Ilk 3 ay geçti ,Multivitaminler gelsin 🤰

Sevgili Hamişler,ilk 3 ayımız bitti.Bu multivitamin olsun d vitamini olsun herkese genel olarak verilen haplar var.Ben önce kan tahlili,eksik varsa onun takviyesinin sağlanmasından yanayım. Başka bir forumda sordum o kadar farklı yanıtlar geldi ki… Ben ilaçlara karşıyım ama burada gebelik söz konusu dikkat etmeliyim :roll_eyes: Doktorum 3 ay sonunda Ocean mummy multivitamin takviyesi, dvitamini ,bir de ağrım olursa efersan tablet magnezyum verdi.

Devlet hastanesindeki doktorda bunlara gerek yok,ceviz badem ye bir tek d vitamini kullan dedi.:face_with_raised_eyebrow:

Sizler ne yapıyorsunuz hangi takviyeleri alıyorsunuz ilk 3 ay sonrası paylaşalim mı?:smiling_face_with_three_hearts::pregnant_person: @ekim-anneleri

3 Beğeni

Bu ilacı önerdi doktorum kullanıyorum epeydir hiç zararını görmedim zaten ilaç değilmiş takviye edici gıda

1 Beğeni

Sadece bu hapmı peki ?14.haftama yeni girdim. Ben de içeriğine baktığımda dvitamini var fakat dvitide kullanmami söyledi. Artı magnezyuma başlayanlar da olmuş 3 ay tamamlayan anneler arasında kafam baya karıştı bu konuda. Folik asit değeri 400ü gecmemeli diye biliyorum sadece :blush:

1 Beğeni

Evet doğru biliyorsnz bunda çok folik asit yok multivitamn de var bide d vitamini kan ilacı kullanıyorum kansızlığım olduğu için bide ben 21 haftalığım yani 5 aylık

Yazılanlar bunlar :roll_eyes: Decavit bende inanilmaz bir reflu sorunu arti kabızlık yaşattı. Gyno ferro ile devam edip artik bıraktım. Devlet hastanesindeki doktor Gynoferon yazdı onu hiç kullanmadım. Bugun mommy olana başladim.(Özel doktor yazdı) Magnezyumu ise ağrı halinde kullan dedi. 7 damla da devit 3 alıyorum.

1 Beğeni

Icerigide bu şekilde fikir olsun düşünen arkadaşlara

Devid-3 bendede var sizdede baya ilaç varmış bi benmi az ilaç kullanıyorum :sweat_smile::grinning:

1 Beğeni

Yok yok 3 adet folikten birini kullandım sadece :slight_smile: Ama 3 farkli doktora gittim 3 üde farklı seyler yazıp gönderdi. En güzeli kan tahlili sonrası eksik olanları tamamlamak belki de… Multivitamin içinde fe var.Yani fazla yükleme yapmak istemiyorum yoksa kansızlık herkesin problemi… Ekstra demir kullanmyorum ben. Sağlıklı bir gebelik dönemimizin geçmesi dileğiyle :smiling_face:🩷

1 Beğeni

Bende 14. Haftamdayım son kontrole gittiğimde folik asiti bıraktırıp bunları yazdı doktorum .

1 Beğeni

Kafamı karıştıran sadece şu,multivitaminlerin içinde hem demir hemde d vitamini desteği varken neden ekstradan demir ve d vitamini veriyorlar? Sorumun cevabını iki hafta sonra alıcam galiba kontrolumde :thinking: Ben hap kullanmayı sevmeyen biriyim.Ve herkese verilenler genelde farklı markalar.

