Merhaba anneler, ikiz gebelikte 29.haftamdayım karnım 9 aylık gibi daha 2 ayımız var uyku konusunda sola yatıyordum bebeğe zarar veririm diye korkuyorum yan yatınca artık hareketleri sırtıma kadar hissediyorum hangi yana dönsem diğeri çok altta kalıyor destek yastık kullansam bile çoklu gebelik yaşayanlar nasıl uyuyor
@Ozlem2 merhaba Genellikle sol yana yatmak hem sana hem de bebeklere kan akışını kolaylaştırır. Ancak, sürekli aynı pozisyonda kalmak kas ağrılarına neden olabilir.Gebelik yastıkları, vücudunu destekleyerek daha rahat bir uyku çekmene yardımcı olur. Bacaklarının arasına, beline veya karnının altına yerleştirebilirsin. Gece boyunca pozisyon değiştirmek önemlidir. Her uyandığında farklı bir pozisyonu deneyebilirsin. Sert veya çok yumuşak olmayan, vücudunu saran bir yatak tercih etmelisin.Küçük yastıkları sırtına, kollarının altına veya dizlerinin arasına yerleştirerek destek sağlayabilirsin.
İkiz gebeliklerde bebeklerin hareketleri ve konumları sık sık değişebilir. Bazen bir bebek diğerinin üzerine gelebilir veya sırtına doğru ittirebilir. Bu durum normaldir ve genellikle endişelenecek bir durum değildir.