İkiz gebelik ve sürekli kanama

Merhaba hanımlar tüp bebek ile çift yumurta ikizlerine hamileyim en son 2 hafta önce kırmızı kanamam oldu sonra kahverengi leke devam etti tam bitti derken cumartesi günü kasik ve bel ağrısı ile kırmızı kanama geldi acile gittim rahimde kanama alanı yok herşey gayet normal bebekler iyi dedi eve döndüm dün gece yine kırmızı kanama geldi niye böyle oluyor anlamadım birşey olucak diye çok korkuyorum şuan 8+4 deyim progestan iğne devam sizlerde bu durumu yaşayan oldu mu?

Kötüyü düşünmeyin bolca dua edin benimde öyleydi rahimde kanama alanı vardı adet gibi kanamam vardı hala daha var 6.haftadan beri ama bebiş sağlıklı büyüyor çok şükür sizde bolxa dua esin iyiyi düşünün bolca dinlenin tüp bebek sürecinde çok sık rastlanan bir durum aslında benim kuzenim 3üzlere hamileyken ondada oluyordu doktoru çok fazla hormonel ilaçlar kullandın ondan olabiliyor demişti inşallah sizde güzelce atlatıcaksınız bu süreci :pray:

Sürekli tedirginim geldi mi gelicek mi adet gibi yoğun kanamam yok elhamdülillah ama lavaboda böyle damlıyor devamı gelmiyor çok şükür kahverengiye dönüyor leke leke devam tam bitti diyorum tekrar başa sarıyor Dr düşük tehliken bile var demedi içerde kanama alanı yok nerden geliyor bu kan bir türlü anlamadım kafayı yiycem

Aaa öyle stres yapmayın bende öyleydim her an kanamam geldi diyordum tuvalete gitmeye bile korkuyordum üstelik drum bana düşük riskimin olduğunj söyledi rahimde kanama alanım var ama ne kadar stres yaparsanız o kadar çok etkilenir bişey olmaz allahın izniyle ben bıraktım artık benim pıhtılı kocaman parçalarım oluyordu dedim bu sefer düştü heralde ama iyiydi çok şükür bişey olsa bile nasıl önüne geçebiliriz ki? Dua etmelten başka çarem yoktu o yüzden bıraktım artık endişelenmeyi sizde iyiyi düşünün o kadar ilaçlar vs kullandınız hormonlar gerçekten tüp bebek hamileliklerinde kanama yapabiliyor

6 haftada bir başladı kanamam şuan 10.haftadayız hala kanamam var napalım her gebelik kendine has o yüzden iyi düşünelim iyi olsun üstelik benimki kırmızı lekede değil günde kaç tane ped değiştiriyorum

Rabbim sizin evladinizi da size bağışlasın benim dusuklerim çok fazla ama hep 5 6 haftada düşüyordu bu kadar ilerleyen hiç olmadı biliyorum düşse bile yapabilicegim hiç birşey yok ama kaybetmek istemiyorum artık 10. Hamileliğim 8 kürtaj 1 kimyasal gebeliğim var anne olmak ne kadar zor rabbim kimseyi ne evladiyla nede evlatsizlikla imtihan etmesin aminn

İşte o yüzden iyi düşünmeniz lazım bebişleriniz için ben sürekli elim karnıma koyup ayetel kürsi okudum sürekli ya musavvir zikiri çekiyordum sizde öyle yapın rahatlayın güzel şeyler düşünün allahın izniyle hiçbişey olmayacak rabbim inşallah sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin :heart:

Bende besinci denememde on yıl sonra hamile kaldım. Daha transferimin 8.gününde kanamam basladı o gun verdigim hcg ile ogrenmistim gebeliğimi. Sonrasında da her hafta kanamam oldu bazende haftada iki defa kanamam oluyordu. Kanamalar onuncu haftaya kadar devam etti. Bir avuc kadar kırmızı kan seklinde geliyordu aynı gun acilde proluton depot vuruldugum icin sanırım kanama kesiliyordu. Benim kese dısında kanama alanım vardı uzun bir sure ondan dolayı oldu. Kanama alanı yoksa plesanta yerlesirkende kılcal damarlara denk geldiği icin kanama olabiliyormus bunuda dr soylemişti. Bende 12.haftaya kadar sevincimi dahi yasayamadım hamileyim diyemedim kendime bile… Çevremde de dort kisi biliyordu. Ne zaman 12.haftam bitti o zmn biraz rahatladım. Tup bebek gebelikleri cogunlukla kanamalı olurmus drum boyle demişti. Biz elimizden geleni yapıyoruz bu surecte gerisi dua ve kader. Duayı elden bırakmayın. Moralinizi yuksek tutun. Biliyorum cok zor bende surekli agladım hormonların etkisi ilacların etkisiyle de daha da zorlasıyor ama mumkun oldugunca olumlu dusunun. Aklınıza olumsuz seyler gelirse tespih cekin dua edin. Kuran dinleyin… Allahın izniyle hersey guzel olacak. Rabbim size bagıslasın bebeklerinizi ins saglıkla kavusursunuz :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

Bol bol dinlenmek bol su içmek onemli bunlara da dikkat edin.Ev isi vs yapmayın.