Merhaba hanımlar
Hergün aynı kahvaltıyı yapmaktan bunaldım.
Var mı pratik sağlıklı kahvaltı tarifleri öneriniz
Hamile olsak da olmasak da kahvaltı önemli
Valla ben her gün farklı bi şey yemeye çalışıyorum. Çoğunluk yumurta yağda ama çeşitli yapıyorum. Bir gün menemen, bir gün krep, yumurtali ekmek, patatesli yumurta, peynirli ya da kaşarlı yumurta, bazen biber kizartiyorum. Benim kahvaltilar bu şekilde geri kalani zaten domates, salatalik, reçel felan
ben bazen geç uyanıyorum direkt öğlen yemeyine geçiyorum sabahları peynir salatalık domates dürüm yapıp yerdim , sabahları peynir yogurt fln severim ben
Tam buğday ekmeğinin üzerine sürülebilir peynir ya da labne sürüyorum, onun üstüne domates dilimleri koyuyorum, üstüne birazcık tuz ve kekik serpiyorum, fırına atıyorum. Domatesler pişene kadar pişiriyorum (200 derecede 15-20 dk). Domatesler pişince üstüne kaşar rendeleyip tekrar fırına atıyorum. Kaşarlar eriyince yiyorum. Kıtır kıtır oluyor, çay ya da meyve suyuyla yiyorum ben. Çok güzel oluyor. Bazen normal kahvaltıdan sıkılınca bu tarifi yapıp yanına da bir yumurta haşlayıp kahvaltı tabağı tarzında hazırlayıp yiyorum. Hem hafif hem sağlıklı hem de doyurucu oluyor bana göre. Güzel oluyor. Öneririm
ben yumurta hiç sevniyorum 2 3 defa yedim hamile olduğumdan beri
@Nergiz13 Yumurta çok önemli, yiyememeni anlıyorum Yumurtayı hiç yiyemiyorsan krep vs yaparak ya da patatesli, sebzeli omlet tarzında da yapıp yiyebilirsin. Yumurta burnuna koktuğu için yiyemiyorsan da yumurtayı çırptıktan sonra içine birkaç yemek kaşığı süt ekleyebilirsin. Süt yumurtanın kokusunu alıyor, hem de çok daha lezzetli oluyor yumurta. Ben hep böyle yapıyorum Bence bebeğin için bir de bu şekilde deneyebilirsin
evet patates sebze fln olunca yiye biliyorum teşekkür ederim canm
@Nergiz13 Rica ederim canım
Ne güzel yumurta yiyemiyorum pek peynir desen midem bulanıyor süt ürünlerinden bı tek süt tuketebiliyorum kızartma midemi bulandırıyor kiloda almamam lazımmış geriye pek bişey kalmiyo açım
Ben farkli bişey yemekte calisiyorum ama yumurtadan başka hic birsey beni tam doyurmuyor,bir iki gün falan ara verip, yanlız reçel yedim ,ve kendimi ac hiss ediyordum. Sonra ,süt pişirip yedim yine ac hiss etdim .pasta yedim kahvaltıda.yine aciktim yine sonunda yumurtaya gectim,dunden itibaren yumurtaya basladim yine.hamileliktede normaldede yol arkadasım yumurtadır her kese oneririm.
Domtordan yemede fayda var diyor .d vitamini.
Sabahları kaynatıp yiyorum.
İkitane.baskada bisey yemiyorum.hâ birde ilk hamile kaldigim zamanlar peynirlede yiyordum.ama sadəcə peynir,bazen şeker katip çaya oyle yiyordum peynirle.vazende sade peynir.
Aç karınla pasta yememelisin.
Neden?karnım ağrır diyemi
Aç karınla peynir mi yemek daha sağlıklı olur pasta yemek mi
Peynir mi bebek ve anne için daha besleyici olur pasta mı
Pastayı yemekten sonra yemek daha doğru olur
Zaten doyurakli değildi diye bir kez yemştim
En çok yumurta tuketiyorum,
süpersin
Pazar kahvaltısı menünüzde neler var hanımlar
Ekmek pizza, patates kızartması, pastırmalı yumurta
Vaov hamarat kız harika menü olmuş
Ev peyniriyle tatlı çay içdim ,yedim