Kızlar ben kaç haftadır devletten randevu almaya çalışıyorum bi tane randevu çıktı ama sadece riskli gebeliğe bakıyormuşlar bu ikili test için çok geç randevu veriyorlar siz devletimi özeli mi öneriyorsunuz?! İstanbul Avrupa Esenyurt Beylikdüzü tarafında önerebileceğiniz bi hastane var mı ki ben bu testi yaptırayım Kesinlikle yaptırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
İkili tarama testi için kadın doğum doktoruna gideceksiniz devlet , özel farketmez.. eğer haftanız uygunsa bir kaç belge imzalayarak kan olarak veriyorsunuz bu test 3 günde çıkıyor ve risk durumunuza göre sizi perinatolojiye yönlendiriyor . Allah korusun sağlıcakla gelsin riskli durumunda karnınızdan su aldırmanızı öneriyorlar ama asla karnınızdan su aldırma olayına girmeyin . Bide hastane dışında ücretli kan verdiriyorlar ben suda aldırmadım kanda vermedim herşeye rağmen tek temennim dua ile sağlıcakla gelmesi .
Nasıl yani karından niye su alıyorlarki sadece kan tahlili ve ultrason değil mi Benim ilk gebeliğim o yüzden her testi yapmak istiyorum ve hiç tecrübem yok
Benimde ilk gebeliğim , benimde tecrübem yoktu tecrübesi olan insanlara , yaşanmış olaylara inanın çok danıştım vede şahit oldum . Mesela tarama testleri net bir sonuç vermiyor sadece çıkan sonuç riskli olduğunda %99 emin olmak için bebeğin amniyon sıvısından aldırabilirsin ya da hastane dışında tıbbı laboratuvara ücretli kan verebilirsin diyor doktorlar ama hiçbirini de yaptırmadım . Doktorun bana dediği şuydu down sendromlu olsa dünyaya getircekmisin doğumu sonlandırmayacakmısın bende neden sonlandırayım dünyaya herşeye rağmen getireceğim dedim . O yüzden ne su aldırdım ne de ücretli kan verdim .
Benimde riskli çıktı hiç bir şey yapmayı kabul etmedim sadece bi tanı testi yüzde yüz gerçek değil p yüzden bebeğimiz riske atmak istemiyorum sonuç ne olursa olsun Allah nasip ettiyse kabulum içimde kipirdiyor tekmeliyor nasıl kiyabilr insan detaylı ultrason da bir sorun görünmüyor dedi doktor
Perinatolojiye gideceksin ondada ewet riskli yaziyor ama riskli yazdigina bakma yani test icin detayli icinde bakiyolar
Ben direk perinatlojiye gittin ilk gebeligimdede simdide direk oraya gidip kan weriyosun
Evet haklısınız tabi herkesin düşüncesine saygım sonsuz ama ben hala hissetmediğim için sanki normal hayatıma devam ediyomuşum gibi hissediyorum tabi mide bulantısı fln var ama normal hastalık gibi ilk gebeliğim olduğu için çok stresim var bu konularda her testi yapmak istiyorum bence boşuna değil bu testler yapmamız lzm diye düşünüyorum umarım herkesin sonucu güzel çıkar kimse problem yaşamaz
Ben devletten randevu buldum tekrardan özeldende bilgi alcam Teşekkür ederim canım
Rica ederim cnm zten ikili test temiz ciknca uclu dortluye gerek duymuyor doktor
Yaptira bilirsen ozelde fetal dna yapiyolar fiyati ne kdr bilmiyorm ama bebegn ne hastaligi cinsiyeti nedir a dan z ye herseyi cikiyor