Normalden fazla değil tüy döküntüsü kedimin. Alışkın olmadığı bir sürecin içinde sonuç olarak, bundan ötürü stres olmuş olabilir. Belki sizdeki değişkenliği daha en başından farkında olduğu için sizin için de endişeli olabilir… Zannettiğimizden çok daha özel yaratıklar çünkü her bakımdan…
Bizde de durum şöyle ki; mahremiyetim kalmadı uyanıp da yere bastığım andan itibaren çevremde. Her yere geliyor peşimden. Banyoya gireceğimi havluları banyoya götürmemden anlayıp banyo dolabının üzerine yerleşiyor. Tuvalete girerken kapıyı kapatıyorum tırmalamaya başlıyor kapıyı… Sürekli bir dert anlatma, sohbet etme modu
Hamile olduktan sonra eşimin kediye olan hassasiyeti sevgisi değişti . Tüy dökülmesi mevcut çoğunlukla kendinden uzaklaştırıyor kediyi , benim tutumun herzamanki gibi bebeğim gibi seviyorum ama kedide ısırma huyu meydana geldi canımı acıtıyor . Daha çok sevgi istiyor ,ısırıyor
Hamile olmadan önce göbeğime zıplardı. Hamileyken bir kez yaptı. Yapma bebek gelecek bebek üzülür dedim. 27 haftalık olduk bir kere bile göbeğime zıplamadı.
Düşük riskim varken sizdeki gibi hep benim peşimde dolandı. Hep ayak ucumda yattı. Bana karşı çok sabırlı oldu.
Bence de şuan korkuyor olabilir. Eskisi gibi evi rahat kullanamamaktan endişe ediyor olabilir.
Eşime de söyledim. Bebek doğduktan sonra yine en önce kedimizi sev diyorum.
Önce bebeği seversen kendisini dışlanmış hissetmesin diyorum.
Her gün yattığı yerleri temizlersem kıl göze batmıyor. 2 gün sonra temizleyeyim tomar tomar kıl topluyorum.
İnşallah kışlık kıllarını döküyordur. Stresten dolayı mutsuz olması beni çok üzer
Sizin kediniz de bizim kedi gibi korkuyor. Eşim hala eskisi gibi seviyor. Ben galiba biraz kediyi bunalttım.
Taranmayı da sevmiyor. Elimi ıslatıp vücudundaki fazla kılları alıyorum. Hava soğuksa üşür diyip onu da yapamıyorum.
Bebek doğduğunda kedimiz 3 yaşına girmiş olucak. Sizinki kaç yaşında
1.5 yaşında henüz ama eşimden ötürü eskiye nazaran sevilmediginin farkında bide dışarı çıkıp pire olduğu için biz temizleyip yıkıyorduk ve salmiyorduk o da inadına koltuklara isiyordu eşim temizliyordu bıktı . Akışına bıraktı şimdi çocuk doğunca istemiyor gider dışarı pirelenir gelir çocuğa zararı dokunur diye yapma etme diyorum dinlemiyor istemiyor kovuyor evden
Biz de 29 Mayıs 2020 de sahiplendik Leylayı 3 aylıktı. Endişe ediyor olabilir evet haklısın. Ona karşı tavrımız hiç değişmedi bizim. Sadece suyunu asla kaptan içmezdi çeşmeden içmek isterdi hep o konu da beni hem su tasarrufundan sebep hemde başında beklememizi istediği için rahatsız ediyordu. Onu kestim katiyetle çesmeden vermiyorum evin her köşesinde su kabı var. Leyla da alıştı kapları kullanıyor artık
Yine sizin bileceğiniz iş tabi ki ama inşallah bebek geldiğinde kedinizden vazgeçmeniz gerekmez. Kedidir deyip de önemsememez büyük gaflet olur. Çünkü onlar dilsiz kullardır aslında. Sizi de üzmek kırmak istemem ama eşinizi konuyla ilgili kesin bir dille uyarmanız gerekir. İlla ki verilecekse yeri sokak değil sizin evinizden daha mutlu olacağı başka bir ev olması kanaatindeyim… Yanlış anlamayın kayıtsız kalamadım
Bekar evimde 1 yıl hep evde durdu.
Şimdi evimiz zemin katta, eşim de kedilerini hep dışarda gezmesine izin verdiği için Bıdık için de aynı durumu önerdi. 2 yıldır bizim kız özgür takılıyor.
