Ikili test

Ikili testim cok yuksek cikmis doktor oyle soyledi anlayan varsa bakabilirmi

Evet canım malesef yüksek riskli çıkmış :frowning: doktorun seni mutlaka iyi bir perinatolojiye yönlendirmeli, ama içini ferah tut sonuçta bu bir test ve hiçbir testin %100 güvenirliği yok benimde başıma geldi perinatoloji gittim ve yurt dışına giden testlerden yaptırdım sonuç temiz çıktı o yüzden canını sıkma :hugs:

Durumunuz müsaitse fetal dna da yaptırabilirsiniz

Sağolasın canım dogru soyluyosun testlerin hicbiri guvenilir degil simdi doktorlar insanlarin para harcamasi icin herseyi yapiyolar o yuzden pekte guvenemedim yani ama yine insanin hamileligini zehir ediyolar yonlendirdiler ama gitmedim hersey dogumda belli olucak rabbimin verdigi herseye raziyim ne olursa olsun oyle olsa bile aldiramam bir cana kiyamam hepimizin yavrulari sag salim sağlıklı eli ayagi duzgun doğsun insallah​:blush::pray:

Kesinlikle fetal dna en net olanı

Soylediler ama gitmedim canım Allah’ıma dua ediyorum sadece

Evet soylediler ama yaptirmicam bisey dogumda belli olucak hersey insallah saglikli dogar yavrularımız

Tabi orası öyle nasıl isterseniz seçim sizin Rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah :palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts:

Amin canım inşallah​:blush:

Her sey Allahtan ama doguma kadar bu stresle yasamak hem sizi hem bebeginizi cok üzüp yipratabilir icinizi rahatlatmak adina tercih edebilirsiniz yine de ferah tutun kendinizi bu tarama testleri yanlis sonuc verebiliyor çoğu zaman

Evet cok stresliyim ister istemez bu devirdede pek inanasim gelmiyor doktorlara o dedikleri testlerde cok maliyetli valla napicami bilmiyorum Allah’a dua ediyorum sadece

benim de ikili testim orta risk çıktı.

Fetal DNA örneği verdim. sonucu bekliyorum. test sonucum bu şekilde, PAPP-A 0.78 - T-HCG 2.03 - NT 0.85

Down sendromu kombine risk: 1.1810 sadece yaş 1:77

Trizomi 18/13 : 1.99

YouTubetan falan baktım bu ikili testlere onemli olan kombine riskiymis galiba sizin normal çıkmış orta riskli olması yastan oturu olabilir

hiç anlamıyorum, cumartesi kan verdim amerikaya gidecekmiş kanlar, sonucu 10-15 gün aralığında dediler. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. çok ağır imtihan

Benimde 3 lü yüksek çıkmıştı dün peritonolojide detaylı ultrason yapıldı doktor sorun olmadığını söyledi bu testler yüzde yüz değil çoğunlukla yanılıyor içinizi ferah tutun bebeğin sağlıklı olucak inşallah :blush:

Bende anlamıyorum ama bayağı bir araştırdım daha cok insanı strese sokuyo ogrendigi seyler amin canım allah yavrularımızı sag salim kucağımıza almayı nasip etsin

Amin canım benim inşallah şükürler olsun öyle bir hissiyatım yok içimde kendimi iyi hissediyorum ama iste bir yandanda insanın aklı kaliyo acabamı diye

Akılda kalmaması için fetal dna testi en iyisi, ücret olarak biraz yüksek 470 dolar verdim ben. Evlatlarımız için her şey. Sadece aklıma bir şey takıldı tefal dna yaptıran 3 lü testi yaptırmaya gerek var mı?

Evet dogru souluyosun herkesin kendi tercihi tabiki de fetal dna yaptiricaksan 3luye gerek yok bence

Bu kağıdı doktordan mi aldınız canım bende ikili test yaptırdım sonuçlar çıktı diye mesaj geldi ne yapmam gerekiyor