İkili test

Merhabalar anne adayları, şu an 12+2 haftalık hamileyim. Bugün doktor muayenem vardı. Doktoruma bu ikili testi sordum ve bana açıkladı istersen ayın sonunda 3lü test yaptırabileceğimi söyledi. Bana da mantıklı geldi, 1 ay sonra 3lü test yaptırmayı düşünüyorum. Sizce 2li yaptırmayarak hata mı ettim? Aklım çok karışıyor bu durumlara kimisi boşver yaptırma ne gerek var diyo. Yapılması önemli olmasa doktor neden istesin ki sonuçta. Siz neler yaptırdınız? 2li yaptırmayarak hata mı ettim sizce?

İkili test doğruluk oranı çok yüksek olmaya bir test. Yaptırıp yaptırmamak tamamen senin kararın. Zaten çok zor bir işlem değil. Kan veriliyor ve ultrason ile bebeğin ense kalınlığına bakılıyor. Dörtlü test, üçlü testte nispeten daha güvenilir sonuçlar verir ama sonuçları kesin değildir. Yani yaptırıp yaptırmaman tamamen sana kalmış. İkili test sonucu kötü çıkan ama sağlıklı bebekler dünyaya getiren sayısı da oldukça fazla. Şimdi test yaptırınca moralini bozacak sonuçlar hamileliğin kalan süresini sana haram edecek. Yani ben kendim 4’lü test yaptırmıştım sadece.

1 Beğeni