Merhaba bugün çift yumurta ikiz bebeklerimin birinin kalbinin durdugunu öğrendim gelişimi hep bi kaç gün geriden geliyordu. Başına gelen varmı çok üzgünüm kötüyüm diğer bebeğime de bişey olur diye korkuyorum başından geçen varsa yaşadıklarını yazabilir mi lütfen…
Merhaba canım, çok üzgünüm, böyle bir haber almak gerçekten çok zor olmalı. Çift yumurta ikizlerinde bu tür durumlar nadir de olsa yaşanabiliyor, ve bir bebeğin gelişiminin geriden gelmesi bazı riskler taşıyabiliyor. Ancak genellikle bu durumda diğer bebek sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edebiliyor. Doktorun muhtemelen diğer bebeğinin gelişimini sık sık takip edecek ve tüm kontrolleri yapacaktır.
Bu süreçte hissettiğin üzüntü çok doğal; bir yandan kaybettiğin bebek için yas tutarken diğer yandan kalan bebeğin sağlığı için endişe duyuyorsun. Aynı durumdan geçen anneler bu duyguları yaşadığını ve zamanla bu acının hafiflediğini paylaşıyorlar. Kendine karşı nazik ol; bu karmaşık duyguların hepsi çok normal. Bebeğinin gelişimini yakından takip eden doktorunla iletişimde kal, o seni en iyi şekilde yönlendirecektir.
Lütfen kendini yalnız hissetme, buradayız ve senin yanındayız. İhtiyaç duyduğunda destek almak için burada paylaşabilirsin. Diğer bebeğin için en iyi dileklerimi gönderiyorum; güçlü ol, her şey güzel olacak.
Çok teşekkür ederim iyiki varsınız
Çok geçmiş olsun kaçıncı haftada kaybettin acaba
- Haftada