Ikiz bebek için ozel.mi devlet mi?

Merhaba kizlar. Benim ikiz bebek bekliyorum. Ama cok kararsizim. Devlet hastanesi mi özel hastane mi iyi olur. Kararsızım bu konuda fikir istiyorum.

Merhaba aramiza hosgeldin ilk gonderinmis​:smiling_face_with_three_hearts:. Bebeklerin hayirli olsun Allah kucagina almayi nasip etsin :heart: ama senin yerinde olsam bulundugum yerdeki maddi durumuma göre… özel/devlet hastahaneleri,gidip doguranlarin fikirlerini,odalarini,dogumhanesini vs arastirir en önemlisi tercih edecegim hastahanede acil durumlara karsi kadin dogum acil i varmi, yenidogan yogun bakim unitesi varmi… onlara bakar,doktor tavsiyesi alir o yönde tercih yapardim… yoksa iyi bir doktora denk geldikten sora ozelmis devletmis cokta fark etmiyo bence

2 Beğeni

Teşekkür ederim yanıtınız icin. Balikesirin edremit ilcesindeyim burada ve cevresinde yeni dogan yogun bakımları 1 kademe. Ozel olarakta körfez hastanesi var. Devlet hastanesinde 1 haftadir kadin dogum bölümündeyim %70 hicbir bebek annesi ile gelmiyor surekli problemli şekilde arastirma hastanesine yönlendiriyorlar. O yuzden fikir almak istedim.

1 Beğeni

Devletin sacma prosedurleriyle surunmemek icin Tüp bebegi ozelde yaptirmis biri olarak özel bana gore apra tuzagi baska bisi degil madem herkesi zaten egitim ve arastirmaya yonlendiriyolar sen direkt egitim arastirmaya gitsen…? Ama sana yardimci olabilecek olan varsa @balikesir-anneleri dir :smiling_face_with_three_hearts: @ikiz-bebek

2 Beğeni

7 yıl önce sorunlu gebelik yaşamış ve bugün yine sorunlu riskli gebelik sebebiyle 10 gündür hastanede yatan birisi olarak kesinlikle devlet diyorum. Bu arada bende ikiz gebelik yaşıyorum. Eğer sorunlu bir hamileliğin yoksa özelde herşey yolunda gider en son para verip doğumu da yaparsın mis gibi ama ya riskli süreç başlarsa ki ikiz gebelik riskli gebelik demek o zaman işte devlette mutlaka doktorun olmalı. Öncesi ve şimdi de tecrübe etmiş birisi olarak sana önerim özele dahi gitsen devlette de mutlaka bir doktorun olmalı. Seni ve bebeklerinin sürecini bilen seni tanıyan takip eden olası bir hastaneye yatma durumunda seni takip edecek bir doktorun mutlaka olmalı. Şu an hastanede yatan takibi için özele giden o kadar çok hasta var ki anlatamam. Kendi doktoru olanlar için olası durumda doktoru ile görüşüyorlar onunla irtibata geçiyorlar ama devlette doktoru olmayanları o gün acilde kim varsa o takip ediyor yani her gün başka doktor e doğal olarak hepsinin de görüşü farklı oluyor. Bu arada bende Balıkesir Atatürk Şehir hastanesindeyim. Tüm bunlara artı olarak hemşirelerin ilgi alakası tatlı dili güler yüzü arkadaş abla gibi olmaları da büyük avantaj benim için. 10 gündür hastanede yatıyorum sanki özel hastanede gibi hissediyorum kendimi doktorumun da yakından ilgilenmesi tabiki bunda büyük etken. Benim şansıma perinatoloji yeni gelmişti ve beni direkt Perinatolojiye sevk etmişlerdi o yüzden takibimi Cem bey yapıyor. Bir şekilde Cem Beye randevu alabilirsen al derim. Haftasonu demeden gece 2 3 demeden sağolsun acil durumda hemşireler hemen irtibata geçiyor anından destek oluyor. Biraz uzun uzun yazdım ama şuan 26 haftalık her an doğuracak bir anne olarak diğer annelere enn iyi şekilde destek olmaya çalışıyorum. Bebeklerimiz için en iyisi olsun istiyoruz o yüzden benim deneyimlerime göre karar verebilirsin.

