsun sorumu, sana mı sordum yooo, öyle görüyorsan niye atliyorsun…Paylaşım sahibi bırak yazsın, şaka gibi ya.Ben görmek istemedikçe de hala bir yerden de sen gibiler çıkıyor peh! 45. Gün diye de birşey yok yine yanlış yönlendirme insanları, 2. Ay çekilir kalça ultrasonu…Çocuk prematüre veya değilse bu tarihte oynama olabilir…Ben ne yazıyorum, sen ne yazıyorsun!
İnsanlık yapayım dedim ama insan olana yapılır halt etmişim doğum yaptigini biliyorum geciktirme diyeydi ,2.ay çekilir diye nasil kesin konusabiliyorsun bn doktorumuzdan ogrendigimi soyluyorum ki kızımı üç ayrı çocuk doktoruna gösterdik ve birde aile hekimimize rutin kontroller için ,bn mi yanlış yönlendirmiş oluyorum yoksa sen mi bu durumda simdi 4 doktorun dediği yanlış ama sen doğruyu biliyorsun sen nesin Dr mu aile hekimi mi
Evet bizde 2 aylıkken çekileceğiz, çocuğun durumuna göre öne veya arkaya alınabilir… Teşekkür ederim Zerrin hanım dogru ve yerinde yanıtınız için
Ya şimdi ben birşey dicem, sonra agliyorsun uygulamayı siliyorsun sonra geri geliyorsun falan filan …Allah aşkına insanlıgini başka arkadaşlara sakla.
Bizde de süreç aynı şekilde işliyor Zerrin hanım, aynı gün göz doktoruna da randevu alın dedi doktorumuz ve o şekilde yaptık…Göz muayeniz nasıl geçti, uzun sürüyor mu ve rota aşısı yaptıracak misiniz 3 aylıkken yaptirildigini biliyorum… Yaptırdıysaniz hangi markayı aldınız
Ah lütfen soyle aglayacakmisim senin gibi seviyesizle muhatap olmak hataydı zaten ağlamak mis silmiştim ve evet şimdide silecegim tekrar açtım cunkü yaşadığım bir durumu kimse yaşamasın istedim ve paylaştım ama simdi bakınca kim ne yaşarsa yasasin …zaten sen de hatırladım beni bana nesne saldirdiginida bikoyorum her defasında
Göz muayenesini de merak ediyordum, çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için…Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah sağlıkla büyütün bebeğinizi.Her aşama çok stresli gerçekten en azından benim açımdan öyle…Umarım sonraki aşamaları da kolaylıkla atlatırız
Çok teşekkür ederim hep beraber inşallah
Biz hiç anlamadık zaten normalde bazılarında 1 aylıkken çekiliyor bize usg randevusu 3 hafta sonrasına verildi bu yüzden geç çektik sağ ve sol bacak 60 tan fazla olması yeterli ama 60 altında ise bebek 3 aylık olmadan tedavi edilir. İlk olarak çift bez takın diyorlar bacak arası açık oluyor yerine oturması için çok iyi bir yöntem denedik sağ olsun bazen kayınvalidem takma dedi ona uydum takmadım hata yaptım 3 hafta sonrasına gittik 52 54 derece iken 58 58 dediler şimdide bandaj verdiler insanın içi cız ediyor onu takerken kızım 10 gün sonra 3 aylık olucak inşallah sonraki adıma gerek kalmaz. Ama kızım bazen kucağıma alıp karnımın üstünde ayakta tutunca bir ayak üstüne tek basıyordu o zaman bir terslik olduğunu düşündüm.
Anladım ceylan hanım, çok geçmiş olsun merak etmeyin inşallah doğru tedaviyle birşeyi kalmayacaktır…Ama işte söz konusu çocuk olunca insan elbette çok üzülüyor, inşallah bu süreci kolaylıkla atlatırsıniz.
Amin inşallah teşekkür ederim
Bu kalça çıkığı neden oluyor merak ettim doğum sonrası hasardanmi oluyor yoksa zaten her bebekte olması gereken doğal bir durummu
1000 de 1 oluyor sebebi kundak yapmanız sezaryan olması suni sancı verilmesi ve Kız bebekler de daha çok görülüyor