Resim olarak atamadım Serbest beta HCG 61.57 Papp-A (plazma protein A) 1.73 Bunlar nedir ikili testle ilgili mi
evet ikili test sonuçları bunlar
Nasıl peki canim
yaşın ve kilon ve testin yapıldığı zamandaki gebelik haftan nedir? Ayrıca herhangi bir hastalığın vs var mı?
13+1 Çarşamba günü yaptırdım 37 yaş tiroid hastasiyim ama ilaç kullanmıyorum nodüllerim var kilom 92
Hamileliğin 13. haftasında, serbest beta HCG ve PAPP-A düzeyleri genelde belirli aralıklarda değerlendirilir. Ancak bu değerlerin “normal” olarak kabul edilen aralıkları çok geniş olup, genetik risk hesaplamalarında birçok faktör bir arada değerlendirilir.
-
Serbest beta HCG: Bu hormon, genellikle gebeliğin bu döneminde yükselir. Verdiğiniz değer, genel bir aralıkta normal kabul edilen bir değerdir. Ancak spesifik risk değerlendirmesi için bu değer, anne yaşı ve gebelik haftası gibi diğer faktörlerle birlikte değerlendirilmelidir.
-
PAPP-A: 1.73 mIU/ml değeri, genellikle normal kabul edilen bir değerdir. Düşük PAPP-A değerleri (örneğin 0.5 MoM altı), yüksek riskle ilişkilendirilirken, sizin değeriniz bu düşük sınırın üzerindedir.
Bu bilgiler ışığında, sizin serbest beta HCG ve PAPP-A düzeyleriniz, genel olarak normal aralıkta görünmektedir. Ancak, bu tür tarama testlerinin sonuçları çok değişken olabildiğinden ve spesifik risk değerlendirmesi yapmak için daha kapsamlı bir modelleme gerektiğinden, bu değerlerin yalnız başlarına kesin bir sonuç üretmediğini hatırlatmak isterim.
Dolayısıyla, risk değerlendirme ve ilerleyen dönemlerde yapılacak taramalar hakkında daha fazla bilgi ve rehberlik için mutlaka doktorunuzla detaylı bir şekilde görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Çok teşekkür ederim canım
Doktor şimdi yazmiski bunların önemi yok grafik çıkacak
Banada bugün aynısını dedi canım grafik rapor cıkıcak onu getir bu değerler bişey ifade etmiyo dedi
Benimki riskli çıktı canım
Merhaba benim beta 82.7 Papp-a 2.43 tiroid hastasiyim kilom 73 yaşım 26 bana göre 11+3 ancak doktorun ölçümlerine göre 12. Haftada ikili test verdim nazal kemik var ense kalınlığı 0.1 ve baş popo 51 dedi benim sonucuma da bakar mısınız rica etsem ?
Merhaba aramıza hoş geldin. Öncelikle test sonuçlarına göre nazal kemik var ve ense kalınlığı (NT) 0.1 mm olarak ölçülmüş ki bu oldukça düşük ve sağlıklı bir değer olarak kabul ediliyor. NT ölçümünün düşük olması, genelde düşük riskli bir sonuç olarak değerlendirilir. Bebeğin baş-popo uzunluğu (CRL) da 51 mm olarak belirtilmiş, bu da gebelik haftana uygun görünüyor.
Beta hCG ve PAPP-A değerlerin de normal aralıklarda gibi duruyor. Bu değerler, genellikle Down sendromu ve diğer kromozomal anormallik risklerini değerlendirmede kullanılır. Tiroid hastası olman, test sonuçlarını direkt olarak etkilemez ama tiroid fonksiyonlarının hamilelikte düzenli kontrol edilmesi önemlidir, çünkü tiroid hormonları bebeğin sağlıklı gelişiminde rol oynar.
Genel olarak doktorun sonuçlara bakarak sağlıklı bir gebelik süreci geçirdiğini söylemiş olabilir, ama içini daha da rahatlatmak için doktoruna danışarak detaylı bilgi alabilirsin. Her şey yolunda görünüyorsa, bu harika bir haber! Sağlıklı ve mutlu bir hamilelik diliyorum sana!
Beta ve Papp a değeri Mom olarak verilmemiş doktora gitmeme de maalesef 10 gün kadar var beta ve Papp a değerim size göre normal mi peki olması gereken referans aralığında mı ? Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ayrıca 🩷
Beta m8m cinsinden olmaz zaten. İkili test doğruluğu çok yüksek bir test değildir. İçini ferah tut. 10 gün sonra doktorun sana getekli açıklamayı yapacaktır.