Merhaba arkadaşlar nasılsınız umarım iyisinizdir hepiniz ve minimlerinizde inşAllah)). Ben başka bi uygulamada biri post açmıştı yeni doğan bebeyimin ismiyle dalga geçiyolar diye ama cokda severek koymuş diye post okudum. Ama o kadinin cevabini veremediyi için moralide cok bozulmuş bian nıtkı tutulmuş. Diyorumki nekadarda cahil insanlar var ya, ama cevaplarını vermedikce dahada ustune geliyoçar insanın şimdide bebeyin ismiyle dalga geçiyolarmış hepsi. Siz olsaydiniz nasıl cevap verirdiniz boyleleri bizlerede denk gele bilir biricik ozelimiz olan bebeyimizle kimse dalga gecemez
eşimin babası,büyük oğlunun yani kaynımın oğluna ölmüş abisinin ismini koymuş (Gülağa) ama hiçbiri ismiyle seslenmiyor hepsi Qaqaş qaqaş söylüyor.Bir çocuğa ismiyle seslenmeyeceksen eğer neden koyarsın ki adı? Arkadaşlarıda dağla geçiyor çocukla bu yaşlı insan ismi diye
Allahım yaaa, mənimdə oğluma adıyla səslənmirçər hetta post açdım burda. İsmi kötü deyil eşim çok çok istiyordu bende kırmadım ama qaqa qaqaş demesinler dedim. Oda hayir herkes ismini soyleyecek dedi bende razı oldum. Ama şimdi tüm akrabalar k validem en cok qaqa qaqaş diyo bende her seferinde eşime kızıyorum hani ismiyle seslenecekdiler diye, oda seslleniyorum ben ismiyle kaynim falanda seslenir gorumceler filan annem seslenemiyo diyo. Bende bir annen deyil eve gelip cocugu gorem herke qaqa deyir. Bunedir bele ee buyumce seslenecekler diyo. Ben herkese ismiyle seslenin ne diye isim koyduk niye seslenmiyosunuz desemde eşimin akrabaları hiç beni takmıyo bile eşim uyarsa soylerler ismini ama oda uyarmıyo kisme benim lafımıda saymıyoo,
Ben de çok kızardım. Şuan çok savunmasızlar ben korumayacağım da kim koruyacak. Ben kimseden lafımı esirgemiyorum. Gözümün önünde bebeğime dokunup öpmeye çalışıyorlar uyarıyorum. O dalga geçenlere de yazıklar olsun bu yaşlarına gelmişler edep adap öğrenememişler
İyi yapiyosun Nasıl cevap veriyosunuz acaba biri bamada denk gelirse donuo kalmak istemiyorum boyleleriyle nasıl baş edilir zaten ayda yilda bir goruruz goruncede alay ederler.
Eylül’ün adı Eylül Nare. İki isimli yani
Eltim ilk geldiğimizde Sefirin Kızı diye bir dizideki Nare karakterine istinaden 'Nare de ne biçim isim, öldü Nare öldü, sadece Eylül diyeceğiz ’ demişti
Ben de ‘Dizide kaldı o, ben iki ismini de kullanıyorum. Lütfen sen de öyle söyle yenge’ demiştim
Çok sinir olmuştum
O nebiçim konuşma öldü ne demek ya dizidede olsa Fazla kibar olmuşsun bence
Yenidoğan bebeği şapur şupur öpeni uykudan sevmek için uyandıranları kim olursa olsun bi kaşık suda boğasım gelir benimde bir de zırt bırt küçük çocuklar istedi diye onların kucaklarına veriyorlar ya Allahım deli oluyorum wltim doğum yaptı daha hastaneye görmeye gidenler zırt bırt bebeği beşikten alıp yok onun kucağına ver yok bunun yok o öpüyor yok bu hiç sevmem böyle şeyleri…
Benim çocukların ismi Aybars ve boran kayinvalimin dilin de aybik borrik kaldı böyle akrabalar Aybars demez aybik der düzeltiyorum öyle alıştık diyolar saçma ya kayınvalidem in ismide Hüsniye ben geçsem dalga topa tutarlar beni
Bebeğinin adi ne acaba.
Ben bu konuda hassasım çocuk ismi ile tecelli eder ruhu o yüzden ona adı ile seslenin lütfen dersen ve bunu tok bir ses tonu ile yaparsan olacağına inanıyorum hafif tavır göstermek yani insanlar üstünde hep etki yapar. örnek veriyorum mehmet olsun memo diyolar memo ne mesela mehmet peygamberimizin isimlerinden netice de . İsmin anlamını anlatıp da ona konulan ismi ile seslenin diyebilirsin
Bende kendi ismim yüzünden çok çektim kimsenin dili dönmüyordu kendi koymalarına rağmen ailem bile yanlış telafuz ediyorlardı doğru söylenisini bildikleri halde bile yinede çok kısaltma yapıyorlar dalga geçiyorlardı nereye gitsem ismimi ben yazmak zorunda kalıyordum çok şükür geçen sene değistirdim resmiyette en azından çocuğum annesinin ismini söylerken zorlanmasın
Sende hüsnik de bacım ne saygısızca. Bizim millet çocukları köpek yavrusu gibi görüyor bağımsız bir birey gibi kabullenmeleri için yetişkin olması gerekiyor sanırım. Ay sinir oldum
Benim kızımın ismi de Amine Meva.
Amine ismi kullanılıyor tabi daha çok fakat büyükler Emine ya da Amina demeyi tercih ediyor umarım kızım büyüdüğünde de akran zorbalığı yaşamaz yaşarsa da gününü göstermesini bilirim el kadar çocuklara, velilerle de bozuşuruz ben hem hayalim olan bir ismi koymak istedim hemde böyle mübarek ve hayırlı bir annenin ismi çok yakıştı kızıma maşallah hem ay gibi parlak, güleç yüzlü, hemde çok uysal bir kızım oldu
Mehmet adı Türkçe değildir. Muhammed adından türemiştir. Mehmetçik dememizin sebebi onun yolundan giden asker demek diyebiliriz. Arapça kökenlidir yani