Ben henüz 4. haftadayım. hcg 50 cıkmıştı 1 hafta önce. Yaşım 43 ve ilk hamileliğim. İlk kontroller için sağlık ocağına yönlendirildim. Ne zaman gitmem daha iyi olur acaba? Doktor 2-3hafta sonra tekrar ultrason için çağırdı birşey görememişti çünkü. Folik asit yarım kullanabileceğimi söyledi. Bu arda b12 çok düşük sınırın altında 1000mg iğne vermişti dr. Daha önceden bu bir etki yapar mı diye sorduğumda yapmaz dedi ama emin olamadım. Haşimato hastasıyım aynı zamanda 25mg euthrox kullandığım rutin ilacımıda devam etmeliyim. Sizce ne yapsam? Başına bu tarz olay gelen varmı?
Merhaba
Bence doktorunuz ultrasonla tekrar baktığında yani gebeliğiniz kesinleştiğinde sağlık ocağına gidebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama doktorunuz şu an sağlık ocağına yönlendirme yaptıysa da aksatmayın
- haftadayım dediniz, gebeliğiniz kesinleşti mi yani ? Doktor kese mi göremedi ?
Merhaba hoş geldiniz. İlk doktor kontrolü genellikle 6 - 7. haftalarda yapılır. Bu haftalarda kese bebek görülür, kalp atışının dinlenmesiyle gebelik kesinleşir.
Doktor kese görmedi ama Hamilesiniz dedi test sonucuna göre. Folik asit başlıcaz dedi ve birara sağlık ocağında kan testlerinizi yaptırın dedi.
Hoşbuldum. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Merhaba çok güzel soru olmuş ben dayanamayıp 3+5’de doktora gitmiştim keseyi bile görmememiştim ama doktora gitmek bana iyi gelmişti. Beni sadece gebeliği bildir diye sağlık ocağina yönlendirmişlerdi. Benim de b12 eksikti dodex kullandım. Hem hamilelik başında hem hamilelik sonunda. Hiç korkma arkadaşım. Haşimato için de bir endokrinoloji uzmanına gorünmenizi tavsiye ederim gebeliğiniz hayırlı olsun sizinle tanışmak bana çok iyi geldi
Çok teşekkür ederimi çok rahatlattınız beni sağolun. Sizede şimdiden hayırlısı olsun, allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin.
Kızlar programa göre 5 hafta 4günlük gebe gözüküyor en son adet tarihim 29kaskm, doktora ne zaman gitmeliyim kalp atışını da duymak istiyorum Allahın izniyle
Merhaba canım aramıza hoşgeldin Gebeliğin hayırlı olsun 7 haftalık olunca gittiğinde kalp atışını duyabilirsin inşallah
Merhaba @sedanurss hoşgeldiniz bence haftaya için bi randevu bulmalısınız