İlk hamilelik kaygıları 🙈

Sevgili anne adayları :heart: İlk hamileliğim ve normalde de kaygı bozukluğu olan biriyim. Sürekli beceremeyecekmişim gibi geliyor. Belki hamilelik sürecinde normal olan vücut değişimleri, bilmediğim için bana hep bi sorun varmış gibi geliyor. Bu kaygı bozuklukları doğum sonrası depresyona yol açar mı? Sizler bu durumla nasıl başa çıktınız?:smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Bilgilenerek başa çıktım hala da çıkıyorum 36haftaya giricem hala kaygım var panik ve fazla herşeyi inceleyen biriyim normal hayatım da da pinpirikliyim gebe okuluna yazılmalısın korkun ve kaygin azalır bilgin artar

2 Beğeni

@Cansuuka hoş geldin​:ribbon:

Ben en başından kendime güvendim biliyormusun?

Hiç demedim ki ilk bebeğim acaba baka bilecekmiyim? Bu soruyu kendime hiç sormadım.

Ve doğumun sabahı ameliyatlı halde bebeğime kendim baktım ,annemlere geldik yine kendim baktım,15 gun sonra kendi evime geldim yalnız başıma baktım bebeğime ve şükür iyide baktığımı düşünüyorum ona karşı yetmemezliğim oluyormu falan hiç düşünmedim çünki her anne evladına yetiyor aslada düşünmemeli bence acaba baka bilecekmiyim diye.

Doğduktan sonra göreceksin,insana öyle bir güç geliyor ki yapamam dediklerini bile yapıyorsun. Sanki hep bu işi yapmışsın gibi olacaksın canım.

3 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada: @Cansuuka

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Bu kaygılar gebe olan kadınların çoğunda görülür genelde. Hormonlar yüzünden bundan. Nasıl bir anne olacağım korkusuna kapılma, öyle mucizevi bir güç geliyor ki sana, sanki hep anneymişsin gibi, herşeyi zaten biliyormuşsun gibi bir hâle bürünüyorsun. Kendini çocuğun akışına bıraktıktan sonra herşey kendiliğinden geliyor

Hamilelikteki vücut değişimlerine gelince de, kendinde bir tuhaflık hissettiğinde buraya yazabilirsin istediğin zaman. Sana normal olup olmadığı hakkında yol göstermeye çalışırız :blush:

Takıntılı olma, hamileliğinin tadını çıkar :blush:

4 Beğeni

Merhaba @Cansuuka hoşgeldiniz :bouquet: benim yapım da depresyona girrmeye çok meyillidir ama doğumdan sonra şükür öyle olmadı. O kaygı malesef bitmiyor onunla yaşamayı zamanla öğreniyorum

2 Beğeni

Bakamamak değil de ben de sevememekten korkuyorum. Hala içimde hiç annelik duygusu sevgisi oluşmadı. Hiç iletişim kuramiyorm karnımda olduğunu bile unutuyorum. Doğumdan sonra da aynı olursa diye korkuyorm

2 Beğeni

Bende karnında olduğunu unutuyorum konuşmuyorum ama annelik duygusu endişesi düştü sadece doğunca nasıl yaparım uyanabilirmiyim ya da bakabilir miyim endişesi hep oluyor ama bilmiyorum

3 Beğeni

Benim de ilk hamileliğim, kendim psikolojik danışmanım o halde bile kendimi sakinleştiremiyorum. Bu süreçte bizim hissettiklerimiz kadar, iyi doktor seçiminin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben kaç doktora gittiysem hep hüsrandı. Bir türlü iyi doktor bulamadığım için ağlamaktan hamileliğime vakit ayıramıyorum, bebeğimi kaybedeceğimi düşünüyorum hep

3 Beğeni

Ben de boşta kaldığım zaman kafama takacak bir şeyler buluyorum o yüzden boşta kalmamaya çalışıyorum bebiş ile ilgili bir şeyler okumak almak eşyalarını düzenlemek iyi geliyor iyi düşünelim iyi olsun :cherry_blossom:

4 Beğeni

Allah esirgesin rabbim kimseye yaşatmasın aklınızda o düşünceleri silin dediğiniz gibi doktordan kaynaklı bazı şeyler ilk doktorum bebeğimin yapışık ikiz olduğunu birisin ensesi diğerinin kuyruk sokumundan bağlı olduklarını söylemişti perinatolojiye gitmiştim doktorum hep dua ederek maşallah diyerek baktı içimi rahatlattı ikinci doktorun ben ne köyü dediysem bana hiç olumsuz bi şey söylemedi ne dediysem hepsi i açıkladı düşük riskimin olmadığını kanamamın olmadığını suyumun yerinde olduğunu ve diğer doktorun saçmaladığını söylemişti doktorda çok önemli şimdi bile hareketi hissetmiyorum diye gittiğimde oynuyo sen hissetmiyorsun dedi ama içim rahat etsin diye yatış vermişti canım doktorum :white_heart:

3 Beğeni

Benim de bebeğim hesaplanan tarihten daha küçük. Doktorlar da kendi tarihlerine göre gelişsin istiyorlar ama bebek daha küçük. O yüzden gittiğimde beni rahatlatacak bir şey söylemiyorlar. İnsan ister istemez korkuyor

1 Beğeni

Zamanla arayı kapatır belki. Kaç haftalık?

1 Beğeni

Ben de sizin gibiydim ilk hamileliğimdi benim de çok korkardım ya beceremezsem diye sağolsun annem çok yardımcı oldu.Ama annemden sonra kendim araştırdım bilemediklerimi de şu an başka birine bile emanet edemem oğlumu benden iyi bakmaz diye her gün tecrübe ediniyorum.Anne olunca ister istemez alışıyorsunuz yapamam beceremem dediğmiz herşeyi bi bakmışız herkesden daha iyi yapar olmuşuz . Ağladığı günler de oldu bu süreçtemkendimi çok yalnz hiss ettik atak haftaları fln ama çabuk toparlandım şimdi 4aylığız şükür atlattık o günleri çabuk alıştım ben inşaAllah siz de sağlıklı şekilde doğum yaparsınız ve bebeğinize çok güzel bi anne olucaksınız emin olun

2 Beğeni

Ya benim aslında bakamam diye korkum yok ama ben hamilelik sürecimde çok zorlanıyorum

2 Beğeni

Doktorlara göre 5-6 haftalık ama bana göre 3-4 haftalık

1 Beğeni

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :two_hearts:

1 Beğeni

Amin, hepimizin inşallah :innocent:

1 Beğeni

Amin inşallah

1 Beğeni

Ben anne olduğumu hissetmem anlamam doğumdan sonra 3 ayı buldu. O hormonlardan oluyor. Bebeğim vs diyorsun ama tam anlamı ile hemen hissedilmiuor

1 Beğeni