Kafa çevresi gelişimi geriden geliyor

Merhaba herkese, bugün doktor kontrolümüz vardı. Normalde yurtdışında yaşadığımız için ultrasona çok az giriyordum. Hazır Türkiye’deyken kontrole gitmek istedik. İlk defa gördüğümüz bir doktorda muayene oldum. 31+1 haftalık gebeyim. Bebeğimin baş çevresi 28+3 hafta, bacak uzunluğu ve karın çevresi 30+3 gibi bir şey çıktı. Sıvı ve kan akışı normal olduğu için gelişim geriliği yok gayet sağlıklı ama minyon olabilir dedi. Benim kafama çok takıldı. Benzer durumu yaşayan var mı?

Ailede minyonluk var mı? Olabilir canım bodur tavuk her dem piliç derler ne güzel hiç yaşlanmaz​:heart_eyes::heart_eyes:

İki tarafta da minyon olan yakın akrabalarımız var ama minyon olması dışında bir sorun olma ihtimali beni endişelendiriyor.

Bende dün gittim haftam 37+5 kafa çevresi 34+0la uyumlu dedi beni çok korkuttu

Doktorunuz bir şey söyledi mi bununla ilgili peki? şuana kadar umarım herşey yolundadır, sağlıcakla kavuşursunuz bebişinize :pray:

İşin kötü tarafıda hiçbir şey demedi. Bugüne küdar hep haftasyla uyumluydu kafa çevresi ama dün 4 hafta geriden yazdı

İnternetten biraz araştırdım farklı forumlara vs de bakıyorum. 2-3 hafta geriden gelmesi kabul edilebilir diyorlarmış doktorlar genelde. Bizim gittiğimiz doktor da suyu, kan akışı vs normal karın çevresi de 1 hafta geride o yüzden gelişim geriliği denmez dedi. Gayet sağlıklı bir bebiş biraz minik olarak belirtti ama düşünmeden edemiyorum. Biz mi fazla duygusal yaklaşıyoruz acaba hormonlardan dolayı. Eşimle konuşuyoruz benim endişelerimi yersiz buluyor doktorun dediklerine bakınca…