İkili Tarama Testi 👈

Evet bir de papp yazması gerekiyor inşallah güzel haberler alırsınız beta güzel çıkmış :smile:

1 Beğeni

Ikili tarama testini ozel hastanede yaptiran arkadaslar test sonuclari ne zamana çıkıyor?

1 Beğeni

10 güne kadar çıkıyor

Oyle mi ben 1-2 gune diye tahmin etmistim. Neyse bakalim cuma randevum var o zaman isteyecektir tarama. Tesekkur ediyorum :blush:

1 Beğeni

Bir hafta 10 gün içinde çıkıyor canim

1 Beğeni

1-2 gün sonra çıktı

1 Beğeni

Arkadaşlar ikili tarama testinden anlayan var mı

3 Beğeni

Tarama testi sonucu sorunsuz. Herhangi bir risk yok diyor. Eşik değerlerinin altında sorun yok yani.

2 Beğeni

Aramıza hoşgeldiniz​:sun_with_face::cherry_blossom:

1 Beğeni

Merhaba @Zahide.glsrn hoşgeldiniz :bouquet: risk düşük çıkmış

1 Beğeni

Aramıza hoşgeldiniz :blush: @Zahide.glsrn

Sorunsuz görünüyor. Sağlıkla gelsin bebiş :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

İkili tarama testi yaptırdınız mi :hibiscus:

2 Beğeni

Ben yaptırdım 12 hafta da

2 Beğeni

Evet, yaptırdım her iki gebeliğimde de

1 Beğeni
  1. Haftada yaptırdım :smiling_face_with_three_hearts:
1 Beğeni

Merhaba kızlar o kadar moralmen kötüyüm ki ikili tarama test sonucum orta çıktı ultrasonda şuan durumu iyi görünüyor cinsiyetini de söyledi üçlü tarama yapicaklar sizler neler yaptınız

Papp-a 0.68 HCG 2.03

Yaş riski 1:873 Biyokimya trisomy 21 riski 1:419 Kombine trisomy 1;1857

3 Beğeni

Merhaba benimde sizden biraz yuksek sonuclarim Papp-a : 0.73 Hcg : 1.68 Yas riski : 1/ 662 Biyokimya : 1/604 Kombine 21 : 1/ 3506 Trisomy : 1/10000 çıktı

Bana perinatoloji dusuk risk grubundasin dedi Baska bir kadin dogum uzmani orta risk dedi .

5 Beğeni

Verdiğiniz ikili tarama testi sonuçlarına dayanarak, riskleri değerlendirmek için her bir bileşeni ayrı ayrı ele almak önemlidir. Bu test, Down sendromu (Trisomi 21) riskini değerlendirmek için kullanılır. Aşağıda her bir bileşen ve genel risk değerlendirmesi açıklanmıştır:

1. PAPP-A (Pregnancy-Associated Plasma Protein A) Değeri (0.68): Normal aralık genellikle 0.5-2.5 MoM civarındadır. 0.68, bu normal aralığın alt sınırına yakın bir değerdir. Düşük PAPP-A değerleri, bazen düşük doğum ağırlığı, erken doğum ve nadiren kromozomal anomaliler ile ilişkilendirilir. Ancak tek başına düşük bir PAPP-A değeri, yüksek bir risk anlamına gelmez.
  2. HCG (Human Chorionic Gonadotropin) Değeri (2.03): HCG seviyeleri gebelik haftasına göre değişir ve genel değerlendirme için gestasyonel yaşa göre normale edilmiş değerlere (MoM) bakılmalıdır. Eğer bu değer gestasyonel yaşa göre normalse, bu genellikle normal kabul edilir. Yüksek HCG değerleri bazen Trisomi 21 ile ilişkilendirilir.
  3. Yaş Riski (1:873): Bu oran, annenin yaşına bağlı Down sendromu riskini gösterir. 1:873, nispeten düşük bir riski ifade eder.
  4. Biyokimyasal Trisomi 21 Riski (1:419): Bu, PAPP-A ve HCG değerlerine dayanarak hesaplanan Trisomi 21 (Down sendromu) riskidir. 1:419, orta derecede bir riski gösterir.
  5. Kombine Trisomi Riski (1:1857): Bu, hem biyokimyasal test sonuçlarına hem de anne yaşına dayanarak hesaplanan toplam Trisomi 21 riskidir. 1:1857, nispeten düşük bir riski ifade eder.

Genel olarak, bu değerler yüksek bir riski işaret etmiyor gibi görünüyor. Ancak, bu tür testlerin sadece tarama amaçlı olduğunu ve kesin teşhis koymadığını unutmamak önemlidir. Eğer bu sonuçlar konusunda endişeleriniz varsa veya daha fazla bilgi almak istiyorsanız, doktorunuzla konuşmanız en doğrusudur. Doktorunuz durumunuzu değerlendirerek gerekirse ek testler önerebilir.

4 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada: @Aybke

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Üçlü tarama testinde herşey daha iyi belli olabilir, hemen üzülmeyin

1 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada: @Tugba1

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

2 Beğeni