İkili Tarama Testi 👈

İkili teste bir sıkıntı çıktığı zaman ilaç takviyesi olarak bı müdahale ediliyor mu.Yani aldırmayı düşünmeyenler için Allah korusun bı sıkıntı çıksa eğer bir şey yapılmıyorsa baktırmak sacmami olur

Hayır ilaç tedavisi yok maalesef. Genetik (down sendromu) varsa bunun tedavisi yok. Anne adayı ya gebeliğini sonlandırır veya bu şekilde kabul edip doğurur. Başka bir seçenek yok.

Okadar çok okudum internetten araştırdım hiç anlamadım herşey karma karışık oldu

Senin sadece biri 1:169 olan sadece biraz risk oluşturuyor ama hani 1:15, 1: 20 gibi değil hani nispeten daha iyi. O yüzden bence bir sorun yok. Tabi ben doktor değilim sadece rakamlara bakarak yazdım bunları.

Okadar iyi geldi ki bana çok tskederim 4martta ayrıntılı ultrasona gireceğim tevekkül allahtan :palms_up_together:

Merhaba @semaefe_13 @anon73068364 hoşgeldiniz :bouquet::bouquet:

1 Beğeni

Tşk ederim canım uzun süredir takip ediyorum sizleri ama bı turlu konu açmayı yazmayı beceremedim bugün test sonucun kötü dediler ilkkez paylaşım yapabildim

Hoşgeldiniz :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :pregnant_woman::ribbon:

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :pregnant_woman::ribbon:

Tşk ederrim rabbim hepimize sağlıklı yavrular nasip etsin

Merhaba @semaefe_13 bende geçen hafta 2 li tarama testi sonucumu öğrendim ben 24 yaşında anne adayıyım benim riskim ortalamanın altında çıktı buna rağmen bebek kesesinden sıvı alınıp down sendromu riskini tekrar detaylı gözden geçirebiliriz dediler. Ne kadar sağlıklı bi işlem olur fikrim yok ama gönlün ferahlığı için bence yapılır. Benim riskim düşük olduğu için yaptırmadım.

Her şey gönlünce olsun inşallah :innocent:

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba dün doktora gittiğimde ikili tarama testim çok yüksek riskli çıktı 14 haftalık gebeyim Dr aminasyon sıvısı almak için yönlendirdi dünyam başıma yıkıldı bunun sonucunda iyi çıkan varmı

1 Beğeni

İkili test sonuçları bir fikir verir ama kesinlik arz etmez. Amniyon sıvısından alınan test sonuçları daha güvenilirdir. Onu yapınca kesin bir sonuca varılabilir

2 Beğeni

Hoşgeldiniz :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :pregnant_woman::ribbon:

Testler %100 güvenilirlik vermiyor maalesef. Amnion sıvısı alınarak daha kesin bir sonuca varılabilir

Benimkinede riskli dediler yaşım 36galiba oyuzden

Sonuclar nasıl olmalı

Sonucunuz çıktı mı ?

Ben hic yapdirmadim Hamileyken ilk Gebelikde Yapdirdim simdi yapdirmadim

1 Beğeni

Ben dün yaptirdim ense kalinligimiz vs. normal cikti kan verdik onuda cmts alacagiz sonucunu

1 Beğeni