Hamile olmadan önce parazit kaptı poposundan susam şeklinde parazitler dökülüyordu. Aşı takvimine bir baktık daha aşı süresi yeni dolmuş.
Şimdi hiç zamanını bile geçirmeden 3 ayda bir aşısını yaptırıyoruz. Kuduz aşısı zamanı geçti. Bebek doğmadan kuduz aşısını da yaptırıcaz.
Dışarı çıkmak istediğinde camı açmayalım evin içinde kuduruyor. Kendi kendime yarın bir gün bebek de büyüdüğünde böyle söz dinlemeyecek bebeğe ne yapacaksın diyorum
Kediyi karşıma alıp konuşuyorum. Dışarda yağmur yağıyor hasta olmandan endişe ediyorum diyorum. Anlamak istemiyor.
Bazen eşim sahiplendirmek ister misin diyor ben yapamam diyorum. Kimse benim kızıma benden daha güzel bakamaz diyorum
Bizde durumlar böyle
Bizim de banyoda kovada su birikiyor. Kapı açmasını da öğrendi ne zaman susasa ordan su içiyor. Ben yine de su kabına su koyuyorum. Bıdık’ı tembihliyorum. dışarda camurlu sudan su içme bu su temiz mikrop kapmazsın diyorum.
Bakımsız kedilerden uzak dur onlar kart seni üzer diyorum.
Ne yapıyor bilmiyorum
Bu evimize ilk taşındığımızda temmuz ayıydı ve aşırı bir sıcak vardı. Girişin üstünde evimiz ama yokuş olduğu için yatak odasının camı yere daha yakın. Bizim kız sen geceleri biz uyurken çık gez gez eve gel sabah alarmından önce. Bir gün alt komşumuz sizin kedi gece dışardaydı diye uyarınca sineklikleri taktık. Yine açıp çıkmış ama geri girememiş Sabahleyin eşim uyandırdı kalk Leyla dışarda bana gelmedi sen al diye Şuan sürgü kilitli çelik telli sineklik takılı camlarda.
Benim annemin bir sürü kedisi var sen de 5 ben diyeyim 10. Havalar çok soguk olduğunda onları evin banyosunda kaloriferin oraya yer yapıyor bakıyor. Babam da kızıyor. Onlar bile bu zamana kadar idare ettilerse siz de bir yolunu bulursunuz. İnşallah tez zamanda orta yolu bulursunuz.
Ben bazen içten içe bu tarz konuları imtihan olarak gorüp sabrediyorum
Bizimkinin kısırlaştırılmış gerekiyormuş ergenlik dönemindeymiş bu tarz davranışlar istediğini yapmadığınız da olabilir dedi veteriner kısırlaştırma şuanda yapamiyoruz bakalım ne olacak
Koltuklara işemesinin sebebi o zaten. Hatta eşiniz dikkat etsin ondan yana eksilen sevgiden sebep tepki göstermek için kıyafetlerine falan da işeyip koku bırakabilir…
Sirkeli su uzaklaştırır diye okumuştum ama hiç denemedim. Kediniz erkek mi? Aslında dışarı da çıkıyor sizi üzmemesi lazım.
Anneden dolayı eşimin çok kedi tecrübesi var. Bana hep erkekler unutup gidiyor ama dişiler sahiplerine daha sadık oluyor demişti. Eşimin kedisi çok yakışıkliydı evi terk etti. Onun dedigini yapmayayım o da hemen evi pisletirdi.
Beyaz olan Paşa. Eşime küstü evi terk etti. Halbuki onun aşısını bile yaptıracaktım.
Keyfine düşkün olan da Bıdık kızım.
Siz de kedinizin fotografını eklemek isterseniz yardım ederim.
Sizin yapacağınız şey öncelikle akıbetinize karar vermek. Eğer kesin kararla bakmaya devam edecekseniz zamanını kollayıp kısırlaştırmak. Zaten kısırlaştığında eskisi kadar sokağa çıkmak istemeyecektir. Ama sokağa bırakacasanız yada başka eve verecekseniz kısırlaştırmayın. Çünkü kısırken daha savunmasız oluyorlar. Başka eve verecekseniz de kısırlaştırmayın belki onlar da bakamazlar vebali üstünüze olmasın sonra. Şeyi deneyebilirsiniz, sizinle aynı durumu yaşayan insanların kullandığı spreyler var o bölgeye sıkıyorsun kedinin hoşlanmadığı bir koku ve oraya koku bırakmaktan vaz geçiyor. Bir araştırın bana kalırsa