Kafam karışık

Kızlar ben 40+2 haftalık oldum normalde doktor bana sezeryan olmam.gerektigini söyledi anezteziden onay al doğumhaneye çık gün versinler dedi ama doğumhanedeki doktor o şekilde karar verilmeyeceğini asıl doğumuna giricek olan doktorun buna karar vercegini söyledi. Sancın falan olursa bebekte hareketlilik azalırsa acile.gel dedi şimdi kafamı karıştıran birşey var çevremde sancin geldiği gibi hastaneye gitme evde biraz bekle sancinin cogalmasini çünkü hemen hastaneye gidersem sancın az olur bu sefer suni sancı verirler zorlanirsin falan diyolar. Bazen sancidan önce nişan geliyormuş şimdi asıl sorum Nişan geldiğinde hastaneye gitmym mı sancilarin gelmesini mı beklym yoksa Nisan geldiği gibi mi gideyim acile anlamadım.

Merhaba, öncelikle bebeğin için de senin için de sağlıklı bir doğum dilerim :smiling_face: herkeste nişan gelmeyebiliyor, veya suyun da gelmeyebilir. Benim önce hafif sancılarım başladı sonra da kanamam başladı, sancılar gelşnce gitmedim doktora çünkü yalancı sancı zannettim. Kanamayı görünce acile gittim, gittiğimde 2 cm açıklığım vardı o yüzden eve gönderdiler evde sancılarım artınca öyle tekrar gittim. Bşr kaç gün öncesinden pembemsi bir akıntım gelmişti ama o nişan mıydı bilmiyorum. Nişansa da nişan geldikten hemen sonra başlamayabiliyor doğum, bir kaç gün sonra da başlayabiliyor

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için🩷:bouquet: eve yollamalari iyi olmuş çünkü devlet hastanesi olduğu için eşim yanımda olmayacagi için odada tek başına sancı çekmek korkutyor beni, belki benide eve yollarlar az sancım olursa, birşey daha eklemek istyorum cok çok özür dileyerek soyliyorum cinsel ilişkiye girmekte doğumu baslatyor diye dün cinsel munasebete bulunduk ve akintimda pembelik olduk. Anlayamadım nisanmiydi yoksa zorlandım diye mi tedirgin oldum bakalm inşallah bı an önce doğuma girerim. Daha fazla beklemek istemiyor insan​:smiling_face:

1 Beğeni

Eğer korunmasız ilişki olduysa nişan da gelmiş olabilir, çünkü spermin rahimde tıkaç görevi gören o nişan denilen şeyi açtığını söylemişlerdi bize gebe okulunda. Doğru düzgün tarif edemedim ama, zaten cinsel ilişkiyi önermelerinin sebebi de o :smiling_face_with_three_hearts: umarım sancılarınız da başlar kendiliğinden, kendi sancılarınızla alırsınız bebeğinizi kucağınıza :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için :smiling_face_with_three_hearts::bouquet: hayırlısıyla inşallah hepimiz bir avazda kurtuluruz kavuşuruz bebislere inşallah​:bouquet::bouquet::sparkling_heart:

1 Beğeni

Ne demek rica ederim, aminn inşallah bekleyen herkes sağlıkla kavuşsun bebeğine :smiling_face_with_three_hearts::two_hearts::cherry_blossom:

Benim akşam 7-8 gibi nişan geldi gitmedim. Gece 3 gibi su geldi hastaneye gittim. Sabaha kadar sancımın gelmesini beklediler, gelmedi 10 gibi suni sancı verdiler 13 gibi doğdu

Benim nişanım 28. haftada geldi erken doğum riskim vardı sancılarım 38+6da başladı 39+1de doğum yaptım. Nişanım geldiğinde 2 cm açılma vardı. Sancın başlamadan hastaneye gitme bence. Nişan gelince hemen sancı başlamıyor zaten

Bebek kilosu nekdar doktor herhangi bir engel sana guseterdim örneğin başı büyük kilosu çok ve boy sıkıntısı çatı kemiğin olması bunlarla ilgi hergangi bir engel teşkil etimi size

Birde gebeliğiniz ilkmi yoksa daha önce doğum yaptinizmi normalde erekk bebeklerde suda gelmez Nisan’da

Aaa baya zorlu geçmiş sizin, çok geçmiş olsun​:sparkling_heart::bouquet:

1 Beğeni

Benim ilk gebeliğim, muayne olduğum doktor bana bebeğin kilosu benim boyuma yapıma göre büyük.oldugunu söyledi bebeğin kilosu 3800dedi boyumu sordu benim boyum 148 ozaman seni sezeryan yapmamz lazm dedi boyun kısa bebek iri zorlarsak omuzu çıkar falan yaptı biz 150 olan birini bile normal doğum yaptrmyoruz dedi herşeyimi hazrlatti sadece doğumhaneden gün almak kaldı orda sorun cikti onun degl doğumu yaptrcak doktorun buna karar vercegini söylediler bende şaştım kaldim okadar hazrlik yapmstim evraklarda,

