6.5 haftalık gebeyim ve kahverengi lekelenme gibi geldi pecete ile silince korktum hastaneye gittim ve proluton amp ıxı ım iğne yapıldı üstelik tansiyon hastasıyım hemen strese girdim ve 14.7 oldu bi anda suan korkum cok sizce ne yapayım yarın yine kontrola gidecegim hatta nolur bana dua edin
Öncelikle geçmiş olsun bende 10 haftalık hamileyim daha 2 gün önce bende lekelenme yaşadım hatta ilk öğrendiğimde 5 haftalıkken sonra 7 haftalıkken en sonuncusu ise 2 gün önce lekelenmem oldu doktoruma sorduğumda kahverengi lekelenmeler risk taşımaz dedi rengi kırmızıya dönmediği sürece bana progestan hapı vajinal olarak almamı söyledi ilacı kullanınca en geç 2 gün içinde geçmişti lekelenmem olduğu zamanda yatmadan önce ilacı atıyorum sonraki günün akşamına geçiyor sende telaş etme inşaallah riskli bir durumun yoktur bak zaten tansiyon hastasıymışsın Allah korusun seni de bebeğini de
Ya inşallah yarına güzel sonuc olur muayene olucam sizede geçmiş olsun inşallah Rabbim kötüsünden korusun gercekten uyku girmyor gözüme korkuyorum ilk gebelik bide cok heyecanlıyım inşallah hersey iyi olur
İçini ferah tut canım benim herşey güzel olucak Allah’ın izniyle kendine bu şekilde stres yaparsan daha çok zarar verirsin hem bebeğine hem kendine düşün ki herşey yolunda bir sıkıntı yok ve yoğun bir lekelenmen yok peçeteye silince geliyor en kötü ihtimalle Dr düşüğe karşı progestan vericek onu kullanıcaksın
İşte dün sadece iğne yapıldı proluton adında sımdı hastaneye gidşym inşallah hersey iyidir
Canım son durumun nedir merak ettim seni
Sabah gittim doktor baktı ve sorun yok ama progestan baslatalım uyumadan önce ağız yoluyla ama bazıları vajinal da dyormus yorumlara baktım da ama alttan muayene etti direk ya ve bazıalrı dyor henüz yeni ve neden alttan muayene ediliyor diye ama sonuçta doktor yani bilir degıl mi ve bebegim 7+1 haftalık olmus tam inşallah hersey daha iyi olur da ya
Merhabalar
Şimdi nasılsınız ?
Merhaba suan iyitm hamd olsun inşallah hafta içi tekrar kontrole gidecegim sorun olmasında ama dün gittim ve kalp atısını da tekrr duydum sükür sıkıntı yok olmasında ya
Benim yaklasik iki hafta regl kanaması gibi kanamam olmustu progestan kullandim sizinki muhtemelen yerlesme kanamasidir dort aylik oldum hicbiseyim yok cok ayakta durma bol bol su ic
Alttan muayene de herhangi bir sıkintı olmaz korkmayin bana doktor keseyi ilk gormeye gittigimizde alttan bakmisti ki ben tüp bebek ile hamile kaldım .Bazen alttan muayene dış gebelik vb.durumlarin erken gorulmesini sağliyor korkmayin .Doktorlar bizden daha iyi bilir sonuçta .
Ben de progestan fitil gunde üç kez fitil olarak kullandim 12.haftaya kadar canim
Bende progestan kullanamaya başladım sadece kahverengi leke olarak silince geldi yani çanasıra fealn gelmedi yogun yoktu ama yinede coknfazla korktum bide ilk gebelik ya o yzden pek bilmyrm sanırım
Bende tüp bebek tedavisi görecektim hatta bu ay içinde ama sonra 4 ocakta ögrendim ki hamileyim doktor bi ilac önerdi o kullanıldı sonrasında kaldım zaten bende 3 yılmolacak evliyim zaten o yzden düşündük tüp bebeği
Bana gece uyumadan bi tane yut dedi sadece sanırım henüz yeni acaba yerleşme lekesi felanndşye mi ne dersin 7+2 haftalıgız henüz cunkü size doktor ne zman baslattı peki progestanı
Bulanti bas dönmeside yapiyor agizdan alttanda alinabiliyor korkma bisey olmaz allahin izniyle düşse benim bebegim duserdi avuc ici kadar pihti düşmüştü
Bana progestani onlem olarak transferden hemen sonra baslatti 12.haftaya kadar cok faydasini gorursun canim .Duzenli kullan hap seklinde biraz bas donmesi ve bulanti yapiyormus diye duydum bol bol dinlen .Dedigin gibi yerlesme kanamasi da olabilir .Yediklerine ve dinlenmene dikkat edersen insallah lekelenme de duracaktir.
Ya Rabbim esirgesin hepimizinkinide inşallah ama bak elhamdülillah birseyde olmamıs
Valla ben uyumadan önce progestanı içyrm bi yarım saat yada 45 dk sonra prilam içiyrm ama progestan sonrası cidden bulantı oluyor ya birsey yiyemyrm zaten adam akıllı ve sürekli uyumak istyrm nedense üstelik su içen ben su bile içemyrm dudaklarım kurumus ya hep içmeye zormuyrm ama yinede kendimi