Kalan anne sütu ne yapılabilir

Kızlar ocakta bebeğim doğdu doğduğu andan dan itibaren 14 gün yoğun bakımda yattı bu süre içinde sütümü hem sagıp hemde hastanede veriyordum sukur bebişim aldım ve aldığımda bebeğim ne biberon ne de memeyi tıtıyordu doğru düzgün zaten çok zsyıflamıstı asırı derece de pişik olmuştu toparlandı sukur diceğim o kı kalan şutlar var vermek istedım ıkı kere hiç içmiyor mıdesını bulandırıyor ve ilk sütüm olduğu için hep dolaba koydum napabılırım

İnternette sabun yapıp bebeğe kullanan gördüm ama denemedim bende deneyeceğim yapabilirsem cevabı güncellerim

Aslında sokak hayvanlarına vermek günah olmayacaksa onlara verin. Veya bebeklere yoğurt mayalıyolar öyle de yapabilirsiniz tabii ek gıda da değil sanırım henüz. Bi hanımefendi de sabun örneğini çok güzel vermiş.

Bir de pişiklere de sürülebilirmiş olmadı buz kalıplarında dondurun pişik oldukça çıkarıp çözülsün sonra sütün pişik yara yerlerine

Buzlukta 3-6 ay saklanabilir diyolar ama ne kadar doğru bilmiyorum

Dolabın buzluk kısmına koydıydanız kullanılır ama alt kısma koydıydanız bi işe yaramaz bozulmuştur malesef dökmeniz gerekir. Bebeğin cildinde sivilce varsa onlara da sürebilirsiniz.

Sahdıktak hemen sonra Bozluga koydum içmiyordu ağzıma koydum bir damla ben bile kusacak gıbı oldum tatlı ekşi tuzlu hepsı vardı :rofl::rofl::rofl:

Bütün tatları barındırıyor diyolar doğruymuş demekki ben hiç bakmadım tadına :rofl: merak ettim hep ama benim kızım hiç bırakmıyordu dk başı emiyordu dk başı emiyordu çok bi sağım da yapamadım zaten emzirip uyutup dönüp 1 saatlik 20-20-10-10 yöntemiyle sağıyodum ama 50 ml falan çıkıyordu bişi çıkmıyordu onu da gece ben uyurken ananesi halası versin diye dolabın alt kısmında tutuyoduk günlük tüketmiş oluyodu yani. 2 paket koymuştum buzluğa biriktirip biri 150 200 ml arasıydı biri de 100 ancaydı 5 aylıkken kolonoskopi endoskopi yaptırdım o zaman çıkarıp içirmiştim birini içti hiç sıkıntısız. Diğerininde tarihi geçti artık 6 ay olmuştu dolaba koyalı kuzenim cilde iyi geliyomuş diyince al senin olsun dedim yabancı ülkede donuk anne sütünü yüzünde gezdiriyomuş kadınlar cildini güzelleştirmek için. Çocuk içmezse sizde öyle değerlendirin artık :rofl:

Ahha ahhhh​:rofl::rofl::rofl::rofl:buz kalıplari yapılıp denenebılır aslında ama gerçekten sütun tadı çok kötü her türlü tat vardı :rofl::rofl::rofl:

Bende tadına bakmıştım :face_with_hand_over_mouth:kedim var verdim içmedi. Arkadaşım da sütümden istedi yüzüne sürmek için taze verdim bakalım sonuç olumlu olursa yazarım :sweat_smile:

Taze sıkılmış verdınız :rofl::rofl::rofl::rofl:

Ahaha yok yeni verdim önceden sağdıklarımdan donmuş şekilde