Aynı haftadayiz sağlıkla gelsinler bebişlerimiz teşekkür ederim yorumunuz için 🩷

Ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım hem kan değerlerim hemde demirim normal kişilere göre cok düşük kan değerlerime baktı doktorum ona göre yazdı ilacı . Bende bu vitaminlerin içindeki mg çok düşük oldugu için extradan veriyolar diye düşünüyorum :cherry_blossom: amin canım benim

Ben de iyi sayılmam demir folat b12 açısından. Sağlık ocakları kan testlerinden bu kriterlere yani vitamin durumlarına bakmıyor bildiğim kadarıyla.Ama bakılıyor diyen annelerin yorumlarını da gördüm. Tek bildiğim şey Folik asitin 400 u gecmemesi. ASM ile görüşeyim doktor kontrolune gitmeden ona göre ilerleyeyim ben de o halde.:smiling_face:🩷

14+2 haftamdayım 6+4 haftalık iken devlet hastanesinde tahlil yaptırmıştım sonuç almadan önce doktor şimdi gerek yok ilaç yazmicam demişti iki hafta sonra özele gittim sonuçları gösterdim. Sonuçlar iyi olmasına rağmen özel hastane doktoru Multi vitamin yazdı almadım hiçte kullanmadım bu güne kadar. Dediğiniz gibi bu ay kontrole gittimde tahlil yaptıracam vitamin demir eksikliği varsa öyle yazsın aksi takdirde ilaç kullanamicam. Kullandığım tek bir ilaç oda prilam mecburluktan kullanıyorum.

Sağlık ocağının yaptığı tahliller sınırlı vitamin değerlerini ölçemiyorlar. Misal tedavileri de sınırlı iğne serum vs. Yazamazlar.

Hiç kullanmak istemiyorum gebelikte ilaç inanın.Hele tahlilsiz herkese eşit aynı doz ilaçlara karşıyım. Birazda hangi ilaclar veriliyor ne amaçla ne eksikliği var annelerin onu öğrenmek için konuy açtım.Bir kac yerde gördüm bende şaşırdım asm kan tahlillerinin standardının dışında olmasına. Ama acaba ihtimasmı var anne adaylarına diye düşünmedim değil. Aynı haftada sayılırız ekim anneleri olarak saglikla gelsinler :smiling_face: Ben de devlette yaptırayım o halde kan tahlilimi.Ozelde 600 800 tl arası tutar diye okudum tam emin değilim. Teşekkür ederim yorumunuz için 🩷

Evet canım folik asitte mg cok önemli ben ilk devlete gittim folibol diye bi ilaç verdi daha sonra özele basladım değiştirdi folik asitimi o iyi değil diye cogu yerdede gördüm sonra onun kullanmamasını gerektiğini

1 Beğeni

Bana sadece decavit verdi başka hiç birşey vermedi

İnşallah canım :innocent::pray: haklısın çok ilaçta iyi değil ne kadar desekte yararıda var zararıda

3 ayimdayim bende dun kontrole gittim kan testi falan yapilmadi direk folik asiti birak dedi ocean mummy kullan dedi elime tutusturdu brosuru recete olarak yazmadi yani banada sacma geldi kan testi yapmadan folik asiti birak diyip elime brosur tutusturup bunu kullan demesi anlasmali oldugu okadar belliki saglik ocaginda kan testi yaptirip oraya yazdiricam vitaminleri

1 Beğeni

Arkadaslar folik asit, c vit, b vitaminleri vs bunlar suda cozunen vitaminler oldugu icin vucutta depolanmaz fazlası idrar ile atılır. Sadece yagda cozunen vitaminler a, d, e, k vitaminleri vucutta depolanır. O yüzden d vit degerine bakıp takviye almak iyidir ama genellikle ulkemizde gunes acılarının yeterli gelmemesi nedeniyle halkımızda d vit dusuklugu vardır. D vit onceden saglık ocagında bakılıyordu bende her sene baktırıp ona gore takviye alırdım. Simdi sadece devlette baktırabiliyorsunuz. Benim dahiliye drum her gidisimde bakıyor ama bazı drlar hic onemsemeden direkt ilac veriyor. Kendiniz dra sorup da rica edebilirsiniz bakılması icin. Bu arada folik asit gunluk yetişkinler için 400 mcg dir ama bu gebelik ve emzirme doneminde vucutta daha fazla ihtiyac duyuluyor. Gebelikte tum vitaminlerinde iki kat ihtiyac duyuyor vucut. İçimizde bir can buyutuyoruz. Metabolizma cok hızlı calısıyor. O yüzden takviye almakta fayda var. Saglıkla gelsin minikler.

1 Beğeni