Arkadaşlar şu an hastanedeyim geçen hafta verdiğim idrar ve kan tahlili sonuçlarımı almaya geldim fakat doktor idrarda kan olduğunu söyledi tekrar idrar tahlili istedi idrarda kan görülmesinin tehlikesi var mı ne den olur tecrübeli arkadaşlar yazabilir mi rica etsem çok korkuyorum 9+2 haftalık bu arada
9+2 haftalık hamilelikte idrarda kan görülmesi çeşitli nedenlere bağlı olabilir ve mutlaka doktorunuz tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. İdrarda kan görülmesinin potansiyel nedenleri arasında idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşları veya daha nadir durumlar yer alabilir. Hamilelik sırasında, vücudunuzdaki değişiklikler idrar yolu enfeksiyonlarına daha yatkın hale getirebilir. Bu durum genellikle antibiyotik tedavisiyle kolayca tedavi edilebilir.
Diğer olası bir neden, böbrek taşları olabilir. Böbrek taşları, idrar yollarında tıkanıklığa ve kanamaya neden olabilir.
Nadir durumlarda, idrarda kan görülmesi daha ciddi bir durumun işareti olabilir. Bu nedenle, doktorunuzun yönlendirmesiyle yapılacak ek testler ve değerlendirmeler önemlidir.
Doktorunuz muhtemelen idrar tahlilinin yanı sıra fiziksel muayene ve gerektiğinde ultrason gibi görüntüleme testleri yapacaktır. Tedavi, altta yatan nedenin doğası ve hamileliğinizin evresine bağlı olarak değişecektir.
Unutmayın ki, internet üzerinden sağlıkla ilgili bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve doktor muayenesi veya tavsiyesinin yerini tutmaz. Herhangi bir sağlık endişeniz varsa, lütfen sağlık hizmeti sağlayıcınıza danışın.
Bende de 37. Haftada falan kan görülmüştü kum döküyor olabilirsin demişti doktor tekrar tahlil istemişti 2. De geçmişti çok önemli bir şey değil olsa bile gerekli bölüme yollar
Tahlil sonucum çıktığında hemen doktorun yanına gittim sonucu göstermek istediğini söyledim şimdi bakamayız deyip beni odadan çıkardılar. Acayip sinirlerim bozuldu. Doktorla konuşamıyorum bile şikayetlerimi dile getiremiyorum çünkü dinlemiyor. Tabiri caizse 3 veya 5 kişiyi aynı andan odaya alıyor bişey sormuyor bile. Ne yapılması gerektiğini öğrenemeden evime döndüm artık. Herhangi bir takviye ye bile başlamadım daha. Aşırı şekilde diş ve migren ağrısı da çekiyorum korkumdan ağrı kesici de kullanamıyorum ne yapacağımı şaşırdım
Tahlil sonucum çıktığında hemen doktorun yanına gittim sonucu göstermek istediğini söyledim şimdi bakamayız deyip beni odadan çıkardılar. Acayip sinirlerim bozuldu. Doktorla konuşamıyorum bile şikayetlerimi dile getiremiyorum çünkü dinlemiyor. Tabiri caizse 3 veya 5 kişiyi aynı andan odaya alıyor bişey sormuyor bile. Ne yapılması gerektiğini öğrenemeden evime döndüm artık. Herhangi bir takviye ye bile başlamadım daha. Aşırı şekilde diş ve migren ağrısı da çekiyorum korkumdan ağrı kesici de kullanamıyorum ne yapacağımı şaşırdım artık
Perinatolojiye mi gidiyorsun
@afrikanın_gelini54 Arkadaşımın da dediği gibi kum döküyor olabilirsiniz ya da taş düşürüyor olabilirsiniz. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim. İnşallah bir sorun olmaz
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı na gidiyorum
Haberinizi bekliyorum
ah kuzum gebeligimin ilk haftalarindan tut 15 inci haftaya kadar idrar yerine kan isiyordum ayiptir soylemesi ve cok korkunctu yanmam coktu duvarlara vuruyordum acidan haftalarca cektim toz ilac surup antibiyotik hic bisi fayda etmedi cok su tuketmeye basladim gunde 5 lt o fayda etti biraz bu aralar iyiyim cok gecmis olsun
Çok ayıp etmişler şimdi nasılsınız ağrınız var mı
haftaya randevum var tekrar
Size de çok geçmiş olsun. Zaten ağız kuruluğu yaşadığından dolayı litrelerce su içiyorum sonra gelsin tuvalet nöbetleri
Ağrım sancım yok çok şükür