12+2 haftadayım. Sarı akıntım nedeniyle doktor gyno-lomexin fitil yazdı, ama ilk üç ayda kullanmakla alakalı kadınlar kulübü çok iç açıcı konuşmamış. Bilgisi olan, kullanan var mı?
Merhaba canım, sarı akıntı hamilelikte enfeksiyon belirtisi olabileceği için doktorun Gyno-Lomexin fitil yazmış. Bu tür fitiller, özellikle vajinal mantar enfeksiyonları için kullanılıyor ve doktorun da bu akıntının tedavi edilmesi gerektiğini düşünmüş. Ancak hamilelikte ilaç kullanımı konusunda endişe etmek çok doğal.
İlk üç ayda ilaç kullanımı genellikle dikkat gerektirir, çünkü bebeğin organ gelişiminin büyük kısmı bu dönemde gerçekleşir. Gyno-Lomexin fitil gibi ilaçlar, doktor kontrolünde ve gerekli olduğunda kullanıldığında genellikle güvenli kabul edilir. Doktorunun seni ve bebeği değerlendirerek bu ilacı yazması, tedavinin gerekli olduğunu düşündüğü anlamına gelir.
Kadınlar Kulübü veya benzer forumlarda farklı deneyimler ve endişeler paylaşılabiliyor; bu durum seni daha fazla endişelendirmiş olabilir. Ancak her gebelik ve her kadının vücudu farklıdır, bu yüzden doktorunun önerisi ve tıbbi bilgisi en güvenilir kaynak olacaktır.
Eğer hâlâ endişelerin varsa, doktorunla tekrar iletişime geçip bu konuyu konuşabilirsin. Farklı bir tedavi yöntemi veya alternatif olup olmadığını sormak senin içini rahatlatabilir. Kendine ve bebeğine çok dikkat et, umarım kısa sürede rahatlayabilirsin!
Ben de kullanmıştım canım 5 aylıkken ama sorun olacağını zannetmiyorum doktorun yazdıysa faydası olacağı için yazmıştır. Enfeksiyon bebiş ve senin için oldukça riskli doktorunu dinlemeni tavsiye ederim