Doğum çantasına neler koydunuz ve ne kadar koydunuz yazabilir misiniz?
Bebek için; ebelere verilecek bir hurç hazırladım içinde hastane çıkışı, müslin örtü ve bez vardı. Onun dışında da bir hastane çıkışı daha ve alt üst takım,eldiven çorap şapka zaten setlerde oluyor. Bez (10),ıslak mendil, ağız mendili(3-5) ,anne süt kaşığı (bu gerçekten işime çok yaradı) Setlerde olur ama olmazsa da müslin battaniye veya ince olandan ikisi de konabilir.Imm başka bebek için hatırlamıyorum başka .Kendim için emzirme özellikli gecelik elbise,yürüme esnasında giyeceğim uzun sabahlık, önü düğmeli pijama takımı, çorap, tülbent,depend(+10’kanamaya göre değişir "bu olduğu için külota gerek duymadım) atlet, göğüs pedi,terlik.Bol su içmiştim doğumdan sonra 1,5 lt şişeler iyi oluyor.Hee mama almamıştık ama yan tarafımdaki kadın mamayı hazırlamak için küçük kahve makinesi varya plastik gibi duran ondan getirmişti tabi devlette olunca özelde ılık su bulunur rahatlıkla da devlette kafeteryaya falan gitmek lazım. Bebeğim küçüktü benim memeyi almakta zorlanıyordu hemde ucu çok yoktu öyle olunca göğüs ucu çıkartıcı pompalar var onlardan alabilirsin bana kardeşim getirmişti çokta işimi gördü ımm silikon uçlar oluyor onu önerdiler aldık ama uzun süreli kullandım diyemem . Ben sorun yaşamadım ama göğüs uçları için krem alabilirsin yanına. Emzirme yastığı veya küçük bir yastık iyi olur ben baya rahat etmiştim sırtıma destek oldu veya bebeği emzirirken . Refakatçi olarak rahat ettiğin utanmayacağın biri olsun yanında. Hatırladığım kadarıyla yazdım sağlıcakla al bebişini kucağına
Hemşireye verilecek olana hastane çıkışı, müslin battaniyez, bez koydum. Depend kilot bez, 1 tane gecelik, 2 tane önden düğmeli pijama takımı, çorap, terlik, göğüs pedi, süt sağma pompası, biberon, 5-6 tane zıbın, 1 tane tulum, çorap, 1 tane penye battaniye, 10-15 tane bez, ıslak mendil, ağız silme mendili 5-6 tane, emzirme sütyeni, silikon uç. Ben bunları koymuştum. Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah