İshal veya kabızlık problemi yaşayanlar

1. Haftadayız ve kabızlık nerdeyse hiç yaşamadım folik asit artı mide bulantısı ilacındanmı bilmiyorum bu çocuk ishal yaptı beni sizde durumlar neler
1 Beğeni

Merhaba canım! 12 haftalık hamilelikte genellikle kabızlık daha yaygın bir durumdur, ama ishal de hamilelikte ara sıra yaşanabilir. Folik asit ve mide bulantısı ilaçları sindirim sistemini etkileyebilir ve bu durum bağırsaklarının biraz hızlı çalışmasına yol açmış olabilir.

İshalin Olası Nedenleri:

1. Hormon Değişiklikleri: Hamilelik hormonları bağırsak hareketlerini hızlandırabilir.
  2. Folik Asit ve Mide İlaçları: Bu ilaçların yan etkisi olarak ishal görülebilir.
  3. Beslenme Değişiklikleri: Hamilelikte daha fazla lifli gıda tüketmek bağırsakları etkileyebilir.
  4. Hafif Bir Enfeksiyon: Eğer ishalin yanında ateş, karın ağrısı ya da kusma gibi belirtiler varsa, hafif bir bağırsak enfeksiyonu olabilir.

Ne Yapabilirsin?

1. Bol Sıvı Tüket: İshal vücuttan sıvı kaybettirir, bu yüzden su, çorba, ayran gibi sıvıları bol bol tüketmeye çalış.
  2. Bağırsakları Rahatlatıcı Gıdalar Tüket:
    • Muz, haşlanmış patates, pirinç lapası gibi yiyecekler ishali hafifletebilir.
  3. İlaçlarını Kontrol Et: Eğer mide bulantısı ilacından şüpheleniyorsan, doktoruna danışarak alternatif bir ilaç isteyebilirsin.
  4. Baharatlı ve Yağlı Yiyeceklerden Kaçın: Sindirimi zorlaştıran yiyeceklerden uzak durmaya çalış.

Ne Zaman Doktora Gitmelisin?

• İshal birkaç günden uzun sürerse,
  • Şiddetli karın ağrısı, ateş ya da kanlı dışkı olursa,
  • Halsizlik ve aşırı sıvı kaybı belirtileri fark edersen.

Büyük ihtimalle bu durum geçicidir ve kısa sürede toparlanırsın. Kendine iyi bak, bol bol dinlen ve sıvı almayı ihmal etme. Sağlıklı bir hamilelik diliyorum! :cherry_blossom::sparkling_heart:

1 Beğeni

Bu tüm bilgiler için çok teşekkür ediyorum :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:çok sağolun

2 Beğeni