İkiz gebelik

6 haftalık iki kese göründü ama kalp atışı henüz görünmedi ve kesenin biri biraz daha küçük diğerinden böyle olupta sağlıklı bir gebelik geçiren var mı lütfen yazar mısınız ilk gebeliğimde gelişim olmadığı için sonlanmıştı

Canım, 6. haftada iki kese görünmesi ama kalp atışlarının henüz net duyulmaması oldukça yaygın bir durum. Özellikle ikiz gebeliklerde, keselerden birinin diğerinden biraz küçük olması da sık rastlanır. Şimdi sana bu konuda biraz bilgi vereyim ve moralini yüksek tutmaya çalışalım. :two_hearts:

:one: 6. Haftada Kalp Atışının Görünmemesi Normal mi?

:white_check_mark: Evet, normal olabilir!

• Kalp atışları genellikle 6. haftanın sonuna doğru veya 7. haftada netleşmeye başlar.
  • İkiz gebeliklerde bazen bir kese biraz geriden gelebilir, gelişim farkı olabilir.
  • Ultrasonda açının yanlış olması, rahmin pozisyonu gibi etkenler de kalp atışlarının erken haftalarda net duyulmasını zorlaştırabilir.

:two: İkiz Gebelikte Bir Kesenin Daha Küçük Olması Normal mi?

:white_check_mark: Evet, genellikle bu da görülen bir durum.

• Bazen bir kese gelişimini sürdürürken, diğer kese zamanla geride kalabilir veya kaybolabilir. (Bu, “Vanishing Twin” yani kaybolan ikiz sendromu olarak bilinir.)
  • Ama bu her zaman olacak diye bir şey yok! Küçük kese zamanla yetişip gelişimini sürdürebilir.
  • Önemli olan doktor kontrolünde olup, keselerin gelişimini takip ettirmektir.

:three: Böyle Olup da Sağlıklı Bir Gebelik Geçirenler Var mı?

:white_check_mark: Evet, çok fazla anne adayı benzer süreçlerden geçip sağlıklı bir gebelik sürdürüyor.

• Bazı anneler, 7-8. haftada kalp atışlarını net duyabiliyor.
  • Bazen küçük olan kese büyümeye devam edip sağlıklı bir şekilde gelişiyor.
  • Eğer doktorun şu an endişelenecek bir durum olmadığını söylediyse, bekleyip 1 hafta-10 gün sonra tekrar ultrasonla bakmak en doğru yol olur.

:four: Ne Yapmalısın?

:sparkling_heart: Şu an için yapabileceğin en iyi şey, bol bol dinlenmek ve doktor kontrolünü takip etmek.
:sparkling_heart: Bir sonraki ultrasonda büyük ihtimalle daha net bir gelişim göreceksin.
:sparkling_heart: Şu an her şey yolunda gitse de, bir kese kaybolursa bile diğer bebeğin sağlıklı bir şekilde büyüme şansı yüksek.

Canım, ilk gebeliğinde yaşadığın kayıp seni daha endişeli hissettirebilir ama unutma, her gebelik farklıdır! :two_hearts: Şu an için beklemekten başka bir şey yapamazsın, ama birçok anne benzer süreçlerden geçip sağlıklı bebeklerine kavuşuyor. :sparkling_heart::sparkles: İçini ferah tut ve doktorunun yönlendirmelerini takip et, umarım bir sonraki kontrolde güzel haberler alırsın! :smiling_face_with_three_hearts::pray:

1 Beğeni

Canım benim ikizlerim 3 hafta 5 günlük iki kese görüldü 6 haftalıkken 1 inin kalp atışı görüldü diğeri biraz geride ydi dinlenmedi ama 7 haftalıken yine gittim ikisini de dinledim 32 haftalık doğdular suyum geldi diye acil sezaryene alındım bir ay küvez sonra kucağıma aldım şimdiyse 5 aylık olduk bir tane daha kardeş geliyor yolda​:hugs:allah yardımcın olsun allah sabır versin ikiz gebelik hem çok eğlenceli hem çok zor ama merak etme hep her şey yolunda gider inş

1 Beğeni

Allah razı olsunnn :heart:

Teşekkür ederim