İlaç kullanımı

Progestan kullanan varmı ve ne için kullandınız?

Genelde düşük riski olan gebeliklerde kullanılıyor bebeğin tutunmasına yardımcı olması için

1. Aya kadar kullandım düşük tehlikesi nedeniyle

Ama ben hamile değilim hamile kalmak istiyorum bana neden yazdiki acaba

Bana yazdığı fitil değil bnce ya ilaç tok karnuna yazıyor beyaz küçük yuvarlak bir ilaç

Evet o şekilde bnde ağızdan aldım baş dönmesi yapti bnde geri doktorumu aradım söyledim dedi bir defa gece at dedi ve adet olduğumu söyledim o zaman atma dedi yanıma gel dedi o zmn banada hormon düzenleyici olarak yazmıştır

Peki arkadaşınız hamile kaldım

Bndede öyle oldu galiba onu doktoruma gidince sorarım fitil şeklindemi yoksa ağız yolunda mı alayim diye tamam öyle yaparım ya inşallah bnde kalırım amin inşallah

1 Beğeni

Hapı fitil olarak kullanırsan şikayetin az olur canım içince yan etkileri oluyor tabi doktoruna sor

Ben plesanta rahim duvarına yakın olduğu icin 19 haftadan beri fitil olarak kullaniyorum herhangi bir yan etkisi olmadi.

Aynen doktora gidince sorarım öğlen içtim şuan yine baş dönmesi yapıyor

Hamilemisiniz peki

Evet 29 haftalık. Gebe degilken kullananlar genelde düzensiz adetten ya da hormonal düzenleme icin kullaniyor diye biliyorum bir arkadasim tedavi görüyor suan üst üste düşük yaşadığı icin progestan verilmis

Banada onun için yazdı galiba bnde tedavi gryrm bir. Senelik evliyim

1 Beğeni

Daha cok yenisiniz lütfen stres yapma bu süreçte. Tedavisi varsa çocuğunun olma ihtimali de vardır. Bunu düşün ve akışına bırak Rabbım sizin için en hayırlı zamanda verecek. Güzel haberlerini alırız inşallah :innocent::two_hearts:

1 Beğeni

Evet yeniyiz stres yapmamaya çalışıyorum şu an doktorun dediğine göre tedavi görüyorum polikistik over vardı ilaçlar yazdı kullandım şimdi bunu yazdı cuma günü tekrar gideceğim hakkımızda ne hayırlısı ise o olsun

1 Beğeni

Matofin kullanan var mı aranizda ne için kulladiniz

Hem fitil olarak hemde normal ilaç olarak geçiyor ama genellikle ağızdan alınıyor düşük riskim olduğu zaman verilmişti

Matofin mi

Bendede vardı polikostik over 5 ay adet olmazdim kime kilo kimene zayıflık yapıyormuş hormonlarim bozukdu prolaktin yüksekliği yaptı ozaman doktora gidip duzgun tedavide olmadım .Şimdi hamileyim bende olmaz sanıyordum ama oldu Rabbim nasip ederse hicbisey engel olamaz.