İkili tarama

Slm kizlar ikili tarama testim orta riskli cikti perinatoloji bölümüne gttim detayli ultrasyon icin orda hersey yolunda dendi ve burun ve ense kalınlığı normal gözüküyor dedi size de oyle dendi mi sonra saglikla kucağına alan oldu mu bebeğini

Merhaba aramıza hoş geldin canım. Evet riskli denilip sonradan ponçik bebişlerini kucağına alan çok hamiş var :slight_smile: İkili test doğruluğu çok yüksek olan bir test değildir.

Meraba ilk gebeliğimde ikili tarama düşük risk üçlü taramam orta risk çıkmıştı perinatolojiye yönlendirilmedim şükür kızım 15 aylık herhangi bir problem bu testlerin doğruluğuna pek inanmıyorum açıkçası hep yanıltıyor çünkü şimdide 2. Gebeliğim ikili tarama testim orta risk çıktı bakalım nolucak ama benim içim rahat şükür sizde içinizi ferah tutun :heart:

Benim ikili tarama yüksek risk üclü tarama orta çıktı sınırda dedi doktor bende inanmıyorum araştırdığım için inşallah da bir şey yoktur doğunca göreceğim sanırım sağlıkla gelir inşallah :pray:t2:

Hayırlısı ile kucağımıza aliriz insAllah :pray:

Arkadaşlar Hastanelerde Tarama testleri DSÖ’nün yönetmeliği yüzünden yapılıyor , inanın bunu yaptırıp moralinizi bozmanızı hiç istemem . Kadın Doğum doktorları da bunu sizin kararınıza bırakıyor zaten artık , Çünkü ikili testler hiç bir şeyi kesin vermez , imkansızında ötesinde. Oranlar sizi hiç korkutmasın , İkili testten sonra çoklu testler ve rahim içi sıvısı alınarak yapılan testler de var . Hepsi de karnınızdaki meleğe zararlı, Şahsen ben test yaptırdım sonucu normaldi . Doktorum çoklu test yaptırıp yaptırmayacağımı sorduğunda elimi vicdanıma koydum ve düşündüm , Rabbimin bana verdiğini kurcalamak, ya da sonucuna göre varsa bir bu doğumu sonlandırmak benim üzerime düşer mi ‘? Düşmez . Ondan gelene razıyım dedim ve istemedim . Böyle şeylerle moralinizi bozmayın , hatta yaptırmayan varsa da hiç yaptırıp moralini bozmasın . :face_holding_back_tears:

Ben bilseydim yaptırmazdım ben yaptırdım iki aydir da kafam karışık çünkü amniyosentez vs test olmadığım için kesin sonucu bilmiyorum. Benim yüksek riskli çıktı perinatolojideki doktor işte aldır falan dedi ki sonuç ne olursa olsun öyle bir düşüncem yok ve ben bu testlerin doğruluk payına sizin gibi yazanlar sayesinde inanmıyorum ve içim biraz daha olsun rahat. İnşallah sağlıkla dunyaya gelir

@Bahar30 merhaba aramıza hoş geldiniz :hugs: hiç merak etmeyin kafanıza takmayın Allahın izniyle hiçbir sıkıntı yoktur, Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :palms_up_together:t2::two_hearts:

Amin insAllah :pray:

Merhaba Siz iki yıl önce yaşamışsınız ama bana şuan ikili tarama da yüksek riskli dediler detaylı da bakmadı hiç ultrasonla bakılmadan şehir hastanesinden gönderildim bebeğiniz ne durumda sağlıklı mı merak ettim