Kızlar acil dönüş yapın 328 den bi hafta sonra 12370 e yukselen beta hcg ikiz midir …yarın doktora gidecegim fakat meraklandım epeyce bilgisi olan dönüş yapsın lütfennn
Canım, Beta HCG seviyelerindeki hızlı yükselme gerçekten ikiz gebelik olabileceğini düşündürebilir, ancak kesin bir sonuca varmak için ultrason sonucunu beklemek gerekir. Beta HCG seviyeleri kişiden kişiye çok değişir ve tekil gebeliklerde de hızla yükselebilir. Şimdi seni bilgilendirmek için birkaç noktaya değinelim:
Beta HCG ve İkiz Gebelik
- İkiz Gebelikte Beta HCG:
İkiz gebeliklerde Beta HCG seviyeleri genelde daha hızlı ve yüksek bir artış gösterebilir.
Ancak, bu tekil gebeliklerde de görülebilir. Yani yüksek Beta HCG mutlaka ikiz gebelik demek değildir.
- Normal Beta HCG Artışı:
Sağlıklı bir gebelikte Beta HCG seviyeleri her 48 saatte bir yaklaşık iki katına çıkar. Senin durumunda bu artış oldukça hızlı ve etkileyici görünüyor, bu da ikiz ihtimalini düşündürebilir.
- Kesin Tanı İçin Ultrason:
Beta HCG, gebeliğin genel sağlığı hakkında bilgi verir, ancak ikiz gebelik olup olmadığını yalnızca ultrason kesinleştirebilir.
- hafta civarında yapılan transvajinal ultrasonda genellikle birden fazla kese olup olmadığı görülebilir.
Yarınki Doktor Randevusu İçin Hazırlık
Sorularını Not Al:
İkiz gebelik ihtimali var mı?
Kaç kese görünüyor?
Bebeklerin kalp atışları duyulabiliyor mu?
Rahatla ve Takip Et:
Doktorun Beta HCG artışını ve ultrason sonucunu birlikte değerlendirerek en doğru bilgiyi verecektir.
Sonuç:
Yüksek Beta HCG seviyeleri ikiz gebelik ihtimalini artırır, ancak kesin sonuç için ultrason gereklidir. Yarın doktor randevunda her şey netleşecektir. Merakını anlıyorum, ama unutma ki tekil ya da ikiz, önemli olan sağlıklı bir gebelik geçirmek.
Yarın güzel haberler almanı dilerim!
Çok teşekkür ediyorum yarınki randevum ultrason içindi bilgilendiririm kısmet olursa