İlk doğumumda hastaneye 2 cm açıklıkla gittim doktor yatiş mı yapalım yoksa eve mi gitmek istersin diye sorunca bende ilk gebelik olduğu için açıkçası evde tek başıma sancı çekmeye korktum.sonra hemşire bana yemek yememişsin bence dedi şekerin düşer serum takalım sana dedi serum taktı ama fark ettiğim şey şu oldu o serum sadece bana takıldı hiç kimseye taktığını görmedim acaba taktiği serum suni sancı mıydı?bu soruyu hep merak ediyorum ya Çünkü her sancı geldiğinde kendimi yerlere atıyordum kafamdan aşağı sanki sıcak su bosaltiyorlardi. Çok kötüydü çok.Şuan 37 haftalık hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum.
İlk doğumda suni sancıyı serumla değil de altdan verdiler bana ona rağmen açılmam olmadı en son sezeryana aldılar serumu ilk defa sizde duydum
Bendede 2. Doğumunda verdiler serum şeklinde illet bişey nefes aldirmiyodu suni sancı 1. De kendi sancımdı bu kadar zorlanmamıstim .
Evet serum şeklinde veriyolr bana da oyle verdiler ama zten soyler ler sancı oldugunu bence
Bende bilmiyordum suni sancı nasıl bir şeydir. Okuduğum yerlerden öğrendim bende.
Hemşire sancı gelince derin nefes al sonra ver diyordu ama ben asla bir tane bile doğru nefes alamadım bir türlü dediğiniz gibi nefes bile aldırmiyordu. Bu doğumumda aksilik olmazsa sancılarımı evde çekerim.
Ben böyle düşünüyorum belki de açılmam çok azdı açılmam hızlansın diyedir. Yaptılarsa böyle bir şey neden söylemediler onu bilmiyorum.
Sunni sancıyı söylemeleri lazım ya zaten birden normal serum gibi gelmiyor çook çok az damlıyor bende neredeyse 24 saatten fazla aldım sunni sancıyı ölüm gibi bişeydi resmen![]()
Evet canım doğum hızlandım diye veriyolar . Ben evde çektim sancılarım 5 dk bire düşmüştü gittiğimde de 5 cm aciklikla girdim hastaneye ona rağmen verdiler yani istemiyorum dedim ama doğum kolaylassin diye vermek zorundayız dediler
ah ne kolayı daha çok zorlasiyo aslında ama 1 saat içinde de doğum yaptım ama o bu saat nasıl geçti gel bide bana sor
Yok yavaş yavaş gelmiyordu bana taktıkları serum bunu öğrendiğim iyi oldu.
Çok geçmiş olsun canım. Bana taktıkları suni miydi bilmiyorum ama eğer o sancılar benim kendim sancılarımsa çok zordu gerçekten. Suni sancıyı düşünemiyorum bile.
Benim ilk doğum kendim sancımdı İnan nefes almaya fırsatın oluyo suni sancı bir saniye bile durmuyo ya