Merhabalar ben 33+3 haftalık gebeyim bebeğim trizomi 13 gözlerinin biri yok diğeri de küçük ve tam görmüyor fener tutuyorum ama tepki vermiyor acaba gözlerinden dolayı mı? (Bir umut belki öyle değildir diye fener tutuyorum)
Merhaba, yaşadığınız durumun ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum ve size destek olabilmek adına elimden geleni yapmak isterim. Öncelikle, bebeğinizin gözleriyle ilgili yaşadığınız belirsizlik ve endişeler son derece anlaşılabilir. Ancak, bebeğinizin şu anki gelişimi ve hareketlerine bakarak net bir yanıt almak zor olabilir. Trizomi 13 (Patau sendromu) gibi genetik koşullar, genellikle çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir ve gözlerle ilgili gelişimsel sorunlar da bu duruma dahil olabilir.
Fener tuttuğunuzda bebeğinizin tepki vermemesi, gözleriyle ilgili bir durum olabilir, ancak bu tür gelişimsel detayları en iyi şekilde bir uzman doktorla değerlendirebilirsiniz. Bu konuda en güvenilir yanıtı alabilmek adına, doktorunuzla iletişime geçmek ve bebeğinizin durumu hakkında daha detaylı bir değerlendirme istemek en doğru adım olacaktır. Göz taramaları ve diğer testlerle daha fazla bilgi edinmek mümkün olabilir.
Kendinize iyi bakmayı unutmayın, bu süreçte duygusal destek almanız da çok önemli. Aklınıza takılan başka sorular varsa her zaman buradayım.
Merhaba, benim bebeğimde de trizomi 13 bulguları var. 15 haftalık hamileyim. 3 hafta sonra kesin tanı için amniyosentez yapılacak. Sizin doğumdan sonraki sürecinizi merak ettim. Yanıtlarsanız çok memnun olurum, nadir bir sendrom olduğu için fazla bir örnek bulamadım, ne yaşayacağımızı merak ediyorum, tecrübeleriniz benim için çok önemli. Platforma yeni üye oldum, DM kutusu var mı bulamadım, o yüzden eski cevaplarınızı yanıtlıyorum. Umarım görürsünüz![]()