2 Beğeni

Kelime yazacak halim yokken destan yazdım kız :smiley: Yeter ki bebişlerimiz enn iyi şekilde bakılsın :white_heart:

3 Beğeni

Abla konudan bağımsız bir şekilde bende Balıkesirdeyim anladığıma göre hastanede yatıyorsun şuan olur ya bi eksiğin geldiğin olur eşin yanında olmaz bana ulaş olur mu elimden geleni yapmaya çalışayım. :heart:

2 Beğeni

Canım çok teşekkür ederim. Böyle düşünmen bile çok mutlu etti beni :white_heart:

Rica ederim ablacım 1-2 saate kadar acile gelecek gibiyim var mı canının istediği bir şey

Canının sağlığı canım çok şükür 10 gündür hastanede olunca düzeni kurduk :face_with_hand_over_mouth: Sen iyi misin acile neden geleceksin

23 haftalığım 2-3 gündür azar azar iç çamaşırı mı ıslatacak kadar kokusuz su geliyor sancı gibi bişey de var anlamadım gitti en azından bi baktırayım da içim rahatlasın

Benim de bazen oluyor su sanıyorum ama değilmiş. Korkulacak bir şey yoktur ama baktırmanda fayda var kesinlikle. Bu zamanda malesef riskli olmayan çok az hamilelik var insan korkuyor

Sıvı azalması falan olabilir diye okudum en azından bi baksınlar tereddütte kalmayalım :woman_shrugging:t2:

Banada yaz haber ver mutlaka. Umarım herşey yolundadır :smiling_face_with_three_hearts: Ben öyle düşünüyorum belki ufak enfeksiyon olabilir

Olur haber veririm :heart: Senin bebişlere de selam :sweat_smile:

1 Beğeni

Ayrıca doktor arayışın varsa normal doğumda zaten doktor girmiyor Ebeler giriyor ama sezeryan doğum için cerrahisi Yenişehir Hastanesi’nde en iyi olanlar Şahin cılız Çağla bahar haneler bülbül Tuğba keçici nesrin Kızılaslan benim de doğum sürecim sıkıntılı olacağı için ben de bir aydır özel ve devletmediği araştırırken öyle bilgileri edindim ayrıca Yenişehir hastanesinin Doları ferah ve iki kişilik sadece erkek içeri almıyolarsa bebek doğduktan sonra beş 10 dakika babayı alıyorlar ve ziyaret saatlerinde yanında bayan refakatçi kalması gerekiyor

Canım ben de Balıkesir‘deyim buradaki Sevgi Hastanesi’nde doğum yapmak istiyorsan biraz düşün derim ikiz gebeliğin ise çünkü Sevgi hastanesinde yenidoğan ünitesi yok anne ya da bebeğe herhangi bir komplikasyon olduğunda maalesef müdahale edemiyorlar en yakın hastaneye gönderiyorlar ya da kanla alakalı bir sıkıntınız olduğunda Bursa ile anlaşmalı olduğu için Bursa’dan kan gelmesini bekliyorsunuz o yüzden Yani ikiz gebelik de erken doğum olduğuna göre genellikle o yüzden kesinlikle sevgi de yapmanı önermem bir de orada operatör doktorlar var uzman yok üniversite hastanesinde önermiyorum çünkü üniversite hastanesinde de Yeni doğan ünitesi Bir ve iki yok yani herhangi bir sorun olduğunda o da seni Yenişehir hastanesine yönlendiriyor ayriyeten üniversite hastanesi temizlik konusunda inanılmaz sıkıntılı ameliyat haneler falan çok pis bizzat ameliyat hemşirelerin tanıdığım için bunu söylüyorum en güzeli Yenişehir Hastanesi’nde doğum yapmam herhangi bir aksi durumda müdahale edilebilecek bütün ekipman mevcut

2 Beğeni

Canım ben de Balıkesir‘deyim buradaki Sevgi Hastanesi’nde doğum yapmak istiyorsan biraz düşün derim ikiz gebeliğin ise çünkü Sevgi hastanesinde yenidoğan ünitesi yok anne ya da bebeğe herhangi bir komplikasyon olduğunda maalesef müdahale edemiyorlar en yakın hastaneye gönderiyorlar ya da kanla alakalı bir sıkıntınız olduğunda Bursa ile anlaşmalı olduğu için Bursa’dan kan gelmesini bekliyorsunuz o yüzden Yani ikiz gebelik de erken doğum olduğuna göre genellikle o yüzden kesinlikle sevgi de yapmanı önermem bir de orada operatör doktorlar var uzman yok üniversite hastanesinde önermiyorum çünkü üniversite hastanesinde de Yeni doğan ünitesi Bir ve iki yok yani herhangi bir sorun olduğunda o da seni Yenişehir hastanesine yönlendiriyor ayriyeten üniversite hastanesi temizlik konusunda inanılmaz sıkıntılı ameliyat haneler falan çok pis bizzat ameliyat hemşirelerin tanıdığım için bunu söylüyorum en güzeli Yenişehir Hastanesi’nde doğum yapmam herhangi bir aksi durumda müdahale edilebilecek bütün ekipman mevcut

Teşekkür ederim canım. Bilgilerin icin ben akcayda oraya gelmek zor. Sezeryan dogum planlanıyor. Buradaki devlet hastanesi bitmiş durumda. Doktorum iyi ama dogumdan sonrasi problem yaratıyor bebekler icin.

Allah razı olsun bacım bak birbirinize destek olursunuz :heart: Her ikinizede simdiden gecmis olsun sende heran dogurabilirim diye odaklama kendini gecende nededim bensana 28i beklerken 30u bile görcen insaallah o azim var sendede kızlarındada :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni