10.haftamda bir kanama gecirdim . Bir anda su bosalır gibi kan bosaldı hemen hastaneye gittik. Bebegin kalp atisi oldugunu soylediler ve 1 gece hastanede yatip kanamami kontrol ettiler hemen dusuk ignesi yaptilar. Kanamam azaldigi icin taburcu edip eve gonderdiler. Tabi eskilerden bir cesaret gunluk hayatima devam ettim . Bu sirada progestan ignesi vurunmaya devam ediyordum. 12.haftaya geldigimde muayene olmaya gittim doktoruma . Bebegin kalp atisinin 10.haftada durdugunu soylediler. Dusuk ignesi yuzunden vucut bebegi disari atamamis olabilir dediler. Beni hastaneye yatirdilar. Orada doktorum bir hapı genital bolgemden 2 saat aralikla verdi ve dogum sancisi gibi bir sanci ve kanamayla bebegimi dusurdum . Beni 1 gun beklettikten sonra muayeneye alindim . Malesef bebekle beraber parca dusmedigi icin rahimde kalan parcasini kürtajla aldılar. Hayatımın en zor anıydı. Cok acı cektim kurtaj sorasinda buyuk bir korku ve stres icerisindeydim. Hatirladigim tek sey tir tir titreyip doktorumun beni sakinlestirmeye calismasiydi. Ondan sonra bebek tekrar dusunmedim . Ayni seyleri yasamaktan korktum .Doktorum bana kurtaj sonrasi coraspin ,folik asit ve d vitamini verdi. Aradan 3 ay gecmeden hamile kaldım tekrardan . Suanda 8 haftalik hamileyim . Ogrenir ogrenmez isi biraktim ve evde istirahat ediyorum. 6 .haftada ufak lekelenmelerim oldu oksapar igne ve progestanda ekstradan baslattilar. Cok dua edin lutfen o ultrason basinda kalp atisi var mi yokmu psikolojisi beni mahvediyor
Canim dusuk riskin ve kanaman varken gunluk hayatina devam etme dinlen yat ilk gebeligimde kesede kanama var dusuk olur dedi inan 3 ay yattim evde suan kizim 10 yasinda . Suan yapacagin sey dinlenmek rabbim kucagina almayi nasip etsin stres yapma oda bebegi etkiliyo kalp atisni nezaman dinliyceksiniz
İlk bebeğin cennet kuşu olmuş bunu yazarken ezan okunuyor rabbim bu yavrunu sana bağışlasın acısını gostermesin sağ salim al kucagina inşallah ömrü uzun olsun
3 gün once duyduk kalp atisini 15 gun araliklarla doktorum kontrole cagiriyor beni
Iyi dilegin ve duan icin cok tesekkur ederim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin saglikla kucagina almayi insallah
Sizce Progestan iğnesinden dolayı düşük yapmış olabilir misiniz bende iki tanedir vurduruyorum korktum şuan ama benim kanama olmadı lekelenme oldu yoksa siz kanama olduğunuz zaman zaten risk çok yüksek miydi
Bende aynısını yaşadım 2. Oğlum şuan 7 yaşında Bol bol yat ayağın yukarda olsun Çok sıcak suyla duş alma Ağır kaldırma Bı yere uzanma Ani hareket etme inşallah sağ salim doğar o lekelenmeler 3. Ayda bitiyor genellikle 3 4 ay dişini sık hatta imkanın varsa ailene git orda kal ben öyle yapmıştım su bile ayağıma geliyordu 3 ay boyunca sadece tuvalet için kalkıyordum resmen
Kanamam cok oldugu icin riskim yuksekti . Progestan ignesinin gorevi bebegi vucutta tutmakti ve tuttu. Sadece bebegimin kalbi daha fazla dayanamayip anne karninda ölmüş. Saglikli bir bebek anne karninda normal gelisimini tamamliyor seninkisi saglikli bir gebelik olmadigindan olmus olabilir demisti doktorum. Genetige gonderildi bebek neden öldü diye ama 2 hafta kaldigi icin karnimda cok bir sonuc cikmamis. Sadece kromozanal bir hastaligi olmadigini ogrenebildik bebek hakkinda
Şimdi bunu okuyunca hepten moralim bozuldu bende 11+4 deyim 2 gün önce kanamam oldu ve hemen hastaneye gittik doktorum bebeğin eşinde kanama olduğunu söyledi ve hemen yatırdı beni bugün öğlen çıktık hastaneden. Bebeğin çok sağlıklı olduğunu hiçbir sorunu olmadığını söyledi hastanede sabaha kadar kaç tane iğne vurulduğunu ve kaç tane fitil verildiğini inanın bilmiyorum o kadar fazlaydı siz düşünün serumda verildi tabi evde kullanmam için progestan verildi akşamları yatmadan 1 tane kullan dedi. Kanamam hala devam ediyor 2/3 hafta sürer korkma dedi ama kanamaları gördükçe tedirgin oluyorum strese giriyorum sizin yazdıklarınızı da okuyunca hepten canım sıkıldı. 2. Hamileliğim oğlumu 21 yaşında doğurdum şu an 36 yaşındayım acaba yaşında etkisi var mı
İğne fitil kullanmış mıydın peki
Yaş ilerledikçe risk artıyor tabi ama doktorunuz korkulacak bişi yok dediyse yoktur doktora güven çok önemli eğer aklınızda soru işareti kalıyorsa başka bir doktora da görünebilirsiniz ama kafanızı karıştırma ihtimali de var tercih sizin. Ama sorun olduğunu düşünmüyorum ben bebek sağlıklı olduktan sonra diğer şeyler olabilecek şeyler yani plesenta previa olabilirsiniz o da kanama yapabiliyor bazı durumlarda o yüzden kanamanız olmuş olabilir.
Şimdi nasılsın.
Rabbim güzel bi hamilelik geçirip sag saglim kucaginiza almayi nasip etsin inşaallah
Cok tesekkur ederim 8+3 haftalık oldu kalp atisini duyduk birkac gun once . Evde bol bol istirahat ediyorum