1 Beğeni

Bu durumda sezeryan olman gerekir aynı durumu ben yaşadım ve gerçekten kutu bir doğum oldu iki doktorda sezeryan dedi ama doğum yapacak doktor normal doğum dedi ve suyum gelmedi Nisan’da gelmedi beni doğum haneye aldılar 8 saat suli sanci nerdeyse ölümden döndüm sonu gene sezeryan oldu bebeğim hiç lehen kemiğine gelmedi okdar sulu sancı almama rağmen yani eyerki devlete gidiyorsan normal doğum diye bir durum olursa canım devleti bekleme özele git sezeryan olur biz yaşadık sen yaşama benimde boyum 150 bebek kilosu ultrason da 4200 gusteriyordu dünyaya geldi 3500 kilosu vardı bu boydaki kişilere bu bebek kilosu fazla normal doğum yapamıyorsun

Hiç sormayın yaaa aslnda sevinmiştim sezeryan gün Alcam diye günü belli diye, ve doğumhanedeki doktor buna doğuma giricek.olan doktorun karar vercegini söyleyince modum düştü çünkü günü belli değil sancılarin başladığında acile gel dedi ve diken ustundeyim ne zaman baslcak sancı ne zaman olcak kasilmalar diye bekliyorum, boş boşuna suni sancı çekmekten korkuyorum çünkü ne bir sancı var ne bir belirti. Suni sancı vercekler saatlerce acı cekicem ve sezeryan deseler son dk sezeryan girsem çok kötü olcak en korktuğum şey boşa acı çekmek.

Valah canım devlete gidersen bu saydıklarıni hepsini yaşarsın bende dedin gibi çok korktum malesef korktum gibi oldu uyle durum olirsa tekrar altını çiziyorum özel hastaneye git çünkü bu yaşadıklarından sonra tiramam oluyor aklında çıkmıyor 20 güne kadar en azinda ben kendimde uyle yaşadım hane artık ölüm radesine geliyorsun seni sezeryana alıyorlar her yolu deniyorlar normal olmuyor bakıyorlar bebeğin kalbi düşüyor ve sende fenalık geçiriyorsun seni sezeryene alıyorlar bir kardeş tavsiyesi bu konuda ne eşini nede başkasını dinleme kendine sezeryan ol sonra pişman olursun

Haklısınız valla devlet zorluyor normal doğuma fakat özele gitme gibi bir şansım malesef yok eşim özel hastanede ameliyat calisaniydi orda düşünüyorduk hatta doğumu fakat hastaneye küçülmeye gidiyor diye işten cikarildi şuan işsiz o yüzden bu zorlu dönemde özele gidemicem​:woman_facepalming:t3:

Cnm ben eğitim araştırma hastanesinde doğum yaptım ama hiç bir zorluk yaşamadım devlet hastaneleri genelde bebek dostu oluyorlar ama araştırma hastaneleri anne bebek dostu hastane olduğu için daha iyi ilgileniyorlar.

Merhaba canım benim bebeğim de 2 -3 hafta gerilisim geriliği vardı mecbur sezeryan olcaktım perinatoloji doktorum kontrol gittiğimde yatış yapalım dogurtuyum dedi kabul etmedim 2 hafta sonra pazar akşamı sancilarimm vardı acile gittim doktor istersen yatış veriyim ama eve de gide bilirsin dedi bebeğim iyiydi suyum yeterliydi sancım da azalmıştı pazartesi sabah 9 buçuk gibi suyum geldi 11-12 ye kadar ama az uz değil bildiğin patlamıştı bebeğim de makat gelişti o gün sezeryan ile doğum yaptım ama her gebelik farklı evet sezeryan ise doktorun gününü belirtiyor bebeğe göre ama eğer sancın olursa mutlaka git suyun gelir fark etmezsin bebek strese girer Allah korusun bebim bebeğim icerde kakasını yapmış mesela yeme riski oluyor enfeksiyon kapıyor kimseyi dinleme senin sağlığın ve bebeğin sağlığı önemli ki en doğru kararı sen verirsin

Canım benimde eğtim araştırma hastanesiydi ben başka hastanede yapmadım ama gene doğum denemeden sezeryan yapılmaz

Ya evet gittiğim hastanede EAH girdiğim bütün doktorlar çok iyi ilgilendiler halada öyle çok iyiler ama işte o acilde ya başka kişilere denk gelirsem ya bana boşa sancı cektrseler diye korkularım var ama bakalm Allah kerim inşallah kolaylıkla atlatirim dogumu burda bekleyen tüm annelerde öyle inşallah saglikla kolaylıkla kavusurlar yavruslarina​:sparkling_heart:

1 Beğeni