Hanimlar uyku sirasinda surekli sirt ustu uyaniyorum birileri bebege kordonu dolaniyomus kan gitmiyomus falan yazmislar korktum acikcasi o yuzden her gece uyaniyorum sirt ustuyum hemen donuyorum psikolojik bir duruma bagladi dogrumu bu acaba uyku uyyamiyom sirt ustu uyya kalirim diye
Yani uyurken dönmen kadar normal bi şey yok doktorlar sol tarafa yatmanız daha iyi ama sürekli yatamayacağınız için arada pozisyon değiştirerek yatın diyor. Tek bi tarafa yatarak 9 ay geçer mi
Hiç bir şey olmaz
Erken haftalarda sıkıntı olmuyo 20. Haftadan sonra doktorlar yasaklıyorlar sırt üstü yatmıyo atar damar sırt kısmında olduğu için ağırlık sırta binince kan akışını engelliyo bebeğe oksijen gitmediği için yasaklıyorlar arka tarafınıza yastık koyabılırsınız sırt üstü dönmenizi engeller en azından bi tarafınız hafıf yüksekte kalmış olur rahat yatarsınız hem
Bende bi sıkıntı olmadi bende istemsizce donuyordum . Son aylarda cogunlukla sirt ustu yatim Allah sukur bebem iyi. Bir sorun olmadi.
Bende sürekli dönüyordum istemsizce yastık koyuyorum sırtımın arkasına engelliyorum dönmeyi bence sende yastık koy doktor hiç bir şekilde tavsiye etmiyor sırt üstü uyumayı
Kaç defa nstye girdim ordaki ebeler hep sırt üstü yatırdı bi problem yaratsaydı öyle yatırmazlardı bende çok sırt üstü yatıyorum arada nefesim kesiliyor tabi
Bizi nst ye sol tarafa yatırıyorlar her yerde farklı demek ki
Kızlar ya, ben de sol yana yatamıyorum. Bebeğim sol tarafta duruyor ve canımı acıtıyor. Ben de çoğu zaman yarı oturur pozisyonda uyuyorum. Yani sırtımı yastıklarla destekleyerek, oturuyormuş gibi. Sizce bu pozisyon da sırt üstü gibi olur mu ? Zararlı mı sizce? Bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz ? @admin
Eger siz rahatsizlanmiyorsaniz ,hic bir sorun olmaz ben 20 li haftalarimdan beri sirt ustu 5 dk uzanamiyorum fenalasiyorum o yuzden uyuyamiyorum ama iyi hissetseydim yatardim
Ben de sol tarafa yatacam diye mahvolmuştum çünkü herkes öyle söylüyordu doktoruma sordum sürekli aynı tarafa uyuyamazsın mümkün değil dedi dönüşümlü olarak uyu bi sağına bi soluna diye hatta bak hangi tarafına uyuduğun zaman bebek hareketliyse o tarafa daha çok uyu çünkü yeri genişliyor demektir bu dedi bende 3 aydır öyle yapıyorum bi sıkıntı çıkmadı çok şükür