Merhaba Ben 13 haftalik hamileyim ara ara kalça ağrılarım oluyo bazen o kadar şiddetli ki hareket edemiyorum ilk hamileliğim sebebini bilen varmi ve bu durumu yaşayan
Kalça ağrısını ilk defa duyuyorum. Bel ile kalça arasındaki bölge olabilir mi?
Kızlar merhaba 24 haftalık hamileyim inanılmaz derecede kalça ağrısı çekiyorum sizde aynı durum var mı ? Çalışan biriyim gün içerisinde hareket ediyorum pilateste yapıyorum ara sıra ama sebebini bulamadım
@MucizeTeyze 24 haftalık hamilelikte kalça ağrısı neden olur?
Merhaba Pinar ve MucizeTeyze, hamilelik hormonları nedeniyle, vücudunuzda gevşeme ve yumuşama süreci yaşanmaktadır. Bu durum da kalçalarınızın daha da genişlemesine ve pelvik kemiklerinizin baskı altında kalmasına neden olabilir. Bu baskı, zamanla kalça ağrısı, sırt ağrısı ve hatta bacak ağrısına da neden olabilir. Ayrıca, hareketli bir işte çalışmanız ve hamilelikten önce zayıf bir kalça kaslarına sahip olmanız da kalça ağrısına neden olabilir. Pilates bunu önleyebilir ama aşırı hareketsiz kalmamanız da önemlidir.
Merhaba @Pinar ben de 24. Haftadayım. Aynı haftada olmamıza çok sevindim. Sert sandalyede biraz fazla oturduğum zamanalarda kalça ağrısı yapıyor. Biraz dinlendiğimde geçiyor.
Gece uykudan uyandiran şiddetli sancı ile uyutmayan kalça ve bacak ağrısı yaşıyorum Magnezyum ve kalsiyum d vitamini vermişti Dr ,onu da içiyorum ama faydası yok ya . Nasıl çözüm buldunuz buna . Uzun süre yatamıyorum , oturamıyorum,ayakta duramıyorum hemen ağrı giriyor geçmiyor hiç ya , hamileliğinde oradan oraya rahatça gezen ,işini yapan hamişlere özeniyorum valla … Benim ki hep sorunlu geçiyor, rabbim bundan geri koymasın tabi , sağlıcakla gelsin bebişim o bana yeter
Bende de vitamin almama rağmen devam ediyor hatta buraya da buna benzer soru sormuştum,benim hamilelikten sonra da biraz zorlanınca aynı şekilde ağrıyor annemde de varmış genetik mi artık bunyemiz mi zayıf bilemedim
Doğruyu söylemek gerekirse o kadar ilaç ben de kullandım ama faydasını göremedim. Doğuma kadar çektim, kabullenmiştim artık o ağrıları
Valla ben de şaştım kaldım ya ikinci hamileliğimde de son aylarimda çekiyordum normal dedim o zaman ama bu sefer çok erken başladı ve beni çok zorluyor ya
Ben şimdiden böyle çekiyorsam doğuma kadar napcam ya çekilecek gibi değil valla
Bunlar harekesizlikten oluyor sinyatik sinir ağrısı Kalça ve bacak ağrısı Bu linke tiklayip yaziyi okuyup hareketleri yapabilirsin rahatlatır ama önceliğiniz tekrar doktorunuza sorun bu durumu
Allah yardımcımız olsun benim de ilk hamileligimden başladı benimle kaldi
Bazilarinda hareketsizlikten olabilir canim hareket etmemekte sıkıntılı gebelikte bende tam tersi benim kızım 2 yaşında onun peşinden koşuşturmaktan oturmaya uyumaya vaktim olmuyor ağrım daha da artıyor
Herkeste farklılık gösteriyor ama bu hareketler farkli esnetme tarzi ben 2 dk oturmuyorum bu hareketleri her gun yapıyorum agrim olmuyor rahatlatıyor
Benimde kalça bacak ağrım 1 aydır başladı kırık gibi ağrısı var bazen çocuk gibi oturup ağlıyorum. Bende çare bulamadım hareket edip yürüyünce daha çok ağrıyor kalcam dizime vuruyo ağrısı. 30 haftadayim bu arada
Bı deneyeyim o zaman teşekkür ederim
Kız sokakta yürürken aniden kalçam çıkmış gibi bir ağrı hissedip çığlık attığımı bilirim ‘Aayyyy’ diye
Soda yani Maden suyu hangisini içebiliyorsanız gün de 1 tane benimde çok fazla ağrım oluyordu bana suda eriyen magnezyum vs. den daha iyi geldi. Deneyin isterseniz