İkiz gebelikte normal doğum yapan varmı
@ikiz-bebek annelerimize soralım bakalım
İkiz gebeliklerde cift yumurta ikizlerinde genellikle normal dogum olmuyor çünkü bebegin biri ters oluyırmuş dedi doktor ha dogum sırasında dönebilir dedi bana ama oda zor oluyormuş o yüzden sezeryan öneriyorlar genelikle tek yumurta ikizlerindede cok nadir aynı pozisyonda oluyormuş
Benimde ikiz bebeklerim cift yumurta ikizi. Ama ikiside cok uzun zamandir dogum pozisyonunda. O şekilde kaldilar. Normal doğum bende istiyorum ama doktorumun tercih edecegini hiç zannetmiyorum
Maşallah maşallah sen danış istersen ama işte dogum sırasında dönme oluyormuş dedi doktor bana inşallah günlümüze göre olur bende normal istiyordum direk kestirip attı
benimde bebekler donmus ama doktor normal onermedi sezeryan yapacam dedi 37 haftada
Annem ikiz yani ben ve kardeşimi normal doğurmuş Tek bebeğin doğumu bile nasıl geldiğine bağlı o yüzden bebeklerin kafasının aşağı dönmesi önemli etken olacaktır.
Bence yanlış bir genelleme olmuş. Etrafımda ikiz doğum yapan -çift yumurta- birçok tanıdığım var bir hafta arayla dönüşlerini yapıyorlarmış. Devlet işine gelmediği için ikizlere normal doğum yapmıyor bence özele gitmek zorunda kaldılar hep.
Benim bebeklerde 24.haftadan itibaren doğum pozisyonundalar şuan 27 haftalık ama önceki doğumum sezeryan olduğu için sezeryan olur benimde çift yumurta sadece 38 haftayı bekleyeceğim bir sorun olmazsa sezeryan için doktor daha erken gün verirse belirteceğim
Şuan kaç haftalıksın
33+3 haftalik