Sonucunuz kötü çikmamiş bu birincisi ikincisi iste yaştan ve kilodan dolayi bu riski söyleyebilir normal bir durum ama olasi seyleri sunmuş olmayabilirde bunu allah bilir çünkü ucuncusu sigara kullaniyorsaniz bunu hemen birakin bebekleriniz için cunku sigara erken dogum riskini artirir gelişim surecini etkiler ve moralinizi yuksek tutun
Çok tşk ederim.Tabiki Rabbimin bileceği iş.Moralim çok şükür yüksek.Evet ilk başta biraz moralim bozuldu ama çabuk toparladım çünkü sadece yaştan dolayı riskli dedi.Ben hamilekten önce sürekli acile giderken hamile olduğumu öğrendiğimde beri acil yüzü gormuyorum çok şükür.Beneklerim annelerine şifa oldu ve inanıyorum ki onlarda sağlıkla dünyaya gelecekler.Sigara konusunda da çok haklısıniz birakcam inşallah.
Sağlikla kucaginiza aldiniz günü yazmaniz dileğiyle inşallah
AMİNNN İNŞALLAH çok tşk ederim canım.Tüm hamile anneler inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alır bebişlerini.
Evet aynısını bugün benim doktorumda bana sundu. 35 yaşımdayım.Degerler normal ama sadece yaş yuzunden riskli gordü. Ben de kabul ettiğime dair imza attım. Canınızi sıkmayın dua edin bol bol. Rabbim hayırlısını verir.
Bebeğinde bir risk olup olmadığını bilmek açısından bence yapılmalı. En azından risk varsa bile doğumdan sonraki süreç için kendinizi hazırlamış olursunuz
AMİNNN İNŞALLAHcanım.Rabbim büyüktür Allah’ın izniyle bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.Allah büyüktür.Duami eksik etmiyorum sadece hiç.
İkili tarama testi 11-14hafta arasında yapılıyor
İkili tarama kan testi sonucuz kac çıktı. Yada değeri kac olmalı. 12+5 günlük hamileyim
- 14.hafta tarama testi yaptırmak istemiyorum sizce bi zararı olur mu? Yaptırmayan varmı?
Merhaba Ceren bu haftalarda ikili test yapılır. Bu testte bebeğin down sendromu riski taşıyıp taşımadığına bakılır. Yaptırmak tamamen sana kalmış. Yani zorunlu değil. Bu riskin olup olmadığı senin için önemli değil ise yaptırmayabilirsin tabi.
Meraba konuyla alakasız ama benim de randevum var öğleden sonraya kanı sabah mı vermek gerekiyo
Ikili tarama testi içinmi
Bunun bir zamanı yok. Her saat olabilir
Haftasina gore degişiyor sizin sonuç ne çikmişti
İkili test değerlendirilirken bir çok farklı parametreye bakılır. İkili testte free beta hog ve Papp-a değerleri ölçülür. Bunun dışında annenin yaşı, varsa başka sağlık sorunları gibi gibi bir çok parametre vardır
Ben yaptırmadım zararlı değil yaptırmak kandan bakılan bi şeyy diye biliyorum zaten
Mucize Anne’ye hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun canim
@Nesli123
Merhaba canım aramıza hoşgeldiniz
İkili test içinse hiç fark etmiyor
Bu testi yaptirmak mecburimi ikili tarama ozel hastsnede nekadar fiyati bilgisi olan varmi