Kaç adet zıbın hangi ay almalıyım?

Temmuzda doğum yapacağım nasipse Hem kısa hem uzun 5er adet 0-3 ay mı almam gerek acaaba ?

1 Beğeni

Evde duracak dediğiniz normal kısa kollu tek zıbınla mı durdu atlet tarzı olanla mı acaba :pray:

1 Beğeni

Bende şaştım valla ama eşyadan ziyada evde bunlardan bulabilirsem almayı düşünüyorum :joy:

1 Beğeni

Hem askılı hem kısa kollu alın mağazada belki sitesinde de vardır 6 al 5 öde var hepsini 0-3 ay almayın ben bı tane yenidoğan aldım gerisini 3 ay 6 ay aldım kalıpları küçük olabilir bebek uzun iri olabilir o yüzden 6 ay daha çok almak lazım diye düşünüyorum

2 Beğeni

Ben de e bebekten aldım 3 ay 3 uzun kol 3 kısa kol aldım iç giyim için 6 aydan 2 kısa aldım şimdilik baktığımda 9 ay ve 6 ay arasında çok fark yoktu o yüzden 9 ay fazla almayı düşündüm bolca rahat giysin diye 9 ay 5 kısa kol 1 uzun kollu aldım altlarına da çoraplı beli lastiksiz düz kesim alt aldım ikili o da çok uygundu 2 lisi 170 TL idi diğer ay zibinlar hediye gelecek ama belki 6 ve 9 aydan 2 uzun kollu daha alabilirim

Söyle atım 6 ay ve 9 ayarasinda cok fark yok ben direk mağazadan aldım tabi ama bilemem ilk bebeğim :sweat_smile:

Bu konuda bende ne yapacagimi bilmiyorum temmuz sonu dogum havalar cok sicak ve asiri nem oluyor daha hic bisey almadim 18. Haftaya giricem :smile::smile: fazla bisey almayi dusunmuyorum e bebek yakin zaten buyudukce gidip alirim heralde​:rofl::rofl:

2 Beğeni

Ben de haziranda doğumum gözüküyor ben de sadece ilk ayları uzun kollu aldım geri kalan iliği kısa kol aldım belki hafif derinlemesine olur diye bir iki tane 6-9 ay uzun kollu düşünüyorum

Zarf yaka var birde onların giydirmesi daha kolay oluyormuş

Ama şuan stokta yok olmadı bende bunlardan alacagım :pray::pray:

Bunu kafadan geçirmiyorsun rahat. Ama çıt çıt takma kısmı bebek ağlarken geriyor. Yenidoğan döneminde her şekle girdikleri için sıkıntı yok gerçi​:sweat_smile: temmuz Ağustos annelerine ilk aylar için uzun kollu önermem. 23 Eylül’de doğurdum. İstanbul’da. Kısa kollu zıbınla geçirdi ilk ayı. Gerçi sonra bizim bir ateş maceramız oldu pek kalın giymiyor. Ev 21-24 derece arasındayken sadece kısa kollu zıbın yeterli olur dedi doktorum. Rüzgar yoksa tabii.

Ay konusunda e bebek kalıpları genelde küçük oluyor ama bebeğin kalıbı daha önemli. 50 cm yenidoğan boyu. Benim kız prematüre 46 cm doğru yenidoğan kıyafetleri 3.aya girince olmaya başladı. Arkadaşımın bebesi 53cm doğdu. 2.ayın sonunda 6 aylık giymeye başladı. Bebeğin boyu ve kilosu çok etkiliyor. Eğer yakınlarınızda bebek mağazası varsa her şeyi hemen almayın derim. İlk önce denemek için 3 er tane yenidoğan ve 3 aylık alabilirsiniz. Sonra ihtiyacınıza göre alırsınız. Hem dışarı çıkar kafa dağıtmış olursunuz :pinched_fingers:t2:

2 Beğeni

Bilmiyorum inan ki ben direk kısa kollu olanı tercih ettim yakası da kapanır diye

Esnek kumastalar hello baby ninki sıkıntı olacağını çok düşünmüyorum

1 Beğeni

Ay evet kimisi hesaplayıp 1 yaşına kadar alıyor 2 3 tane dediğiniz gibi alayım daha bebek nasıl kaç kilo doğacaak dediğiniz gibi belli değil e ebbek yakın gşder alırız :see_no_evil:

Valla bana iri bebek demişti doktor 4-4.5 kilo doğacak diye beklerken şak diye erken doğum yapınca 2.5 kilo bebeğe uygun çok az kıyafet vardı. Bez bile gidip prematüre almak zorunda kaldık çünkü 1 numara bez büyük geliyordu. Hatta başlangıçta prematüre bez bile büyük geldi. O yüzden benim kız asla ayında giyinmiyor. 5 ayı dolucak 3 gün sonra 3 aylık giyiyoruz​:woman_shrugging:t2: küçük olan kışlık kıyafetleri kaldı öyle hiç gitmediği kıyafeti oldu.

Bebeğe göre değişiyor sanırım aza çare var ama çoğa çare yok kızlar fazla alıpta elinizde kalmasın masraf ben herşeyi kararında almıştım 5 tane civarı ama bebeğim çok kusan bi bebek olduğu için az geldi yenisini sipariş verdim bebeğinizle zaman geçirince yavaş yavaş anlıyosunuz

Ben her aydan aldım 3er 5er, iri mi doğacak normal ki küçük mü bilmediğim için karışık aldım hep. Temmuz bebeği olacağı için ben de çoğunu kısa kollu ve ip askılı aldım. Uzun kollu aldıklarım hep 6dan sonra giyicek gibi

Jakarlılar var hiç onlardan aldınız mı yoksa düz mü aldımız jakarlı gerek varmı sizce

Ben jakarlı kendime aldım hastanede giymeye pijama takımı, ama bebeğe hiç bir şey almadım o kumaştan, alerji yapabilir gibime geldi, satenimsi oluyor yaa jakarlı kumaş, belki rahatsız edebilir bebeği, hele ki böyle yaz bebeği olacaksa

Hiç jakara girmiyim o zaman bende almıyım ya

1 Beğeni