Kafa büyüklüğü

Bugün 32+0 kontrolümüz vardı. Kafa büyüklüğü 2 hafta ileriden gidiyor dedi doktor. Böyle bir durum yaşayıp doğumdan sonra sorun yaşayan oldu mu acaba ? Konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba ?

Arkadasima dediler hatta korkuttular o da sezeryan oldu kafasi buyuk doguramam diye halbuki cocuk normal doğdu ve birazda ailedekilerin kafa yapisina goreymis genetige göre ama sorun olan bir sey degildi

1 Beğeni

Kafa büyüklüğü karın büyüklüğünü yeni çıkardı doktorlar herkese aynı şeyi söylüyorlar benim kızımada karnı büyük dedi doktor 4 kilo üzeri doğacak dedi doğduğunda tamamen karnı normaldi kilosu doktorun dediğinden 400 gram az doğdu eltime kafası büyük dediler çocuğun kafası gayet normaldi sezeryan aşkına mı yapıyorlar cihazlar mı sorunlu yoksa doktorlar mı anlamadım çok takılma

Evet doktor abime de doğarken kafası büyük olur demiş

Haklısınız karın çevresine de küçük diyor 1 hafta geri diyor insanın sadece aklını karistiriyor

1 Beğeni

Benim oğlumada kafası büyük dedi iri bebek dedi 36 haftalik 3300 gram doğdu sezeryanla aldı ama gayet normal ve sağlıklı şuan

1 Beğeni

Normal doğum olmaz dedi mi doktorunuz size

1 Beğeni

Aynı şeyi banada söyledi doktorum tamda o haftalarda gerçekten bu sene herkese aynı şeyi söylüyor galiba bende sizin gibi endişe duydum sonrasında da şeker muhabbeti çıkarıyolar stresli döneme stres ekliyorlar resmen etrafımda çoğu tanıdığım arkadaslarım da yasamıslar ve hepsi sağlıklı normal ölcüde cocukları dunyaya getirmiş ben düşünüp kendimi uzmemeye karar verince rahatladım çünkü bu haftaya kadar herşeyi normal ilerleyen çocuk birden mi ileri gidesi tuttu evham yapmadan dua ederek sağlıkla son haftaların keyfini çıkarmak en güzeli yüreginiz ferah olsun Allah’ın izniyle herkes evladını sağlıkla kucağına alır inşaAllah :smiling_face::cherry_blossom:

2 Beğeni

bence baska dr a da gidin .olcumlerde bariz hatalar olabiliyor.arkadasima sezaryen ol cocuk cok iri dediler 3200dgdu gayette normal dogurabilirmis.milimetrik olctukleri icib enufak yanlis 1 2 hafta hatalaelr weriyo .38lere bi gelin bakalim hala ayni mi olcak ozaman bakarsiniz simdiden stres etmeyin.

İnşallah öyle olur. Doğum şeklini etkiliyor diyorlar kafa büyüklüğüne göre

Hemen başka doktora da gkrundum o doktorda 2 hafta kadar ileri de dedi

olese biraz daha bekle simdi doguma erken zaten.37de falan netlesir hersey cati muayenede bakarlar normal olup olmayacagi belli olur.kafa buyuk olursa normal dogum biraz zor oluyor dikisleri fazla oluyor diyorlar evet.belki ileriki haftalarda kafasi ayni olur kilo alimi olur orantilamis olur beklemek eniyis.

Orantı olursa iyi olur belki

Öyle söylüyolar evet ama yeter ki saglıkla dünyaya gelsinler normal yada sezeryanla olmasına takılmayın sizin ve bebeğinizin en sağlıklı şekilde dünyaya gelmesi hepsinden önce geliyor üzmeyin kendinizi bebeği de strese sokmamak lazım bidaha bu zamanlae gelmiyo gebelik sürecinizin keyfini çıkarın inanıyorum bunu duyan tüm annneler bende dahil saglıkla kucagımıza alıcaz yavrularımızı doğum yaptıktan sonra da inşallah bebegimi sag salim kucagıma alırsam inşaAllah size yazıcam aynı seylerş duymuş bir anne olarak belki daha da moral olur 30 günüm kaldı doğuma hayır’lısı ile bakalım :smiling_face:

2 Beğeni

Son haftalarda yakin bı arkadaşıma söylemişlerdi son haftalariydi kız ağlaya ağlaya doğum yaptı çok şükür çok tatlı sağlıklı bı oğlu oldu hiç korkma sen Allah’a güven içinini rahat tutu.

1 Beğeni

Size kaç hafta ileri demişti peki

Ay çok teşekkür ederim hepinize içimi ferahlatiyorsunuz. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepinize insallah

1 Beğeni

Evet normal bu zor doğar dedi sezeryanla aldı

Ama bende sezeryan istiyordum zaten kardeşimin de kafası büyük ona çekmiş ama annem onu normal olarak 4 kilo üstü dogurmustu sen ne istiyorsan öyle yap korkma doktorlar abartıyor bazen