İsim konusu

Kızlar hamile kalmadan önce kayınpederim erkek olursa Mustafa olsu dedi n babasının ismi bizde o zman bi şey dememiştik. şimdi hamileyim çok şükür eşimde mushab ismini söyledi bende beğendim zaten değişik ve güzel olmasını istiyordum her zman için ama içimde rahat değildi Mustafa ismnden güzel bir isim ama ölmüş kişinin ismini koymak çok uygun değil diye duydum yine isim konusu açılıyor ve ben isim değişmek istemiyorum ama eşimi ailesine karşı mahcup hisstmesini istemiyorum ha bu arada o gün kontrole gtttiğimde beyninde kist gördü doktorum geçer dedi önemsiz dedi ama çok üzüldüm bide böle şeyler yaşayınca acaba böle istemiyorum bazı şeyleri isimden daha önemlisi sağlığı ne yapıyorlarsa yapsınlarmı diyim çok karmaşık duygular içersindeyim motive edermsini, beni :slightly_smiling_face::arrow_up_down:

1 Beğeni

Canım bebek senin bebişin içine sinen bir isim koyman tabii ki önemli. Orta yolu bulmak için istersen iki isim kullanın Mustafa Mushab koyarsınız, sen istediğin gibi seslenirsin. İki tarafın da gönlü olmuş olur. Ya da eşinle konuş, babasına ben Mushab ismini istiyoruz diye kendi söylesin, sen konuya dahil olma. Ayrıca çok geçmiş olsun, dediğin gibi sağlık en önemlisi. Bebiş ve kendi sağlığın için çok takılma böyle şeylere

2 Beğeni

Ne saçma ya. Anne baba kendi karar verir. Bi tek bizim coğrafyada var bu isim koyma merakı

1 Beğeni

Canım anneannemin ismi İnci ben inci koymayı çok istedim ama gerçekten bazen bebişlere büyük ismi iyi gelmiyor, bence koyma bende vazgeçtim sonra dan

Aynn valla dediğiniz gbi yok ya niyeyse içime sinmiyor Mustafa ismi

Ya bi psikologdan duydun yaşadığı acıları yaşarmış hem. Annennin içine sinmedi çok önemliymiş ne blim rabbim hayırlısıyla kucağımız aalmayı nasip etsin

Aynn valla hep kınardım böle şeyleri başıma geldi geliyoda

Valla canım benim kızım olucak babada aynısını dediker bizim hakkımız yok mu diye ben ise siz hakkınızı çocuklarımızda kullansaydiniz bu benim ve eşimin çocuğu bizim istedigimiz olucak dedik konuyu kapattık bence sende öyle yapmalısın kirilirlar yok şöyle böyle düşünme ,bazen o kadar acımasız oluyorlar ki yaptığın fedakarlıklar zoruna gidiyor , yaşamış biri olarak söylüyorum

1 Beğeni

Yani haklsın. Zaten kafam dolu bide şuan şu isimle. Ugraşamıycam

Benim kızım olacakmış kızımın ismi kayınvalidemin ismi olacak bende başta garipsiyordum ama artık alıştım sizin durumunuz daha kolaymış bence iki isim koyun olsun bitsin :joy:

1 Beğeni

Bence de önce bebeğin ve sen geliyorsun sağlığınız daha önemli umarım herşey gönlünüzce olur bol sağlıklı bir hayat diliyorum ikinize de :slightly_smiling_face::arrow_up_down:

Kabul ettiniz mi

Ya ama mushab Mustafa olmaz ki göbek adı Mustafa olsun desinler amann ne blim :joy::joy:

1 Beğeni

Teşekkür ederim Allah razı olsun :heart:

1 Beğeni

Eşim sevgiliyken bile kızım olursa annemin ismini koymak istiyorum derdi hep kayınvalideminde bana bu güne kadar hiç bir kötülüğü olmadı o yüzden hem eşim hem de kayınvalidem mutlu olsun istedim beni de hiç rahatsız etmedi bu konu zaten ismi songül yani öyle garip bir isim de değil o yüzden sorun yok kabul ettim yani

1 Beğeni

İstemiyorsan koyma arkadaşım benim bu konu hakkinda kötu bir hikayem var Dayım dogan ilk kizina nazlı ismi koyuyor nazlımız zehirlenip ölüyor bebekken sonra tekrar kizları oluyor nazlımız anısina ona da nazlı koyuyorlar lösemiden 7 yasinda onuda kaybediyoruz sonraki kiz cocuklarini nazan koyuyorlar Kaderi iyi olmayan birinin adını koymaya karsiyim

1 Beğeni

Ayy ne güzel çok şanslısın valla rabbim hep böyle mutlu etsin :smiling_face_with_three_hearts: sağlıcakla alınız kucağınıza inşallah :brown_heart:

1 Beğeni

Ya karma olarak yaşıyormuş biliyorum rabbim herkesin evladına bağışlasın zor durum

1 Beğeni

Amin rabbim saglikla kucaga almayi nasip etsin Bu arada esimde babamin adıni koyacam diye tutturdu babamin karakterini ahlakını begenirim esimde onun gibi olsun istiyor kaderide guzel
Babamin adı erol bende kayra istiyorum Erol Kayra olucak :sweat_smile:

1 Beğeni

Ya aslında hani zorla koyucaksnız demzler de zaten hani Mustafa dedikleri kişi yide çok iyi söylemiyorlar yer içer gezermiş öle olunca hiç içime sinmedi :joy:mushab da sahabe ismi hem değişik beğeniyorum yani ya da bilmiyorum şu sağlıklı sıhhatli bi doğusunda ne olursa olsun diyorum dediğim gbi kafam bu arlar dolu​:face_holding_back_tears: