İndirekt coombs testi

İndirekt coombs testi negatif diyor ben 0- eşim 0+ olduğu için bakıldı teste bilgisi olan var mı ne demek istiyor negatif olunca ne oluyor yardımcı olur musunz

1 Beğeni

Kan uyuşmazlığı olup olmadığınına bakılmış. Bu test negatif çıktığı için bebekle aranızda herhangibir uyuşmazlık da çıkmamış. Sorun yok yani. İlk gebelik mi? Çünkü genelde ilk gebelikte bi problem yaşanmıyor kan uyuşmazlıklarında.

2 Beğeni

Annenin kanında bebeğin kanına karşı herhangi bir antikorun üretilmediği anlamına gelir.

1 Beğeni

Evet ilk gebelik :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Buna göre bu iğne olmam gerekiyo mu yinede​:face_with_hand_over_mouth::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Kaçıncı haftanızda yaptırdınız bu testi?

2 Beğeni

Emin ediğilim ama iğne vururlar diye düşünüyorum

1 Beğeni

5+6 da yaptirdim

1 Beğeni

Benim doktorum 28. Haftada yapacağız dedi ondan sordum.

2 Beğeni

Benim doktorum detaylı ultrasondan önce gittiğimde yapmıştı bana benimki de negatif çıktı. Kan uyuşmazlığı var eşimle.
Ben hastanede bayıldığım için kan almışlardı ona da baktırmıştı direk doktorum. Cuma günü sorun isterseniz

1 Beğeni

Kac haftaliksiniz acaba , igne yaptirdiniz mj

1 Beğeni

23+3, yok hayır sadece test yapmıştı doktorum, negatif çıktı. İğneyi bu gidişimde soracağım ama. 15i randevum var inşallah

1 Beğeni

Yaa anladim saglikla kucaginiza alirsiniz insAllah​:heart:

2 Beğeni

Evet onu da bir sorayim en iyisi :sweat_smile:

3 Beğeni

@MucizeTeyze indirekt coombs testi nedir?

Annenin kan grubu rh negatifse her zaman kan uyuşmazlığı iğnesi vurulur mu

1 Beğeni

Cansu, indirekt Coombs testi, anne adayının kanındaki olası antikorlarının tespiti için yapılan bir testtir. Bu antikorlar, anne karnındaki bebeğe zarar verebilirler. Test sonucunda negatif sonuç çıkması, anne adayında bebeğe karşı herhangi bir antikor üretimi olmadığı anlamına gelir. Ancak doktorunuz, gebeliğiniz boyunca tüm sağlık durumunuzu göz önünde bulundurarak size gerekli iğnelerin yapılması ya da yapılmaması konusunda tavsiyede bulunacaktır. İlk kez gebelik yaşıyorsanız ve kan uyuşmazlığı riski yoksa, iğne yapılmadığı durumlar da söz konusu olabilir.

2 Beğeni