Kahvaltı sonrası baş dönmesi

Bu durumu yaşayan var mı 7.30 da demir ilacimi kullanıp yatıyorum 10.30- 11.00 gibi kahvaltı yapıyorum kahvaltıdan sonra ayakta biraz zaman geçirince basım dönüyor halsizlik çöküyor

Geneldde demir eksikliğinde oluyor o belirti. Belki demirin düşmüştür. İlaç kullanıyoruz ama bü yandan da besin olarakta demir kan yapıcı şeyler tüketmelisin. Yeşillik ve karakuru üzüm çekirdekli. Ama doktorada mutlaka görünmelisin sebebbine baksın

1 Beğeni

Teşekkür ederim kansızlık var zaten normalde demir ilacını bile günde iki kez kullanmamı söyledi doktor bu yüzden ilacım gününden önce bitti damla olarak verdi demiri yeterli geliyordur belki de

O zaman en güzeli karakuru üzüm çekirdekli yarım kilo. Sonra üzümleri döv bi tencere suda kaynat onu . Hergün günde 1 defa aç karnına iç. Ben 7 yıl kansızlık çektim. Damardan ilaç kullandım , normal ilaç kullandım düzelmedi . Bundan yaptık ama içine kına kına diye tarçına benzer bişey vardı bi tane de ondan atıyorduk. Sana kına kına öneremiyorum hamilelikte zararlı mıdır bilmiyorum. Ama bu kara üzüm suyunu yap mutlakka farkı anlayacaksın toparlarsın. Ama şekerinn varsa önermem. Şekeri yüksek bir yiyecek karakuru üzüm

Kaç haftalık hamilesiniz tansiyonunuz düşüyor veya şekeriniz düşünüyor yemek yedikten sonra yükseliyor bende de kalp çarpıntısı oluyordu

Teşekkür ederim normal haliyle kuru üzüm yiyorum bundan da denerim şeker yok çok şükür şimdi yine de ölçüyü az tutarak icerim

1 Beğeni
  1. Haftamdayim başka zamanlarda olmuyor genellikle kahvaltı sonrası bir süre ayakta bir şeyle ugrasinca halsizlik çöküyor baş dönmesi yaşıyorum biraz daha dursam bayılacak gibi hissediyorum kendimi

Ben kalp çarpıntısı da yaşıyorum onu genellikle akşam dinlenme halinde yaşıyorum

Yine demir ve kan düşüklüğü çarpıntıya da sebep oluyor malesef

İlacim erken bitti maalesef o yüzden sağlık ocağındaki doktor vegaferon diye bir damla verdi sabah akşam bir çay kaşığı ondan kullanıyorum şimdilik ilaç günü dolana kadar olmazsa bir tatlı kaşığı içmeye çalışırım kan yapıcı şeyler de yemeye çalışıyorum ama sanırım yine de yeterli gelmiyor

Demir ve kanı daha çok besinlerle takviye edebiliriz. İlaçta destekleyici olur. Sürekli kan ve demir açısından zengin besinler tüketmeye çalış. İlaç tekk başına yeterli olmuyor

Teşekkür ederim :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Bol yeşillik avakado bol su dengeli şeker ve tuz oranı düşük beslenmenizi tavsiye ederim

Teşekkür ederim