İlk hamileliğinde kesisiz doğum yapan var mı

İlk hamileliğim doğumdan değilde atılacak kesiden sonraki uyuşturmadan dikişten çok korkuyorum eşini çıkarmak için ebe elin sokuyomuş travma oldu bende biraz aydınlatır mısınız beni

Canım her doğum kendine özeldir olumsuz şeyler okuyup veya dinleyip korkma eşi çıkarırken hissetmiyorsun bile bebişin çoktan kucağında oluyor onu öpmeye koklamaya eşide çıkmış oluyor ben şahsen hissetmedim doktorum girdi doğuma şuan eşi çıkarıyorum dediğinde bebeğim kucağımda onun mis gibi kokusunu koklayınca herşey unutuluyor :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Bencede olumsuz hikâyeleri dinleme ama tecrübeli biri olarak eğer kesi atacaklarsa iğneyi biraz erken yapmalarını iste hemsirelerden ben bilmiyordum kesi atıldığını zamanını pek ayarlayamadilar sanırım stajyer igneyi yaptı ebe kesiyi attı ikinci doğumum olacak inşallah bu sefer uyarcam biraz erken yapın iğneyi diye :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:eşini çıkarırken evet parmagini içine atıyor ama benimki parçalandığı için atmak zorunda kaldı kişiden kişiye değişiyor tamamen cikanda oluyor hissetmiyorsun bile buda canını acitan bişey değil dikiş atılırkende uyusturuyorlar zaten

1 Beğeni

Merhaba öncelikle hee bünye farklıdır kendinizi bununla korkutmayın herkes aynı şeyi yaşamıyor mesela bende şuan burda bebeğin eşi çıkartılırken hiç hissetmeyen kişilerin olduğunu öğrendim :)) ben oan çok zorlanmıştım oda binevi sancı boyutunda bi acıydı benim için ama hepsi geçiyor hatta elini çektiği an bütün acı bitiyor devamında bişey hissetmiyorsun merak etme normal doğumun da dezavantajı bunlar bu kadarı da olsun artık doğumun öylesi böylesi farketmiyor hiç biri kolay değil sonuç olarak bi can dünyaya getiriyoruz. Ben 27 yaşındayım ve ilk doğumum oldu yattığım yatakta doğurdum ağrı kesici vs vurulmadı serum yemedim suni sancıyı kabul etmedim kendi sancımla doğum yaptım ve sadece oksijen takılmıştı doğumdan sonra yani düşün ki hiç bi acı kalmıyor ki bunlara gerek bile duyulmadı duymadım. şuan bebeğim 55 günlük bende çok korkardım nasıl yaparım nasıl olur diye ever biraz acılıydı ama sonrasında dizlerimi bağdaştırıp oturdum yattım kalktım sanki hiç doğum yapmamış gibi belki bi kaç dakika seni yorabilir ama inan hepsi o bir kaç dakika için de geçicek :revolving_hearts: bu arada gözünde büyütmen için değil birazda neyle karşılaşıcağını bilmen için yazıyorum bende korktuğum zaman herkes şöyle olucak böyle olucak hissetmezsin diyodu ama benim hissetmezsin lafını duymaktan çok onu nasıl yenebiliceğime kendimi hazırlamam gerektiğini duymak isterdim. Düşüncelerini güzel tut ve ânâ odaklan umarım bi avazda doğurursun :revolving_hearts:

2 Beğeni

Benim ebem kesi atmadı bana kendi yırtılmam oldu doğumun sancılarını çekince dikişler falan hissedilmiyor bence doğumda çok kolay sadece doğumun yaklaşmasını beklerken çekilen sancı biraz zor bende çok korkmuştum ama doğumdan sonra tekrar doğurasım geliyor çok güzel bir his kendini korkutma boşuna